Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


1. Persoonlijke gegevens

Dovnload 38.86 Kb.

1. Persoonlijke gegevensDatum10.09.2018
Grootte38.86 Kb.

Dovnload 38.86 Kb.

1. Persoonlijke gegevens
Naam: Jan-Willem Bats

Titulatuur: Drs. Ing. Informatica (Master of Computer Science)

Geboortedatum: 15 juni 1978

Woonplaats: Leerdam

E-mail: jwbats@gmail.com

Website: http://batsbytes.com2. Persoonlijk profiel
Levenslange ervaring met computers en software. Grote affiniteit voor technologie (solar, nano, AI, etc.). Altijd bezig met het uitwerken van ideeën voor nieuwe sites, software tools, etc. Ik beschouw software development als een lifestyle.
Van 2005 tot en met 2009 werkte ik in loondienstbetrekking. Vanaf 2010 verleen ik mijn diensten op freelance basis. Ik ben full-stack: vaardig aan zowel backend als frontend.
Mijn specialiteit: snel opleveren van betrouwbare, robuuste, high-performance, single-page web applicaties.

3. Opleidingen
2001 – 2003
Algemene Informatica, afstudeerrichting: Geometry Imagine and Virtual Environments (GIVE). Universiteit Utrecht. Doctoraal 2003.
1997 – 2001
Hogere Informatica (HIO), afstudeerrichting: Telematica. Hogeschool 's-Hertogenbosch. Ingenieurstitel 2001.

4. Stages en afstudeeropdrachten
Januari 2003 - augustus 2003
Afstudeeropdracht Universiteit Utrecht; ontwikkelen van een motion planning systeem voor computergestuurde karakters in een virtual environment.
Februari 2001 - juni 2001
Afstudeeropdracht Hogeschool 's-Hertogenbosch bij KSI International; research naar de mogelijkheden om een overstap te maken naar het nieuwe Microsoft .NET platform.
September 2000 - januari 2001
Stage Hogeschool 's-Hertogenbosch bij KSI International; ontwikkeling van encryptie voor Active Server Pages (ASP); ontwikkeling diverse andere softwaretools.
September 1998 - juni 1999
Stage Hogeschool 's-Hertogenbosch bij Vision Software & Services B.V.; ontwikkeling van bibliotheek-applicatie voor Vision Intranet; ontwikkeling van tools om tekstfiles in databases te lezen.
5. Cursussen
Certificaten: Java Programming, Java Web Components, Object Oriented Programming, Microsoft Web Developing.

6. Werkervaring
Juli 2015 – Heden
HSO, Best. HSO is gespecialiseerd in Microsoft Dynamics CRM en levert CRM customizations voor meerdere klanten. Ikzelf werk voor HSO’s klant De Telefoongids (DTG). Bij DTG heeft men interesse in CRM software voor het verkopen van produkten zoals gidsprofielen, websites, website-onderhoud, etc.
Er wordt hier gewerkt met een Agile methode (geen Scrum). Om de paar maanden wordt er een nieuwe business release met nieuwe software features opgeleverd. De bouwperiode wordt opgevolgd door een bugfixing periode. Hierbij worden bugs in Jira opgevoerd, die door het DTG CRM team worden opgelost totdat de user acceptancy geslaagd is. Door het hele proces worden stand-ups gehouden, waarbij elk persoon in het team vertelt waar hij/zij mee bezig is.
CRM 2011 wordt gecustomized met C#, JavaScript en Jquery.
Maart 2015 – Juni 2015
Zelfstudie: Angular, NodeJS, ExpressJS, Npm, Bower, CoffeeScript, Responsive Web Design, Bootstrap, Sass, Git, GitHub, Grunt, MVC, WebAPI2 (REST), AutoMapper, Python, Scrum/Agile, ReSharper.
SEO werkzaamheden: content schrijven voor eigen affiliate website, ontwikkelen van eigen web crawler in C#.
December 2014 – Februari 2015
Virtual Affairs, Amsterdam. Bij dit bedrijf heb ik de ledenwerving / leadgeneratie website van PGGM&CO in het .NET (C#) CMS (content management systeem) Umbraco overgeheveld. Dit was nodig om het aantal support requests van PGGM&CO aan Virtual Affairs te verminderen.
Niet alleen moest de content van de website aan te passen zijn via het CMS, maar ook moest het input formulier aanpasbaar zijn. Bovendien was het een eis dat het systeem emails kon versturen, die uiteraard ook volledig aanpasbaar moesten zijn vanuit de backoffice.
De opgedane kennis rondom Umbraco en MVC4 (waar Umbraco gebruik van maakt), heb ik gedocumenteerd voor Virtual Affairs. Met de bestaande kennis, kan Virtual Affairs nu sneller campagne sites in elkaar zetten voor toekomstige klanten.
Ook heb tijdens mijn aanwezigheid bij dit bedrijf leren werken met Google Tag Manager. De Tag Manager is een service van Google, waarmee men clientside javascripts kan importeren op een website. De scripts die ik gebouwd heb draaien op geldshop.nl. Ze versturen error event informatie naar Google Analytics.
April 2014 – November 2014
In deze periode ben ik bezig met een search engine optimization (SEO) project voor mezelf. Ook ben ik momenteel een SEO produkt aan het ontwikkelen genaamd Domain Hawk. Een side project dat ik schrijf in .NET (C#).
Domain Hawk is een web scraper die gebruikers in staat stelt om zelf het Internet te scrapen en gebruikte domeinen op te speuren, die gebruikt kunnen worden bij het bouwen van backlinks.
Maart 2013 – Maart 2014
Advitronic, Giessen. Dit bedrijf produceert monitor apparaten voor koelinstallaties voor supermarkten. Bij Advitronic voer ik in freelance verband opdrachten uit die te maken hebben met software die alle inkomende data van de monitor apparaten binnenkrijgt, verwerkt en toont.
Advitronic ontwikkelt in .NET (C#) voor de server side. De wens is dat alle gebruikers interfaces erg gebruikers-vriendelijk zijn. Daarom wordt aan de client side JavaScript / Jquery / Ajax gebruikt.
UNIAlert is een software pakket voor Koning Koude. Dit software pakket leed aan slechte performance, veroorzaakt door te veel en te complexe SQL queries. Ik heb dit opgelost door veel informatie in het werkgeheugen te cachen, zodat het snel opgediend kan worden.
STORM is een software pakket dat de gebruikers-onvriendelijke software bij alarmcentrales gaat vervangen. Alarmcentrales krijgen storings meldingen binnen, waarna een alarm centralist erachter moet zien te komen met wie er contact moet worden opgenomen om de storing te verhelpen. STORM helpt om dit op een zeer gebruikers-vriendelijke manier te doen.
De Query Tool is een tool die gebruikers met een simpele interface SQL queries moet laten draaien over databronnen. Niet alleen databases, maar ook binaire files die in het geheugen geladen kunnen worden. Om dit laatste te kunnen realiseren, heb ik SQL functionaliteit (SELECT, WHERE, GROUP BY, ORDER BY, JOIN) nagebouwd zodat deze queries op databronnen in het werkgeheugen kunnen worden losgelaten.
UNIServer is het software pakket dat supermarkt filialen al hun monitor apparaten laat beheren. De bestaande interface van UNIServer is bijzonder traag. Daarom ben ik deze interface momenteel aan het ombouwen naar Jquery / Ajax.
April 2012 – Februari 2013
In deze periode heb ik de betaalde lidmaatschapssite Build Your Widget ontwikkeld, in opdracht van mijzelf.
Build Your Widget stelt zijn gebruikers in de gelegenheid om zogeheten 'widgets' te bouwen, die vervolgens op hun eigen websites kunnen worgen gebruikt.
De bedoeling van deze widgets is dat ze de aandacht en kliks trekken van website bezoekers. Build Your Widget biedt gebruikers een simpele manier om hun sites aantrekkelijker te maken.
Build Your Widget is geschreven in ASP.NET (C#). Voor de widgets wordt JavaScript, Jquery en ColorBox gebruikt.
Ook heb ik in deze periode Wrapper Bot gebouwd. Dit is een Chrome extensie die handmatige HTML editing overbodig maakt.
April 2010 – Maart 2012
Olbico, Amsterdam. Bij dit bedrijf ben ik ingezet op het bouwen van search software voor grote databases met klant informatie. De eisen voor deze search software waren dat de searches over grote databases erg snel waren en bovendien tolerant voor fouten.
De software die ik voor Olbico geschreven heb, kan zelfs bij foutieve invoer met typos nog de juiste (bedoelde) resultaten leveren. Deze resultaten zijn gesorteerd van hoog naar laag op match percentage.
De software draait als een service op Olbico's eigen servers. Deze search service wordt door meerdere klanten afgenomen. Searches kunnen voor elke klant worden geconfigureerd, op basis van hun individuele wensen.
Deze search software is gebouwd in in .NET 4.0 (C#). Hierbij heb ik gebruik gemaakt van web services, wcf services, MsSql, Lucene, Solr en MongoDB.
Dit was mijn eerste ZZP-dienstverband.
Maart 2009 – Maart 2010
Internet affiliate marketing, Leerdam. Hierbij promoot ik produkten van derden, waarbij ik in de winst deel van elke gerefereerde koper.
Augustus 2008 – Februari 2009
Optifile, Bergambacht. Optifile bouwt een database applicatie voor opticiens. Dit gebeurt in Visual Studio.NET C#. Het systeem is al jaren in ontwikkeling. Ik werd ingezet op het toevoegen van de nodige features aan de software.
April 2007 – Juli 2008
Observator, Ridderkerk. Dit bedrijf specialiseert in het bouwen van meet-apparatuur. Bij dit bedrijf begon ik met de ontwikkeling van een mobiele applicatie die gebruikt kon worden om draadloos te communiceren met meet-instrumenten over een com-poort. Het grootste deel van mijn tijd hier heb ik besteed aan het bouwen van software voor Observator's nieuwste luchtstroommeter genaamd de DIFF Automatic. Dit is een volledig automatische luchtstroommeter die meet op basis van het nuldruk principe.
Mei 2006 – Maart 2007
Getronics, Eindhoven. Bij Getronics bouwt men de applicatie CiVision Zorg, een NAW-applicatie voor de zorg sector. Dit gebeurt onder het SAP platform. In de eerste maanden heb ik Web Dynpro projecten gebouwd in NetWeaver. Web Dynpro’s vormen de schermen die zijn gedefiniëerd op tabellen.
September 2005 – april 2006
Sogyo, De Bilt. Zij boden een opleidingstraject voor beginnende ICT’ers, waarin certificaten behaald konden worden. Het betreft hier de certificaten die ik hierboven heb beschreven.
Na het behalen van de certificaten heb ik meegewerkt aan het debuggen van een NAW-applicatie voor Anva, die bij Sogyo werd gebouwd op het Java platform gebruikmakende van Eclipse.
Tussendoor heb ik bij Sogyo tevens een UTF8-detector tool geschreven onder Java. Hiermee kon automatisch bepaald worden of er zich in een directory files bevonden die niet UTF8-compatible waren.
Vanuit Sogyo ben ik permanent gedetacheerd naar Getronics, Sector Local Government te Eindhoven.

7. Vaardigheden
- Besturingssystemen: DOS, Windows 95 / 98 / 2000 / NT / XP / 7 / 8.
- Applicaties: MS Word, MS Excel, MS PowerPoint, MS SQL Server, MySQL Server, OpenOffice, Jira, etc.
- Ontwikkelomgevingen: Turbo Pascal, Delphi, Borland C++ Builder, Visual C++, Visual Studio.NET, SAP NetWeaver, Eclipse.
- Programmeertalen: ASP, Assembly, C, C++, C#, Haskell, HTML, Java, JScript, JavaScript, Pascal, Perl, PHP, SQL, VBScript, Visual Basic, XML, Jquery, Ajax, Razor, Python, Coffeescript.
- Technieken: Tekstparsing, Functioneel Programmeren, Gedistribueerd Programmeren, Gedistribueerde Objectsystemen, Software Architectuur, Multimedia Retrieval, Expert Systemen, Algoritme Design, Graphical User Interface Design, Human Computer Interfaces , Computer Graphics, Game Design, Virtual Environments, Geometrische Algoritmen, NoSQL, Indexing, Multithreading, Design Patterns, WCF, Ajax, Json, MVC, Responsive Web Design, REST services, Git / GitHub, Microsoft Dynamics CRM 2011, Fetch XML, SOLID, OOP, dependency inversion.
- Libraries/plugins: Entity Framework, Log4net, Jquery, Jquery Validation, Angular, NodeJS, ExpressJS, Bootstrap, Sass, Grunt, WebAPI2, Lucene, Solr, MongoDB, AutoMapper, DataTables, Ninject, ReSharper.
Voor sample code, zie mijn GitHub.

8. Sterke eigenschappen
Technisch aangelegd. Onderzoekend. Analytisch. Planner. Teamoverlegger. Alleenwerker. Resultaat gericht.

9. Talen
Ik spreek, schrijf en lees vloeiend Nederlands en Engels.

10. Hobby's en Interesses
Fitness (cardio-, kracht- en boks-training), games, films, software ontwikkeling.

11. Wensen
De mogelijkheid tot thuiswerken wordt op prijs gesteld. Voor actuele informatie rondom beschikbaarheid en tarief, graag rechtsstreeks contact opnemen.

12. Referenties
Beschikbaar op aanvraag.

 • 3. Opleidingen 2001 – 2003
 • Januari 2003 - augustus 2003
 • September 2000 - januari 2001
 • 5. Cursussen Certificaten: Java Programming, Java Web Components, Object Oriented Programming, Microsoft Web Developing. 6. Werkervaring
 • December 2014 – Februari 2015
 • April 2014 – November 2014
 • April 2012 – Februari 2013
 • Augustus 2008 – Februari 2009
 • September 2005 – april 2006
 • 8. Sterke eigenschappen Technisch aangelegd. Onderzoekend. Analytisch. Planner. Teamoverlegger. Alleenwerker. Resultaat gericht. 9. Talen

 • Dovnload 38.86 Kb.