Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


4e nfb strandviswedstrijd bij Noordwest 9 te Petten 3 november 2007

Dovnload 0.87 Mb.

4e nfb strandviswedstrijd bij Noordwest 9 te Petten 3 november 2007Pagina1/3
Datum05.12.2018
Grootte0.87 Mb.

Dovnload 0.87 Mb.
  1   2   3

4e NFB Strandviswedstrijd bij Noordwest 9 te Petten 3 november 2007
Om zeven uur ’s morgens was het al weer een drukte van belang in het gezellige onderkomen voor deze dag te weten cafetaria/visrestaurant St.Moritz alwaar bestuur en wedstrijdcommissie van Noordwest 9 een echt fantastische prijzentafel opgesteld had, voor deze 4e en finale wedstrijd van de NFB-strandviscompetitie 2007. Na een eerste gratis kopje koffie aangeboden door NW9 aan de deelnemers was daar om half-acht een welkomstwoord voor de voorzitter van NW 9 t.w. John Langenberg, die de deelnemers van harte welkom heette en na een aantal huishoudelijke mededelingen het woord gaf aan de secretaris van de NFB-viscommissie. Na een korte uiteenzetting waar straks de auto te parkeren en dat er gewaad mocht worden (tot kniediepte..!) werden de kaarten uitgedeeld.
Zoals altijd zodra de kaarten uitgedeeld zijn stroomde de lokaliteit leeg en was iedereen al snel naar zijn/haar visstek, die ditmaal ten noorden lag van de Hontbosche Zee Wering. De deelnemers werden met tractoren en platte wagens naar de visstekken gebracht. De visstekken lagen ditmaal mooi ver van elkaar uitgezet zeker zo’n 20 meter en dat geeft de deelnemer toch altijd meer de mogelijkheid om de vis op te zoeken.
De zee lag er fantastisch bij een zwak tot matig windje vanuit West gaf de zee net voldoende golfslag dat er toch een leuk baarsje te vangen zou moeten zijn en het weer dat wat somber begon klaarde gedurende de wedstrijd dusdanig op dat het heerlijk werd om aan zee te zijn. Om negen uur was daar dan het startsignaal, wat zou er zoals te vangen zijn? Zelf had ik ingezet op wat kleine zeebaarsjes en platvis, dus maar niet met te grote haken begonnen. Maar zoals altijd loop zo’n wedstrijd toch weer anders dan dat je je voorstelt, ik stond links van een kleine strekdam te vissen, maar daar was nauwelijks enig vis te vangen en na twee uur vissen stond ik nog altijd met lege handen. Maar dan die buurman links van me, die al tweemaal eerder NFB kampioen strandvissen geweest was t.w. Peter Koeleman die wist al snel een mooie zeebaars te landen gevolgd door platvis redelijk aan de maat…en die had dus na twee uur vissen al vier vissen op de kant, terwijl mijn emmer nog altijd leeg was. Wat verder links van me stonden twee heren t.w. Raymond Hoek en John Roelofsen leuk vis te vangen. Zij visten helemaal niet zover uit de kant net achter de branding en boven op een zandbank, waar schijnbaar de platvis heerlijk lag te zonnen en die schijnbaar ook best wel wat trek had gezien het feit dat Raymond niet minder dan driemaal een trek van twee platvissen wist te landen, ja ook dat is strandvissen……
Tijdens de wedstrijd was er ook nog een leuke attentie van Noordwest Negen in de vorm van een lekker kop soep en een blikje fris/bier. Dus ook aan de innerlijke mens was goed gedacht. Om een uur was daar het eindsignaal en vertokken de deelnemers op de platte wagens weer richting St.Moritz en de einduitslag. Al heel gauw gingen de verhalen van heel knappa vangsten van vijftien vissen en meer, de visserij was in het algemeen toch heel bijzonder geweest met heel mooie grote platvissen, maar ook mooie zeebaarzen completeerden het hele plaatje. Over het algemeen was er veel vis gevangen hetgeen ook tijdens de prijsuitreiking zou blijken.
In het algemeen werd er gevist met haakje zes of acht en met lange sleeplijnen, maar ook stalen afhouders of de bekende rode afhouders waren favoriet bij de vissers tijdens deze wedstrijd alhoewel ook een enkeling het juist met heel korte sneuen probeerde een visje aan de schubben te komen. De meeste vissers stonden met de zwaardere 5 meter stokken te vissen maar ook een enkeling dan toch net achter de branding met een zeepicker of de zware feederhengels.
Na een goed verzorgde tombola, de gehouden werd terwijl de rekenmeesters druk in de weer waren om de uitslag van de dag maar ook de uiteindelijk uitslag te berekenen was het rond halfvier dan uiteindelijk zover en kon met de uitslag van de wedstrijd van de dag begonnen worden.
B
ij de individuele deelnemers is de uitslag van de eerst vijf deelnemers als volgt:

De prijswinnaars van de dag ontvangen naast het eremetaal wat zeker een plaatsje zal krijgen op het dressoir thuis prachtige prijzen variërend van 5meter hengels met zeemolen tot strandkarren,viskisten van een mooi verzorgde prijzentafel.


Bij de korpsen is de uitslag van de beste vijf korpsen als volgt. Het derde korps van SVV De Slufter wordt winnaar en hoe spannende deze wedstrijd is blijkt ook hier namelijk Sportvisser1 en ‘sGravenzande2 hebben hetzelfde aantal klassementspunten echter korps Sportvisser 1 heeft net iets meer cm’s en wordt dus 2e:


  1   2   3


Dovnload 0.87 Mb.