Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


1. Lees de gebruiksaanwijzing zorgvuldig door. Wees volledig vertrouwd met de bediening en juist gebruik van de machine

Dovnload 55.75 Kb.

1. Lees de gebruiksaanwijzing zorgvuldig door. Wees volledig vertrouwd met de bediening en juist gebruik van de machineDatum31.07.2017
Grootte55.75 Kb.

Dovnload 55.75 Kb.


Lankhaar Techniek B.V. De Korten Bruggert 5 4266 ER Eethen

Telefoon 0416-355770 Fax 0416-355779 E-mail: info@lankhaartechniek.nl

www.lankhaartechniek.nl


opleiding
1. Lees de gebruiksaanwijzing zorgvuldig door. Wees volledig vertrouwd met de bediening en juist gebruik van de machine.

2. Laat kinderen nooit de kantensnijder bedienen.


3. Houdt het werkgebied vrij van personen, met namen kleine kinderen en huisdieren.

4. Geef iedere gebruiker, van de kantensnijder, instructies voordat hij/zij de machine gaat gebruiken. Zorg ervoor dat iedereen die de kantensnijder gebruikt weet wat de veiligheids-, gebuiks- en onderhoudsprocedures zijn.


voorbereiding
1. Inspecteer het gebied waar de kantensnijder moet worden gebruikt, en verwijder alle stenen, stokken, draad, botten en andere vreemde voorwerpen die zouden kunnen worden opgepakt en weggegooid.

2. Bedien de kantensnijder niet met blote voeten of met open sandalen. Draag altijd dichtte schoenen en broeken die uw benen en voeten bedekken, bij de bediening van de kantensnijder.


3. Controleer de brandstof voordat u de motor start. Geen benzine bijvullen als de motor loopt, of als de motor nog warm is. Veeg eventueel gemorste benzine weg voordat de motor wordt gestart.
4. Zorg ervoor dat de snijkop uitgeschakeld staat voordat u de motor start.
5. Gebruik de kantensnijder niet, totdat beschermkappen, en spatschilden op de goede plaats zitten.
6. Gebruik kantensnijder alleen bij daglicht of goed kunstlicht.
7. Gebruik de kantensnijder nooit op nat gras. Houdt een stevige greep op het handvat en wandel, ren niet!!
werking
1. Start de motor. Houdt handen en voeten uit de buurt van het mes.
2. Verander de standaard motor instellingen niet. En laat de motor niet lopen met te hoge toeren.
3. Draag een veiligheidsbril bij het gebruik van de kantensnijder.
4. Blijf ten alle tijden uit de buurt van draaiende onderdelen. Laat niet toe dat iemand in de buurt komt van de machine terwijl deze in werking is.
5. Stop mes bij het oversteken van grindpaden of wandelwegen.
6. Als je een vreemd object hebt geraakt, stop de motor en controleer de kantensnijder op beschadigingen. Repareer beschadigingen voordat u de motor start.
7. Voorkom verlies van controle of struikelen op hellingen en scherpe bochten door het verminderen van snelheid.
8. Als de kantensnijder abnormaal begint te vibreren, zet de motor dan uit en ga op zoek naar de oorzaak. Vibratie is over het algemeen een waarschuwing van problemen.
9. Zet de motor uit wanneer u weggaat van de kantensnijder, en bij het maken van reparaties of inspecties.

10. Bij de reparatie of inspectie moet je er zeker van zijn dat het blad en alle bewegende delen zijn gestopt. Ontkoppel de bougiekabel om per ongeluk starten te voorkomen.


11. Zet de motor niet in gesloten ruimtes aan.
12. Schakel de motor uit en wacht tot het blad tot volledige stilstand is gekomen, voordat u het gras onder de beschermkap vandaan haalt.
13. Kijk uit voor het verkeer als u dicht bij een weg werkt.
14. Wees extra alert op ongelijke trottoirs, gaten in het terrein of andere verborgen obstakels bij het gebruik van de kantensnijder. Rij altijd langzaam over ruig terrein.
15. Onthoudt, gebruik de kantensnijder nooit als beschermkappen en spatschilden niet op de juiste plaats zitten.
16. Zet de messen en de motor uit voordat u de kantensnijder verlaat, repareert, inspecteert, vervoert of niet gebruikt.Schakel altijd de motor uit bij het verlaten van de kantensnijder, ook al is het maar voor een paar minuten. Om ongelukken te voorkomen, geef kinderen of onbevoegde personen niet de kans om deze machine te bedienen.Begin altijd langzaam met de kantensnijder. Abrupt startten kan schadelijk zijn voor de machine en kan controle verlies veroorzaken voor de bestuurder.Roterend blad kan puin of vuil wegslingeren. Draag daarom altijd een veiligheidsbril bij het bedienen van de kantensnijder.


Instellen van schaafkop hoek

V
Nooit de snijkop van stand veranderen als de motor draait!!!


oordat u de motor start altijd kijken hoe de snijkop staat. Door de verstelbare snijkop hendel, gelegen aan de linkerkant van het frame, kan de bestuurder het blad horizontaal plaatsen voor trimmen of kies verschillende verticale posities voor randen.Koppeling en dieptehendel/afstelling

Koppeling en diepte hendel worden gebruikt om aandrijfriem in en uit te schakelen. Ook worden ze gebruikt om de diepte van het snijden en hoogte van het trimmen te bepalen

HET STARTEN

Zorg ervoor dat de koppelingshendel in de achterste positie staat, uitpositie, voordat de motor wordt gestart.


Zet de choke aan en trek de motor handmatig aan. Als de motor niet start na drie of vier trekken, zet de gashendel op vol gas.
Zodra de motor start, haal de hendel van de choke stand af. Gebruik de SLOW positie om de motor stationair te laten draaien.

INSCHAKELING VAN DE AANDRIJFRIEM

Doe de hendel naar voren om de diepte van riem en mes te verstellen. Via de inkeping in de basis kan de diepte van de snede en het hoogte van het trimmen aangepast worden.STOPPEN

Zet gashendel in de stand stoppen. Zorg ervoor dat de motor is gestopt en het blad niet meer draait. Voordat u de kantensnijder verlaat.stuur positionering

Plaats het tussenstuk in midden van de twee voorwielen als u de kantensnijder in de verticale stand gebruikt. Wielen moeten in de dubbele positie staan, aan de rechterkant, wanneer u de snijkop gebruikt voor snijden of trimmen (horizontale positie).


Verander de wielposities niet als de motor draait.

V


Vóór het starten dient u er zeker van te zijn dat de wielen en de snijkop goed zijn geplaatst, zodat het mes de wielen niet kan raken.
erwijder het tussenstuk tussen de wielen door het opheffen van het tussenstuk met open zijde naar beneden. Schuif het linker voorwiel op de as in de richting van het rechter wiel om opnieuw het tussenstuk te installeren op de as tussen het frame en het wiel.Rijpositie trottoirs

Verwijder het tussenstuk bij de voorwielen. Schuif het rechterwiel in de richting van het linkerwiel en plaats het tussenstuk tussen het wiel en het rechtse frame. Deze positie kan allen bij verticale stand uitgevoerd worden.Let op

Zoals hierboven afgebeeld, zijn de wielen aan de rechterkant gepositioneerd voor trimmen. De wielen staan de linkerkant bij het rijden op een trottoir.


Lees alle gebruiksaanwijzingen voordat u hem gebruikt. Deze handleidingen geeft een gedetailleerde beschrijving van de werking en wijzen op punten van voorzichtigheid. Wees volledig vertrouwd met de bediening en juist gebruik van de machine.


W
Houdt alle beschermkappen op hun plaats. Probeer nooit om het gebied schoon te maken of het mes te wisselen zonder de kantensnijder uit te schakelen en de motor te stoppen.
ERKING VAN DE KANTENSNIJDER


Uw kantensnijder is ontworpen om een ​​professioneel verzorgd uiterlijk aan uw gazon te geven met een minimale inspanning. U kunt gazonranden trimmen naast wandelpaden, rondom bloembedden, in de buurt van palen en kranen, ook onder hekken en moeilijk bereikbare plaatsen. Voor optimale zichtbaarheid

Voor het beste resultaat past u de snij diepte van het blad aan van ½'' tot 1'' diep (bij een nieuw blad gebruikt u meestal de derde inkeping op de basis).

Een te diepe stand zal onnodige stress op de motor en versnelling veroorzaken en meer slijtage aan het mes geven. Te ondiep snijden maakt een snelle hergroei van de wortels mogelijk.

Zorg ervoor dat u het mes weer op dezelfde stand terug zet, zoals u bent begonnen.

Vermijdt snijden of trimmen bij nat gras, de beschermkap kan verstopt raken en veroorzaakt spatten. Over het algemeen is het eindresultaat veel mooier en beter bij droog gras.

Duw altijd de kantensnijder in gematigde loopsnelheid - op deze snelheid is uw kantensnijder ontworpen om meer dan 30 cm per minuut te snijden. Het vierwiel ontwerp van de kantensnijder maakt de machine stabiel en het kanten snijden gemakkelijker. Ook bij het rijden op trottoirs.

Bij rond gevormde bloembedden of gebogen delen volg de volgende stappen: als de wielen bij elkaar geplaatst zijn aan de rechterkant, kunt u makkelijker de bochten volgen. Voordat u de motor start verwijder tussenstuk clip op vooras, verplaats de wielen naar de zijkant uit de buurt van het mes.Na het starten van de motor, zet u het mes op de juiste diepte. Door de achterwielen van de kantensnijder te liften kunt u de kantensnijder makkelijker om bochten en hoeken heen rijden.

  • Instellen van schaafkop hoek
  • Koppeling en dieptehendel/afstelling
  • INSCHAKELING VAN DE AANDRIJFRIEM
  • Rijpositie trottoirs

  • Dovnload 55.75 Kb.