Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


10 redenen waarom Hotmail in juni veel beter wordt

Dovnload 21.46 Kb.

10 redenen waarom Hotmail in juni veel beter wordtDatum10.09.2018
Grootte21.46 Kb.

Dovnload 21.46 Kb.

10 redenen waarom Hotmail in juni veel beter wordt


Microsoft zal in de loop van juni een compleet herziene versie van Windows Live Hotmail lanceren. De update bevat te veel nieuwtjes om op te sommen, en dus beperken we ons in dit artikel tot onze persoonlijke toptien.

1. Automatische zoeksuggesties: zodra je een zoekopdracht in je inbox begint in te voeren, geeft Hotmail meteen een aantal mogelijke suggesties. Op die manier vind je de boodschap die je zocht veel sneller terug.

2. Active View: als je in mails op een link klikt word je vaak doorgesluisd naar een andere website. Denk aan video’s op YouTube, foto’s op Flickr of aan de status van het pakketje dat je via een koeriersdienst hebt verzonden. In de nieuwe Hotmail kan je al die informatie gewoon previewen vanuit je inbox zelf, waarmee je opnieuw tijd wint.

3. Sweep: met deze ‘virtuele bezem’ veeg je in één keer alle ongewenste mails naar een folder of naar de prullenmand. Het gaat daarbij niet om spam (die wordt door Microsofts SmartScreen-technologie al voor 96 procent weggefilterd) maar om alle andere inkomende berichten die je niet interesseren. De Sweep-functie helpt je ook om een rommelige inbox te ordenen met ‘intelligente filters’. Daarmee kan je bijvoorbeeld met één druk op de knop uitsluitend de mails van je eigen contactpersonen weergeven, van je sociale netwerken of van de mailgroepen waartoe je behoort.

4. Slechts nieuws voor de webdiensten die zich de afgelopen jaren gespecialiseerd hebben in het afleveren van grote bestanden: dat gaat vanaf volgende maand ook gewoon met Hotmail. Na de update zul je bijlagen kunnen doorsturen tot 10 gigabyte. Ter illustratie: dat zijn 200 bestanden van 50 megabyte per stuk in één enkele mail.

5. Eenmalige wachtwoorden: bijzonder handig voor wie z’n mail vaak op ‘vreemde’ computers leest, zoals in een internetcafé of op een luchthaven. Om te voorkomen dat je eigen wachtwoord op zulke plekken wordt onderschept door een keylogger of andere malware, kan je voortaan via sms een tijdelijk password aan Hotmail vragen.

6. Conversatiegroepering: hiermee groepeer je in een handomdraai alle e-mails over hetzelfde onderwerp. Naast dit conversatie-overzicht blijft de vertrouwde weergave van je mails natuurlijk ook gewoon beschikbaar.

7. De nieuwe Hotmail ondersteunt ook Office-documenten (Word, Excel en PowerPoint). Je kan ze vanuit je inbox zowel openen als bewerken, zelfs als Microsoft Office niet op de computer aanwezig is. Het enige wat je nodig hebt is een recente browser.

8. Is Hotmail niet de enige maildienst die je gebruikt? Voortaan kan je al je verschillende accounts (zoals Gmail en Yahoo!) samenvoegen in Hotmail, en vanuit al die accounts zowel berichten versturen als ontvangen. Nog handig: één adresboek voor alles, zelfs voor je contacten op Facebook, LinkedIn en MySpace. Dat maakt het een stuk eenvoudiger om gegevens die dubbel voorkomen te combineren of te verwijderen.

9. De nieuwe Hotmail is compatibel met de recentste (touch screen) smartphones en mobiele browsers en zal onderweg daarom een stuk vlotter te raadplegen zijn dan voorheen. Door Exchange ActiveSync op de smartphone te installeren, intussen aanwezig op meer dan 300 miljoen telefoons, krijg je bovendien ook nog de beschikking over push e-mail en uitgebreide synchronisatiemogelijkheden voor zowel je berichten als je agenda en contacten.10. De vriendschap tussen Microsoft en Facebook lijkt alleen maar hechter te worden, want ook in Hotmail krijgt het populaire sociale netwerk een prominente plek. Om te beginnen verschijnen alle Facebook-updates in Hotmail Highlights, een handig overzicht van nieuwe mails en belangrijke gebeurtenissen, zoals afspraken en verjaardagen. Verder zul je vanuit Hotmail straks ook rechtstreeks kunnen chatten en commentaar posten op Facebook.

Onze tien favoriete Hotmail-features zijn in willekeurige volgorde neergepend. Maar laat ons gerust weten welke functie(s) jij het handigst vindt, of misschien nog steeds mist in ons lijstje.

  • Automatische zoeksuggesties
  • Conversatiegroepering

  • Dovnload 21.46 Kb.