Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Afs interculturele Programma’s vzw haal de wereld in huis…word gastgezin! Word wereldgezin!

Dovnload 3.83 Kb.

Afs interculturele Programma’s vzw haal de wereld in huis…word gastgezin! Word wereldgezin!Datum09.04.2017
Grootte3.83 Kb.

Dovnload 3.83 Kb.

AFS Interculturele Programma’s vzw
HAAL DE WERELD IN HUIS…WORD GASTGEZIN! WORD WERELDGEZIN!

Een stuk van de wereld ontdekken zonder je huis uit te komen? Het kan als gastgezin voor een buitenlandse jongere. Net zoals er jaarlijks Vlaamse jongeren met AFS de wereld intrekken, verwelkomt AFS-Vlaanderen jaarlijks enkele honderden buitenlandse gasten.

De jongere zijn tussen 16 en 19 jaar en lopen een jaar school in Vlaanderen.
Elk van deze jongeren kan terecht bij enthousiaste mensen die de Belgische gastvrijheid omzetten in daden. Als gastgezin maak je kennis met dat andere onbekende stukje wereld.

De nieuwe cultuur die in het gezin wordt opgenomen, de andere gewoontes, de spirit die de jonge, internationale AFS’er uitstraalt, is een enorme ervaring voor elk gezin.


Gastgezin zijn is bovendien een goede manier om stereotiepen te doorbreken en om het gezin respect voor andere culturen bij te brengen.
Het is een fijne en intense manier om samen iets onvergetelijks te ondernemen.

WAT is een “GASTGEZIN”?


Een gastgezin is een familie die er wat voor voelt om hun huis en hart open te stellen voor een buitenlandse jongen of meisje. Een gezin dat de jongere helpt een weg te vinden om zich hier thuis te voelen.

WIE kan “GASTGEZIN” zijn?


Iedereen kan gastgezin worden.
De woonplaats en de samenstelling van je gezin zijn van ondergeschikt belang. Vooral openheid en flexibiliteit vormen de basis voor een geslaagde uitwisseling! De wil om de jongere te helpen zich aan te passen aan zijn/haar nieuwe omgeving, een dosis relativerende humor en welgemeende bereidheid om je huis open te stellen…zijn de eigenschappen van een goede gastfamilie.
Gezinnen , jong of oud, zonder kinderen of waar geen kinderen meer thuis zijn, eenoudergezinnen of alleenstaande volwassenen: het is voor iedereen een onvergetelijke ervaring. AFS benadrukt dat er geen onderscheid gemaakt wordt naar geslacht, ras of overtuiging.

Mogelijks is met deze summiere info uw interesse, geheel of gedeeltelijk, gewekt. Uiteraard kunt u heel wat meer informatie vrijblijvend ontvangen. Wij houden ons hiervoor graag ter beschikking.Johan Cool – Rita Lindeboom
AFS-medewerkers comité Midwest
Rosalialaan 4
8810 Lichtervelde
051 / 72 21 45 0478 / 33 98 04 0474/ 93 90 11
johan.cool1@skynet.be
rita_lindeboom@hotmail.com (‘underscore’ na rita)


Dovnload 3.83 Kb.