Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Adventure outdoor sport: Voorafgaand: mvds

Dovnload 132.17 Kb.

Adventure outdoor sport: Voorafgaand: mvdsPagina1/2
Datum05.05.2019
Grootte132.17 Kb.

Dovnload 132.17 Kb.
  1   2

Adventure outdoor sport:

Voorafgaand:

MVDS

De vereniging heeft geen duidelijke missie en visie. Toch kan er vanuit de website wel een missie omschreven worden, namelijk: het aanbieden van sport op maat. Dit wil zeggen dat de trainingen zijn afgestemd op de verschillende niveaus en de verschillende motieven die de leden hebben om te komen trainen. Ze bieden wekelijks veel verschillende trainingen aan en leden kunnen altijd ‘vrij’ trainen. Kinderen, studenten of volwassenen, iedereen is welkom.Taak & rolverdelingen en organisatiestructuur

Survival vereniging Groningen bestaat uit een bestuur en heeft zo verschillende taken verdeeld. De structuur ziet er als volgt uit:Voorzitter

Joost Edens

Penningmeester

Wouter Silvis

Secretaris

Naomi Wormmeester-Duijster

Ledenadministratie

Bart Van de Walle

Algemeen

Jesper Hommes

Op deze manier is het duidelijk wie welke taken uitvoert en zijn er geen onduidelijkheden over, meer valt er niet over te vinden.

Cultuur

Ook over de cultuur valt weinig te zeggen. De mensen die aan survival doen gaan meestal hun eigen gang maar er heersen natuurlijk wel bepaalde normen en waarden. Er is wederzijdse respect en iedereen is welkom, ongeacht hoe oud je bent en of je recreatief of competitief wil komen sporten.Accommodatie

De vereniging beschikt over survivalbaan. De baan ligt ten noorden van het Zernike terrein aan de weg de Bunders. De survivalsport is een duursport waarbij het langeafstandlopen wordt gecombineerd met het overwinnen van verschillende hindernissen. Zo beschikt deze baan ook over voldoende hindernissen. Er is gebruikt gemaakt van houten palen, rubberen banden en touwen.Kader/personeelsbestand

Op de site word er niks aangegeven over het personeelsbestand. Wel is er aangegeven dat er voldoende begeleiders zijn.Aanbod

Er worden veel verschillende trainingen aangeboden. Die zijn hieronder op een rijtje gezet:Wedstrijdtraining

De wedstrijdtraining is voor leden die meedoen aan het wedstrijdcircuit van de Survivalbond. Deze trainingen zijn voornamelijk conditioneel en gericht op het lopen van de survivalrun-circuits, JSC-A (Jeugd Survival Circuit A), BSC (Basis Survival Circuit), RUC (Runner Up Circuit) en TSC (Top Survival Circuit).Beginnerstraining

De beginnerstraining is voor beginnende survivalatleten die nog geen wedstrijdcircuit lopen. Hierbij ligt het accent de verschillende hindernistechnieken en de trainer geeft indien gewenst specifieke instructie.Outdoor Fitnesstraining

De outdoor fitnesstraining is bedoeld voor volwassenen die laagdrempelig kennis willen maken met de survivalsport en andere outdoor-sporten. Tijdens deze training wordt er gewerkt aan de conditie en algemene spieropbouw en worden er survivaltechnieken aangeleerd. De training wordt gegeven in groepsverband, maar iedereen kan op zijn eigen niveau trainen.Jeugdtraining

De jeugdtraining is opgedeeld in twee groepen: 6 t/m 9 jaar en vanaf 10 jaar. Op een speelse manier kunnen kinderen de survivalsport beoefenen. Daarnaast kan de oudere jeugd trainen voor het JSC-C en JSC-B (Jeugd Survival Circuit C en B). • Welke verschillende taken vallen te onderscheiden binnen deze organisatie? Welke rol zie je binnen deze organisatie weggelegd voor een SGM-professional met de specialisatie Training en Coaching?

Deze rol is misschien wel het belangrijkste binnen de vereniging. De mensen die aan survival willen gaan doen hebben zeer goede begeleiding nodig want het is niet een sport die je zomaar even doet. Als het niet op de goede manier uitgevoerd wordt kan dit vervelende blessures veroorzaken. Daarom is het van groot belang dat er gespecialiseerde trainers aanwezig zijn.

 • Welke verschillende taken vallen te onderscheiden binnen deze organisatie? Welke rol zie je binnen deze organisatie weggelegd voor een SGM-professional met de specialisatie Sport business & Ondernemerschap?

Het is van groot belang dat een kleine vereniging als deze draaiende wordt gehouden. De ‘ondernemer’ zorgt er ten eerste voor dat het wordt opgestart maar ten tweede moeten er ook mensen op af komen

 • Welke verschillende taken vallen te onderscheiden binnen deze organisatie? Welke rol zie je binnen deze organisatie weggelegd voor een SGM-professional met de specialisatie Actieve & Gezonde Leefstijl?

Er is binnen de organisatie niet echt een rol weggelegd voor dit uitstroomprofiel. De meeste mensen die deze tak van sport gaan beoefenen onderhouden al een gezonde en actieve leefstijl dus is die begeleiding niet nodig. Aan de andere kant zou je de mensen die geen gezonde leefstijl hebben wel kunnen adviseren om mee te doen aan een dergelijke survivaltraining.

 • Welke verschillende taken vallen te onderscheiden binnen deze organisatie? Welke rol zie je binnen deze organisatie weggelegd voor een SGM-professional met de specialisatie Beleid in Sport, Bewegen & Gezondheid?

Hier ik heb ik geen duidelijk beeld van gekregen tijdens de werkveldoriëntatie dus ik heb hier geen antwoord op.

 • Zie ik mijzelf in deze organisatie werken? Verklaar: • Wat betekent deze wereldoriëntatie voor mijn loopbaanplanning?FC Groningen:
Voorafgaand:

Missie

FC Groningen is een volksclub, sterk verankerd in haar eigen verzorgingsgebied en wil als Betaald Voetbal Organisatie een voorbeeldfunctie en voortrekkersrol hebben in de samenwerking met amateurverengingen. Middels het Amateurconvenant wil de Trots van het Noorden door kennisdeling en betrokkenheid invulling geven aan de samenwerking met amateurverenigingen in haar verzorgingsgebied.

Visie

Het Amateurconvenant staat als innovatief en vooruitstrevend kennisplatform, in samenwerking met partners, voor het optimaal versterken van het voetbalniveau en voetbalbeleving in Noord-Nederland. Convenantpartners en FC Groningen zijn eensgezind verantwoordelijk voor het opleiden van (talentvolle) jeugdspelers. (Jeugd)leden zijn trots en betrokken bij FC Groningen. 

Algemene doelstelling

Verbeteren van het algemene voetbalniveau en de voetbalbeleving in Noord-Nederland.

Voetbalniveau:

Met “voetbalniveau” wordt bedoeld: alle activiteiten die bijdragen aan de ontwikkeling van spelers/speelsters op het veld.

Voetbalbeleving:

Met “voetbalbeleving” wordt bedoeld:  alle activiteiten die bijdragen aan de sfeer en de promotie van het product  voetbal rondom het veld of in stadion Euroborg.

Bestuur

Bert Middel
Voorzitter Raad van Commissarissen FC Groningen sinds 1 juli 2013

Dijkgraaf waterschap Noorderzijlvest te GroningenEdward Wielens

Lid Raad van Commissarissen FC Groningen sinds 22 juni 2012

Eigenaar van San Fermin InvestmentsWim van de Weijer
Lid Raad van Commissarissen FC Groningen sinds 29 augustus 2003

Voormalig bedrijfsadviseur Plas & Bossinade te Groningen

Wim Entzinger
Lid Raad van Commissarissen FC Groningen sinds 9 januari 2007

Advocaat bij Plas & Bossinade te GroningenArie Wink
Lid RvC FC Groningen sinds 9 december 2009

Zakelijk leider Noord Nederlands Toneel (a.i.)Hans Nijland

Algemeen directeur FC Groningen, sinds 14 september 1996

Commercieel manager FC Groningen, 1 juni 1996Robbert Klaver

Commercieel directeur, sinds 1 februari 2012

Manager commerciële zaken, 2008

Aanbod


 • Voetbal training / wedstrijden (op verschillende niveaus)

 • Voetbalkamp

 • RVO FC Groningen/Cambuur (opleiding)

 • Junior Club

 • Webshop

 • Beveiligingsbedrijf

 • De Stichting (FC in de maatschappij)

 • Voetbalreizen

Normen en waarden

 • Elk lid handelt in overeenstemming met de regels van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB).

• Fysiek of verbaal geweld is net als drugsgebruik of alcoholmisbruik niet toegestaan.

• Bejegen elkaar met respect. Ook in het geval van een meningsverschil. • Toon respect en dankbaarheid aan vrijwilligers die zich belangeloos inzetten zodat anderen kunnen genieten van de voetbalsport.

 • Het materiaal en de faciliteiten zijn een kostbaar bezit van zowel onze vereniging als de tegenstander.

 • Voor iedereen geldt dat er zuinig met de gebouwen en overige zaken wordt omgegaan.

 • Bij bezoek aan de kantine is het vanzelfsprekend dat de aanwijzingen van het barpersoneel opgevolgd worden.

• Bespreek meningsverschillen niet in het openbaar, maar daar waar ze thuis horen.

 • Voor iedereen geldt dat bij vernielingen de schade rechtstreeks op de veroorzaker verhaald zal worden.

Accommodatie

FC Groningen beschikt over een stadium (Euroborg), waarin de thuiswedstrijden van de selectieteams plaats vinden. In het stadium passen 22.550 mensen. Het is voorzien van gewone tribunes en verschillende ‘Businessclubs’-ruimtes voor sponsoren etc. Daarnaast hebben interessen-groepen de mogelijkheid een SKY-box in de Euroborg te huren.

Voor training van vooral de jeugdteams beschikt de FC over velden en gebouwen bij de Sportpark Corpus den Hoorn, waar grote delen van de jeugdopleiding plaats vinden.

 

Tijdens: • Welke verschillende taken vallen te onderscheiden binnen deze organisatie? Welke rol zie je binnen deze organisatie weggelegd voor een SGM-professional met de specialisatie Training en Coaching?
  Voor een SGM-professional met specialisatie Training en Coaching liggen hier veel mogelijkheden. Aangezien dit een professionele club is zijn resultaten en presteren zeer belangrijk. Daarom is het ook van groot belang dat hier de beste trainers en coaches werken. Om op topniveau te blijven presteren. • Welke verschillende taken vallen te onderscheiden binnen deze organisatie? Welke rol zie je binnen deze organisatie weggelegd voor een SGM-professional met de specialisatie Sport business & Ondernemerschap?
  Als topclub moet je natuurlijk niet achterblijven op het gebied van commercie. En dit wordt perfect opgevuld door het profiel Sport business en Ondernemerschap. Met creatieve en innovatieve manieren sponsoren scoren en zorgen dat ze gebonden blijven. Dat niet alleen er moeten veel zakelijke handelingen verricht worden op zo een grote club. Wie zaait het gras? Wie onderhoudt het? Wie maakt schoon? Waar staat de beveiliging? etc. Hier is dus een echte zakenman voor nodig dit te overzien en voor elkaar te krijgen. • Welke verschillende taken vallen te onderscheiden binnen deze organisatie? Welke rol zie je binnen deze organisatie weggelegd voor een SGM-professional met de specialisatie Actieve & Gezonde Leefstijl?
  De spelers moeten natuurlijk strak gecoacht worden betreffend hun leefstijl patroon. Hoe gezonder fysiek iemand gesteld is hoe beter de prestatie dat diegene kan leveren. Daar komen Actieve & Gezonde leefstijl adviseurs bij kijken. Die informeren en adviseren over een gezonde leefstijl. • Welke verschillende taken vallen te onderscheiden binnen deze organisatie? Welke rol zie je binnen deze organisatie weggelegd voor een SGM-professional met de specialisatie Beleid in Sport, Bewegen & Gezondheid?
  FC Groningen heeft als doel om ook veel spelers uit de jeugd te krijgen. Hier zit natuurlijk een strak beleid aan vast. Ook beschikt Nederland ook over een strakke regelgeving waar verenigingen aan moeten voldoen. Dat niet alleen er worden jaarlijks ook veel nieuwe programma’s opgesteld voor bij FC Groningen. Hier komt de Beleid Professional bij kijken. • Zie ik mijzelf in deze organisatie werken? Verklaar:
  Ik zie mijzelf hier zeker in werken over enkele jaren. Het is een grote club met veel roem. Als kleine jongen ging ik al naar de wedstrijden in het Oosterpark stadion. Het lijkt mij een eer om een taak te voldoen in deze organisatie. Mijn voorkeur ligt bij Sport Business en Ondernemerschap om een leidinggevende functie te vervullen. • Wat betekent deze wereldoriëntatie voor mijn loopbaanplanning?
  Interesse gecreëerd in de topsport wereld. Ogen en oren open houden hoe de ontwikkelingen in deze wereld liggen.

Beweegcentrum Leeuwarden:

Voorafgaand:

Missie:

“Bewegen op jouw manier, jouw niveau, in een omgeving waarin jij je op je gemak voelt. Dat maakt bewegen niet alleen leuk, je houdt het ook nog eens langer vol. Dat is waar het bij Bewegingscentrum Leeuwarden om draait: een leven lang bewegen, voor iedereen, op een manier die bij jou past. In een ontspannen sfeer, met respect voor elkaar. Dit doen we met de beste faciliteiten, goed opgeleide beweegprofessionals, persoonlijke aandacht en actueel aanbod op het gebied van bewegen, sport en welzijn.”

Deze missie is van de eigenaar zelf geformuleerd. Een visie en doelstelling zijn niet geformuleerd, omdat het lastig is bij zo veel instanties ‘onder een dak’ een bepaalde richting in te sturen. Maar in het algemeen kan gezegd worden, dat die punten uit de missie behaald worden willen en daarnaar ook behouden willen worden.

Bestuur

De samenstelling van het bestuur is vrij makkelijk te beschrijven. Het is namelijk niet te vinden op de site (/internet) en tijdens de bezoek kwam na voren dat de eigenaar, Joan Boelens, alle administrative, financiële en marketingtechnische taken groten deels zelf doet.


Personeel
René der Weij:

Is oud-profvoetballer van Cambuur. Naast zijn werk bij Bewegingscentrum Leeuwarden is René trainer bij VV Buitenpost en  hoofd jeugdopleidingen bij LeovardiaGespecialiseerd in Fitness en spinning.
Soeniel Jakhari

is multifunctioneel inzetbaar. Je komt hem tegen in de fitnesszaal, bij o.a. de lessen Insanity & Paalfitness of het beweegprogramma van het MCL-CON.Gespecialiseerd in fitness, insanity en pole-fitness
Ewoud

deed een opleiding CIOS. Je komt Ewoud tegen in de fitnesszaal.Gespecialiseerd in fitness en buikspierkwarier
Eline

studeert aan Stenden Hogeschool en is allround-dansinstructriceGespecialiseerd in Dans en zumba
Aanbod

Groepslessen:
- Steps

- Spinning

- Paalfitness

- Dancehall

- Insanity

- Balance

- Pilates

- Total dance workout

- zumba

- pump
Wellness / dienstverlening:


 • Zwembad

 • Sauna

 • Zonnebanken

 • Vergaderruimtes

 • Restaurant

 • Café


Specifieke begeleiding:


 • bedrijfsfitness

 • Fitness met resultaat

 • Fysiotherapie

 • Personal training

 • Health Check
  1   2

 • Taak rolverdelingen en organisatiestructuur
 • Voorzitter Joost Edens Penningmeester
 • Kader/personeelsbestand
 • Welke verschillende taken vallen te onderscheiden binnen deze organisatie Welke rol zie je binnen deze organisatie weggelegd voor een SGM-professional met de specialisatie Training en Coaching
 • Zie ik mijzelf in deze organisatie werken Verklaar: Wat betekent deze wereldoriëntatie voor mijn loopbaanplanning
 • Zie ik mijzelf in deze organisatie werken Verklaar
 • Wat betekent deze wereldoriëntatie voor mijn loopbaanplanning

 • Dovnload 132.17 Kb.