Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Aanwezig : Beauntje Senior Pettachi Gwuido SirBradley pj stuyven

Dovnload 10.66 Kb.

Aanwezig : Beauntje Senior Pettachi Gwuido SirBradley pj stuyvenDatum01.02.2019
Grootte10.66 Kb.

Dovnload 10.66 Kb.

Ventoux september 2017

Aanwezig : Beauntje Senior – Pettachi – Gwuido – SirBradley – PJ Stuyven -
Nicky Terpstra-Beauntje Junior- Brunello-Patte-Chavanel-Hushovd-
Bike-Maikl-Geschke & Voigt

DAG 1


Zaterdagochtend 5u afspraak aan de parking van Boelekewis voor de groooooten hoop (11 man). 2 man (Beauntje Senior en Pettachi) was al vroeger vertrokken op donderdag op zoek naar kelderresten en 2 man (Bike en Geschke) zijn op vrijdagmiddag vertrokken met ons fortuin, nl. de camionette met de velo’s.

De eerste date verliep moeizaam omdat de parking uitzonderlijk gesloten was voor het komende gordelgebeuren. Ze moesten dat gebeuren afschaffen, veel te gevaarlijk zou achteraf blijken.

Dan maar een alternatief gezocht iets verder op de Steenweg om onze overtollige wagens te dumpen. Vermeldenswaardig, IEDEREEN was op tijd en wijle weg in kolonne.

De rit heen heeft 11u in beslag genomen en bijgevolg zijn we in de late namiddag toegekommen. De vraag op dat moment, woe esde camionette, want deze was toch al vrijdag vertrokken en …we hadden honger om effe de benen te strekken?

Onze vriend Pettachi was zo met zijn caveau bezig dat hij de groep vergeten was, gelukkig hebben we maar een uurtje moeten wachten. Ondertussen hebben we de kamers verdeeld en na het uitladen van de fietsen zaten we binnen de 10 minuten op onze velo. De rit werd wat ingekort en de eerste col was een feit. We hebben zelfs een 2e col genomen en dan was het tijd om huiswaarts te keren.

Dit was ook onze eerste kennismaking met de wind. Een vriend die je in de streek nooit uit het oog mag verliezen.

Na onze korte fietsuitstap hebben we genoten van ne lekkere spaghetti a gogo.

DAG 2


Zondagochtend was het ontbijt voorzien om 08u. Een mooi ontbijt met alles erop en eraan. De groep is voltallig vertrokken voor een trip van ong. 100 km met als titel, around the Ventoux. Het tempo was gezapig en zo kon iedereen met een goed gevoel Sault bereiken. Onderweg hadden we al wat piekjes kunnen schieten langs de Gorges de la Nesque. In Sault hebben we als tussenstop een terraske gedaan om op krachten te komen. Vervolgens zijn we lichtjes afgeweken van het parcours om geleidelijker te klimmen en via de afdaling van de col de Fontaube er eens de pees op te leggen voor de snelle mannen. Sommige kleppers hebben zich hier laten verrassen en vandaar dat we deze afdaling + vallei opnieuw op de menu gezet hebben op dinsdag.

’s Avonds zijn we gaan eten in een lokaal restoke “La Loupiotte” waar het lekker eten was, echter de tijdsduur viel wel behoorlijk tegen en zo lagen we niet te vroeg in ons bedje.

DAG 3

Zondag hadden we al beslist om de Ventoux te doen via Bedoin en af te dalen naar Sault om vandaar opnieuw de Ventoux te doen via Sault. Redelijk ambitieus, maar de weersomstandigheden waren ideaal, dus mag je je ambities redelijk hoog leggen. Als je met de meerderheid van de groep zo’n beslissing neemt, dan moet ik jullie niet vertellen dat de sfeer optimaal was.Ontbijt opnieuw 8u, en na het ontbijt waren we weg in groep richting Bedoin. De gelaatsuitdrukkingen waren ietsje nerveuzer, maar na zo’n 2 km fietsen was de eerste stress wel verwerkt. In Bedoin hebben we aan de start een groepsfoto gemaakt en onmiddellijk na de start was onze Nick al ribbedebie… en niemand heeft hem kunnen remonteren. Ze noemen da een Fabianeke doen. Achter ons raket werden er wat groepjes gevormd. PJ en Ivo gingen voor plek 2 en 3. Hierachter heb ik me ontfermd over onze atypische klimmer Beauntje Junior. En het heeft gewerkt want hij heeft zichzelf overtroffen in zijn prestatie. Ni gemord (just op een vlieg) en vervolgens veel naar de grond gekeken. Sterke prestatie Rafke! Na deze 5 renners kwamen de anderen afzonderlijk boven. Eerst de Patte, gevolgd door Glenn, Brunello, Maikl, Chavanel, Gwuido, Hushovd EN… Beauntje Senior. Beauntje Senior kwam met een big smile boven, onvergetelijke momenten.

Onze voorzitter Bike en onze ere-voorzitter hadden hun lot aan mekaar verbonden (lees, onze voorzitter heeft zich opgeofferd voor het goede doel en met succes!) Zo is Pettachi bovengeraakt, weliswaar met een pitstop, maar hij is bovengeraakt.


Voor de kenners, op een verzet 39 x 30 !!!

Mocht onze veuzitter nemi weten wat doen, wel als Mental Coach zit hier zeker toekomst in. Go for it!

13 man is via Sault gaan dalen en beneden hebben we ons vertrouwd terras gaan opzoeken voor een versterking van de innerlijke man. Dit heeft wonderen verricht, want bij het vertrek zagen plots zij die het niet meer zagen zitten om opnieuw de Ventoux gaan te doen via Sault. Beauntje Senior had op voorhand te kennen gegeven dat hij via Sault wel wou dalen en rond de Ventoux naar huis wou rijden. Zo gezegd, zo gedaan en 11 man is opnieuw de Ventoux gaan beklimmen. De klim is in groep genomen geweest en zo zijn de meesten boven hun krachten uitgestegen. Sterke prestatie!

’s Avonds hadden we BBQ voorzien en ik moet jullie niet vertellen dat het een legendarische avond is geworden. De temperatuur was zomers en de innerlijke mens had zich aangepast.

DAG 4

Opnieuw ontbijt om 8u en de laatste rit van ons verblijf. Bij de eerste klim begon het al te kraken bij sommigen en bij anderen begon het gevloek op de “klote” helling dat we deden. 1 renner was de dag tevoren duidelijk over zijn theewater geweest en heeft wijselijk besloten om de rit in te korten. Beauntje Senior heeft de taak op zich genomen om hem succesvol veilig thuiswaarts te begeleiden. De rest van de groep heeft duidelijk ingestemd om de geplande rit uit te rijden en met succes. De afdaling van de col Fontoube en de vallei werden ACT waardig genomen en de kleppers waren op de afspraak. Echt een zaaaalig moment.Na deze rit van 73 km hebben we nog genoten van de zuiderse temperaturen, elk op zijn manier.

’s Avonds hebben we het beste restaurant van Malaucène aangedaan en het was een perfecte afsluiter van een geslaagde vierdaagse. Er was 1 lekke band te melden op 4 dagen, peanuts dus.

Wat onthou ik van deze uitstap, wel dat we een fantischtische groep hebben waar anderen jaloers op is en dat iedereen boven op de Ventoux gekomen is met zijn volle verstand.

Bedankt voor jullie positieve ingesteldheid en teamspirit!


Jenske


Dovnload 10.66 Kb.