Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Ad van liempt en gerard nijenhuis in de literaire hemel

Dovnload 38.17 Kb.

Ad van liempt en gerard nijenhuis in de literaire hemelDatum18.09.2018
Grootte38.17 Kb.

Dovnload 38.17 Kb.

PERSBERICHT

29 maart 2010


AD VAN LIEMPT EN GERARD NIJENHUIS IN DE LITERAIRE HEMEL
9 April is de laatste bijeenkomst van dit seizoen in Amen. 19 Juni is De Literaire Hemel te vinden in Hoogeveen, op het literatuurfestival Zomerzinnen.

De avond in april staat, traditiegetrouw, in het teken van oorlog en bevrijding. Daarom is Ad van Liempt uitgenodigd, maker van de NPS-televisieserie "De oorlog" en Historicus van het Jaar.  Hij schreef verschillende boeken, waarin oorlog een belangrijk thema is: "De lijktrein" en "Een mooi woord voor oorlog". In april verschijnt van hem  “Selma – De vrouw die Sobibor overleefde”. Ad van Liempt zocht Selma Wijnberg (geboren in Groningen in 1922) op in de Verenigde Staten en schreef een boek over haar onderduik, haar periode in vernietigingskamp Sobibor en haar leven daarna.


Ook Gerard Nijenhuis komt met een nieuw boek: ”De dag dat vader verdween”. Ging het eerder in zijn roman “Het jaar van de ooievaar” over de opkomst van de NSB in een Drents dorp, nu benadert hij de oorlog vanuit het perspectief van een kind, dat zijn vader afgevoerd ziet worden naar Kamp Vught.
En verder is historicus Henk Tijssen te gast, docent geschiedenis. Hij schreef “De dominee van de NSB”, een boek over Ds. W.Th.Boissevain (1880-1945), die eind jaren 20 van de vorige eeuw werd gezien als een talentvol ‘coming man’ in de kerk. Jaren later noemde NSB-leider Rost van Tonningen hem “de meest intellectuele NSB-er”. Wat waren de idealen van deze opmerkelijke man, die van de Nederlands Hervormde Kerk overstapte op het Nationaal Socialisme.
Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met de stichting Drentse

5 mei Viering.


Presentatie: Albert Haar en Annette Timmer

Muziek: Project67 uit Groningen


De Literaire Hemel, vrijdag 9 april 2010 in café De Amer in Amen

Aanvang: 20.30 uurToegang: € 9,50

www.literairehemel.nl
Nadere informatie: Albert Haar, 0528 – 374392 / 06 – 27074771

  • PERSBERICHT
  • Ad van Liempt
  • Gerard Nijenhuis
  • Henk Tijssen

  • Dovnload 38.17 Kb.