Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 3 oktober 2011

Dovnload 4.65 Kb.

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 3 oktober 2011Datum12.03.2017
Grootte4.65 Kb.

Dovnload 4.65 Kb.


Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal
Den Haag, 3 oktober 2011
In week 51 van 20111 vindt vanuit Baikonur in Kazachstan de lancering plaats van een Soyuz-capsule naar het Internationale Ruimtestation ISS, met aan boord o.a. de Nederlandse ESA-astronaut André Kuipers. Dit is voor Kuipers zijn tweede ruimtemissie, dit keer voor de duur van 6 maanden. De lancering zal onder meer worden bijgewoond door een Nederlandse delegatie.
Het Europese Ruimtevaart Agentschap (ESA) beschouwt deze lancering als een goede gelegenheid om het maatschappelijke belang van ruimtevaart nog eens onder het voetlicht te brengen bij publiek en politiek. Daarom stelt ESA het op prijs als in de Nederlandse delegatie ook een aantal leden van uw Kamer zijn opgenomen. Daarvoor zijn 4 plaatsen beschikbaar. De kosten van het bijwonen van de lancering zijn voor eigen rekening.
Van de Kamerleden wordt geen specifiek optreden verwacht. Het bijwonen van de lancering vergt, inclusief reizen, twee tot drie dagen. De reis gaat via Moskou. In verband met de organisatie verzoek ik u om op korte termijn aan te geven of leden van uw Kamer de lancering willen bijwonen, en zo ja wie. Contactpersoon in deze is de heer drs. J.B. Lindeman (tel: 070-3797002) van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

De minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie,M.J.M. Verhagen
Dovnload 4.65 Kb.