Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Ad Fundum der Navigators Studentenvereniging Leiden

Dovnload 7.55 Kb.

Ad Fundum der Navigators Studentenvereniging LeidenDatum17.09.2018
Grootte7.55 Kb.

Dovnload 7.55 Kb.

Aan het 9e Ad Fundum der

Navigators Studentenvereniging Leiden

t.a.v. Kees-Jan Weststrate, abactis


Delft, 12 augustus 1999

Geacht Ad Fundum,


U boft! U hebt een reactie op uw constitutiebericht in handen. Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen door u van harte te feliciteren met uw constitutie van juni jongstleden, alsmede de wens uit te spreken dat de relatie tussen onze verenigingen ook dit jaar goed en extravert zullen zijn. In Gods koninkrijk is extravertie een randvoorwaarde, niet alleen tussen christelijke verenigingen onderling maar zeker helemaal naar buiten toe. Laat merken dat u er bent in Leiden! Een beetje uitbreiding van het Koninkrijk kan tenslotte geen kwaad. Hoe klein dat Koninkrijk soms kan zijn ondervond ik ook deze zomer weer. Ik zat met enkele vrienden in een pizzeria aan de Via Dolorosa te Jeruzalem nietsvermoedend een “Pizza Nasser” te consumeren, toen mijn oog viel op, jawel, een groep leden van de NSL, waaronder de quaestor van uw bestuur. Aan de wand hingen enkele stickers van Beter-Uit Reizen… U ziet, je kan ook nergens ter wereld naar toe gaan zonder te struikelen over de incrowd Nederlandse christenen. Het is ronduit erg. Kortom, meer extravertie is de boodschap!

Wat ons enigszins de wenkbrauwen doet fronsen is de titel die u gebruikt voor uw bestuursclubje. Sorry hoor, maar “Ad Fundum” is echt geen naam voor u. Misschien is het omdat u nog slechts 9 jaar ervaring hebt met alcoholica-consumptie (wij daarentegen 38 jaar, reeds), maar “Ad Fundum” is goed voor Corpsballen, daar hoort u boven te staan! Een goede borrel is om eens rustig en bedachtzaam aan te nippen bij een goed gesprek, en geenszins om rücksichtslos achterover te hakken. De enige uitzonderingen zijn wodka en tequila, maar dat is dan ook zulke rotzooi dat je het wel achterover móét slaan, je wílt het niet eens proeven. En ik ga ervan uit dat u tijdens borrels wel beter spul verkoopt. Bovendien: voor een echt onvervalst Ad Fundum dient u behoorlijk diep in uw glaasje te kijken, en dat getuigt mijns inziens van een ontzettende introvertie. Met andere woorden, u voert inconsistent beleid en dat moest u toch niet willen. Ik wil u dan ook uitdagen de wereld eens te aanschouwen op een andere manier dan door de bodem van uw borrelglaasje. Denkt u hier eens over na!

Ondanks het bovenstaande willen wij van harte ons vertrouwen in u uitspreken. U ziet er uit als een leuk gezelschap en we hopen geregeld in de gelegenheid te zijn om met u een borrel te drinken. En wie weet, als u ons lief aankijkt, zijn we misschien nog wel bereid om dat Ad Fundum te doen. Amicitia Semper, zou ik zeggen.
Bestuur van Egmond, het ga je goed en Gods zegen toegewenst!

Namens het bestuur Jochemsen, amicaliter,


Harmen Talstra

h.t. abactis der C.S.R.


Dovnload 7.55 Kb.