Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Aardse tijd. Er is licht en duisternis

Dovnload 8.04 Kb.

Aardse tijd. Er is licht en duisternisDatum10.11.2017
Grootte8.04 Kb.

Dovnload 8.04 Kb.


Aardse tijd.

Er is licht en duisternis.

Sommigen vertalen dat als hemel en hel. Velen achten waarschijnlijk, dat je na de stoffelijke dood je eigen hemel of hel meeneemt. Als je voor anderen dienstbaar bent geweest, heb je kans op de hemel. De kleinste daad voor een ander, zonder er een prijskaartje aan te hangen (ook niet in gedachten), heeft geestelijke gevolgen.
Miljoenen mensen hebben tijdens een bijna doodervaring gezien en gevoeld wat het effect was van hun denken en handelen op aarde. In een flits werd hen getoond wat voor invloed hun handel en wandel hadden op de medemens. Zij stelden vast, dat als men ten koste van iemand gelukkig wilde worden, het een negatief gevolg had voor hun eigen levens na de dood.

Hun kijk op het leven na een doodervaring veranderden drastisch. Ze waren niet meer bang voor de dood. Zij kregen nieuwe inzichten, ze voelden en beseften hoe bijvoorbeeld alle religies een­zelfde lijn vertonen en alle mensgemaakte ‘franje’ rondom deze religies vals zijn en angst veroorzaken.

Dat is vreselijk, want ANGST is de grootste barrière op het pad naar LIEFDE en SHOONHEID.
Iedere gedachte die je uitzendt, iedere handeling die je ver­richt keert tot je terug, wat inhoudt: wat je zaait zal je oogsten. Praktisch zou zijn: raadpleeg eerst je geweten over wat je denkt en hoe je handelt, want na de stoffelijke dood kom je onmiddellijk voor de gevolgen van je fouten te staan en niemand anders dan jijzelf kan je daar op aanspreken. Heb je misdaden gepleegd, dan moet en wil je zeker terug om in de grijze gebieden van je ziel weer licht te laten schijnen.
De aardse tijd is er om door ondervinding je ziel te vervolmaken. We zijn allemaal onder­weg om bewuste mensen te worden. Op die reis hebben we te maken met evolutie, reïncar­natie, oorzaak en gevolg en vader en moederschap. We moeten ons via verworven wijsheid en kracht naar schoonheid begeven.

Daar bevindt zich de ALBRON van liefde.

We zijn op zoek naar die bron, maar de weg erheen is moeilijk begaanbaar. Er liggen overal struikelblokken.

Als we tijdens die reis zuiver blijven denken en handelen, staat de opperbouwmeester ons bij om deze obstakels te overwinnen, maar ondanks dat: op jezelf komt het aan!


Dus: word nooit een marionet aan een touwtje van een goeroe, word nooit slaaf van een filosoof, een sekte of religie. Dat blokkeert het ‘zelf denken’ en het ‘zelf zoeken’.

Word een vrijmetselaar!Dit zijn zo enkele gedachten die ik zo af en toe heb.
Column PdG.
Dovnload 8.04 Kb.