Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Afmeren Heliushaven

Dovnload 0.91 Mb.

Afmeren HeliushavenPagina1/2
Datum05.12.2018
Grootte0.91 Mb.

Dovnload 0.91 Mb.
  1   2

Afmeren Heliushaven Februari 2015

De Heliushaven ligt aan het Haringvliet. Vooral in de wintermaanden is het van groot belang dat er extra aandacht gegeven wordt aan het afmeren van de schepen. We weten uit ervaring dat door golfslag en winddruk lijnen kunnen breken. Omdat wij ernaar streven een veilige thuishaven te bieden voor alle leden is het nodig om de boten op een juiste manier af te meren om schade aan uw kostbaar bezit (uw eigen boot), de boot van de buren of dat van de vereniging (de steigers) te voorkomen. Specifiek voor de landvasten en de wijze waarop die zijn belegd zijn daarom een aantal minimum eisen opgenomen in het havenreglement:Volgens het havenreglement (art 6 punt 2 en 3)

2. Schepen dienen te worden afgemeerd met lijnen, welke bevestigd zijn aan de daarvoor bestemde bolders en/of schetsplaten op de steigers en de ringen op de palen. Bij vertrek dienen de lijnen zodanig opgestoken of aan de pen op de achterpalen te worden gehangen, dat zij niet in het water drijven of over de steigers liggen.

3 In de Helius haven dienen:

- lijnen met de juiste dikte voor het type schip gebruikt te worden

- de lijnen met een harpsluiting en een gesplitste lijn met kous te worden vastgemaakt aan b.v. een ketting of de steiger. De harpsluiting borgen met b.v. een tie-wrap of een stuk ijzerdraad.

- stalen veren te zijn voorzien zijn van een extra borging d.m.v. ketting, lijn of staaldraad in geval van breuk- in de periode van 1 oktober tot 1 april de schepen te zijn voorzien van dubbele lijnen. Ook deze tweede lijn dient van een goede kwaliteit te zijn en op de juiste wijze te worden vastgemaakt.
  1   2

  • Afmeren Heliushaven
  • Volgens het havenreglement (art 6 punt 2 en 3)
  • In de Helius haven dienen
  • 1 oktober tot 1 april

  • Dovnload 0.91 Mb.