Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Algemene gegevens

Dovnload 392.46 Kb.

Algemene gegevensPagina1/4
Datum30.10.2018
Grootte392.46 Kb.

Dovnload 392.46 Kb.
  1   2   3   4

IJsclub Voorschoten - Jaarverslag 2009 / 2010  1. Algemene gegevens

Opgericht : 24 februari 1956

Doelstelling : Het bevorderen van de ijssport

Adres/telefoon IJsclubgebouw : Ant. Van Leeuwenhoekkade 38

071 561 6400

Postadres : Postbus 46

2250 AA Voorschoten

Website : www.ijsclubvoorschoten.nl

E-mailadres : ijsclubvoorschoten@hotmail.com

In 1986 werd de SchaatsTrainingsGroep Voorschoten (STGV) opgericht.

Sinds 1987 aangesloten bij de KNSB.

Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Leiden onder nummer V 40446237.

Het verenigingsjaar loopt van 1 mei tot en met 30 april.
2. Inleiding

2.1 Terugblik


Het schaatsseizoen ligt al weer achter ons en dan is het een goed gebruik om even achterom te kijken naar het afgelopen sportjaar van onze vereniging. Voor de een wellicht een jaar met goede prestaties, vooruitgang en wellicht een kampioenschap en voor de ander mogelijk een jaar met blessures, teleurstellingen en tegenvallende prestaties. Maar hopelijk voor velen een sportjaar waaraan vooral veel plezier is beleefd.

Een jaar binnen een vereniging kent hoogte en dieptepunten. Een aantal van onze leden hebben bijzondere prestaties geleverd. Hierover meer verderop in het verslag.

Tijdens het seizoen overleed onze gewaardeerde trainer Arie de Korte. Arie heeft vele jaren met veel inzet en enthousiasme, trainingen verzorgd binnen onze vereniging, vele Voorschotenaren hebben onder Arie leren schaatsen. Arie zal binnen onze vereniging enorm gemist worden.

Evenals het voorgaande jaar hebben we dit jaar wederom kunnen genieten van natuurijs, ook dit jaar is de landijsbaan weer een aantal dagen open geweest waardoor velen weer ouderwets hebben kunnen genieten van het schaatsen op natuurijs. Helemaal vanzelfsprekend was het dit jaar niet want onze ijsmeester heeft met behulp van een groot aantal vrijwilligers alle zeilen bij moeten zetten om te komen tot een mooie ijsvloer. Onder andere door de vele sneeuwval was dit een hele klus, waarbij zelfs de brandweer bereid werd gevonden om te helpen.

Tijdens de openingsdagen van de landijsbaan hebben vele vrijwilligers het mogelijk gemaakt dat velen gebruik konden maken van de ijsbaan. Vrijwilligers die toch altijd maar weer klaar staan op het moment dat het weer zover is. De vereniging kan het hele jaar door een beroep doen op de vele vrijwilligers die onze vereniging heeft. Vrijwilligers die het mogelijk maken dat de ijsclub door het jaar heen diverse activiteiten kan organiseren voor haar leden maar ook voor niet-leden in de vorm van bijvoorbeeld het schoolschaatsen en de schoolkampioenschappen. Zonder vrijwilligers kan de vereniging eenvoudigweg niet bestaan.

Nieuw dit jaar was het dooifeest, een leuk initiatief om het schaatsseizoen met alle leden van onze vereniging af te sluiten. Vele leden hebben dit kunnen waarderen waardoor het dooifeest volgend jaar weer op de agenda zal staan zodat het wellicht kan uitgroeien tot een traditie.

Velen binnen de vereniging zijn al weer begonnen met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Een groot aantal doen dit door de vele trainingen binnen de vereniging te volgen om zo weer te kunnen presteren als het moment daar is en anderen doen dit door nu alweer de voorbereidingen te treffen die nodig zijn om een ieder te kunnen laten schaatsen. Met elkaar op weg naar hopelijk een mooi nieuw schaatsseizoen met wellicht weer natuurijs en persoonlijke successen maar bovenal met veel plezier met elkaar kunnen schaatsen binnen een vereniging waar een ieder zich thuis voelt.

2.2 Financiën


Omtrent de financiële situatie van onze vereniging verwijs wij u naar het verslag van de penningmeester, daarop vooruitlopend mogen we spreken van een fantastisch financieel jaar voor onze vereniging. Met een overschot van ongeveer € 7.500 kunnen we weer drie jaar extra vooruit zonder landijs. Hiervan zijn zoals gezegd een aantal investeringen en aanschaffingen al af. De begroting voor volgend seizoen is vrijwel gelijk aan de begroting van vorig seizoen. We verwachten dat het aantal STGV leden stabiel zal blijven.

Het bestuur.

3. Verslagen van de Commissies

      1. De Technische Commissie


Trainingen
Het afgelopen jaar heeft de Technische Commissie weer haar uiterste best gedaan om alle trainingen in goede banen te leiden. Ondanks dat we een schaatsvereniging zijn of eigenlijk dankzij het feit dat we een schaatsvereniging zijn, worden er zeer diverse trainingen gegeven gedurende het seizoen. Al deze trainingen, droogtrainen, wielrennen en uiteraard schaatstrainingen, en met ingang van dit seizoen ook skeelertrainingen hebben tot doel goed beslagen ten ijs te komen. De trainingen zijn gericht op kracht, techniek en duurvermogen. Dit is zeker gelukt, getuige de veelal positieve stemming na afloop. Helaas bleek dit jaar nog eens hoe slecht de ijsbanen waar we gebruik van moeten maken er technisch voor staan. Leiden is een aantal dagen dicht geweest door problemen met de vriesinstallatie, De Uithof is bijna 1/3 deel van het seizoen gesloten geweest doordat overdadige sneeuwval eerst schade aan het dak had veroorzaakt, en later aan het leidingnetwerk met als gevold een ammoniaklek. Daardoor gingen op de Uithof een groot aantal wedstrijden niet door zoals abonnementshouders wedstrijden langebaan, de mini Elfstedentocht, de finales marathoncompetitie maar ook en dat was heel erg jammer onze Clubkampioenschappen.
3.1.2 Lange baan - Wedstrijden
De clubwedstrijden voor de jeugd op Leiden vonden dit jaar plaats op 17 oktober 2009, 21 november 2009 en 6 maart 2010. De laatste wedstrijd werd traditioneel afgesloten met het clubontbijt in het clubhuis waar de kampioenen gehuldigd werden. Ook dit jaar was er een tijdslimiet voor deelname aan wedstrijden op Leiden. De limieten zijn ingesteld om de rijd(st)er te behoeden voor een botsing met een te hoge snelheid tegen de boarding. De ingestelde limiettijden zijn de volgende op resp. 2 en 4 ronden:

Jongens: <37.00- <1.10.00

Meisjes: <39.00- < 1.14.00

Dat bracht met zich mee dat rijd(st)ers die al tijdens de eerste wedstrijd of op grond van tijden gereden in het vorige seizoen geen kans maakten om clubkampioen te worden. Dit is gecompenseerd door hen samen met het betreffende podium van ‘’Leiden’’ mee te laten doen met de clubkampioenschappen op de Uithof. Zo was het dus mogelijk om zowel op Leiden als op de Uithof op het podium te staan van de clubkampioenschappen.


Clubkampioenen Leiden zijn geworden:

Dames Benjamins: Laura Qualm

Dames Mini’s: Brit Qualm

Heren Mini’s: Marc van Paridon

Dames Welpen: Sanne Qualm

Heren Welpen: Joris Lith

Dames pupillen: Lotte van Schie

Heren Pupillen: Koen Slootweg

Dames Jun. C: Joyce Onkenhout

Heren Jun. C: Dieuwe Rotgans


De tijdslimiet geldt voor alle wedstrijden op Leiden en heeft dus ook gevolgen voor deelname aan Nieuwjaars-, en Districtwedstrijden als de Andries Kwik en de schoolschaatskampioenschappen.
Tijdens de Nieuwjaarswedstrijden op 8 januari vielen 3 van de 18 deelnemende STGV-leden in de prijzen. Laura Qualm (3de), Brit Qualm (1ste), Koen Slootweg (3de) mochten hun welverdiende medaille ophalen.
Tijdens de Districtfinale op 6 februari werden de volgende resultaten bereikt:

Meisjes Benjamins: Laura Qualm (1ste)

Meisjes Mini’s: Brit Qualm (2de), Ilse Benschop (12de)

Jongens Mini’s: Bob van Berge Henegouwen (8ste)

Meisjes Welpen: Sanne Qualm (5de)

Jongens Pupillen: Koen Slootweg (4de), Rick Qualm (5de), David van Galen (8ste)

Meisjes Junioren C: Joyce Onkenhout (4de)
Niels Boele had zeker in de prijzen gereden, zij het niet dat hij op die dag het NK pupillen in Groningen moest rijden waar hij met 2 pr’s 22ste werd.
Bij de wedstrijd om de Andries Kwik Bokaal op 12 maart kon de STGV niet haar beste troeven naar voren schuiven, maar zij die clubkleuren wel konden verdedigen, hebben dat met volle overgave gedaan. Zowel Brit als Laura Qualm werden 1e in hun categorie. Het eindresultaat was een mooie 5de plaats in het totaal klassement.
Voor het derde achtereenvolgende jaar werden er op Leiden schoolschaatskampioenschappen georganiseerd voor basisscholen uit Voorschoten, Wassenaar en Leidschendam-Voorburg. Na het overweldigend aantal deelnemers vorig jaar (180) hadden zich nu weer 130 enthousiaste deelnemers van 7 basisscholen aangemeldt. om zowel individueel als namens de school voor het eremetaal te strijden. De leerlingen werden verdeeld op basis van niveau (ongeoefend/geoefend) en leeftijd (groep 3-4, 5-6 en 7-8). De basisschool Den Deyl uit Wassenaar ging er uiteindelijk met de grote wisselbeker vandoor.
De clubkampioenschappen op de Uithof voor junioren B en ouder zijn dit jaar door problemen op De Uithof helaas niet gereden. Er is op basis van eerder in het seizoen op De Uithof gereden tijden een vervangend klassement opgesteld. De clubkampioenen zijn dan:

Dames


Junioren C: Geen uitslag

Junioren B: Catja Rotgans

Junioren A: Geen uitslag

Senioren: Manouk ‘t Mannetje

Masters: Geen uitslag
Heren:

Junioren C: Geen uitslag

Junioren B: Bram van Schie

Junioren A: Michael van Lierop

Neosenioren: Sam Versteegen

Senioren: Willem Jan Molleman

Masters: Martin Rotgans
Catja Rotgans en Sam Versteegen werden algeheel clubkampioen en mochten de wisselbokaal mee naar huis nemen.
De hieronder genoemde wedstrijden zijn voornamelijk gereden door onze clubselectie.

Onze clubselectie bestond dit seizoen uit 17 leden van wie er twee ook uitgenodigd zijn in de selectie van het Gewest Zuid-Holland, namelijk Bastijn Boele en Bram van Schie.


Om goed voor de dag te komen, is de clubselectie op trainingskamp geweest in Innsbruck. Dit jaar niet in Inzell omdat de ijsbaan daar overdekt wordt.

Door onze selectie werden in totaal 169 persoonlijke records gevestigd waarvan 43 ook clubrecord.

De medailleopbrengst was 18x goud, 12x zilver, 8x brons, een Zuid-Hollands kampioen en een Wereldkampioen.

Tijdens de Zuid Hollandse Kampioenschappen is Erna Hilgersom Zuid Hollands Kampioen geworden. Op de 500 meter eindigde ze als derde, maar op de 1500 en op de 3000 meter wist zij als eerste over de streep te komen zodat ze alsnog kampioen kon worden. Sam wist een mooie derde plaats te halen op de 500 meter bij de heren Neosenioren. De rest van de uitgenodigde rijders werd geplaagd door ziekte en blessures. Zo hadden Martin en Willem-Jan tijdens het schaatsen veel last van eerder opgelopen blessures en stonden Manouk en Michael niet aan de start wegens koorts. Gydo Hakker haalde helaas de laatste laatste afstand niet omdat hij niet bij de eerste 8 zat na twee afstanden.

Bij de dames junioren B kwamen Miranda, Heleen, Catja en Eveline  in actie. Waarbij de laatste een pr op de 500 meter wist neer te zetten. Helaas vielen de tijden van de andere dames tegen. Ook Bram van Schie wist redelijke tijden op de klok te zetten en wist knap vierde te worden in dit sterke veld van junioren B.

Februari staat voor de selectie in het teken van het verdelen van de prijzen. In een ijskoude Uithof streden de dames op Valentijnsdag om de meerkamptitels allround. Erna Hilgersom en Manouk ’t Mannetje mochten aan het eind van de avond de bloemen en bekers in ontvangst nemen. In een klassement over 500m, 1500m en 3000m wisten zij de plekken 1 en 2 te bezetten bij de dames.

Michael van Lierop en Sam Versteegen hadden hun sprintmeerkamp over 2x 500m en een 1000m, waarbij zij ruim binnen de top 10 eindigden. ’s Morgens vroeg streden de pupillen en junioren om het baansprintkampioenschap. Maar liefst 9 schaatsjunioren van de STGV hadden zich voor deze wedstrijd over 100m,300m en 500m geplaatst, waarbij Jeroen Duivenvoorden, met een nieuw persoonlijk record op de 500m, op een haar na het podium miste bij de junioren C.

Op zondag 21 februari stond de tweede meerkamp van het seizoen op het programma van de Uithof. De dames konden zich opmaken voor de sprintmeerkamp  over 2x 500m en 1x 1000m. Van de Schaats Trainings Groep Voorschoten (STGV) stonden Manouk ’t Mannetje en Erna Hilgersom aan de start. Manouk legde beslag op de 2de plek en Erna wist na de 1000m te klimmen naar de 3de stek. De mannen t/m Master B (t/m 49 jaar) streden in de diverse categorieën om de meerkamptitels allround. Michael van Lierop (jun. A) mocht na het rijden van de 500m, 1500m en 3000m voor het eerst regionaal het podium betreden en plaatsnemen op de 2de plaats.

Bij de neo-senioren kwam ook Sam Versteegen terecht op plaats 2 van het ereschavot. De drie degelijke races van Gydo Hakker bleken niet goed genoeg voor het podium. Master B Martin Rotgans reed rond met de handrem erop vanwege het naderende WK Masters, waardoor hij niet meedeed voor de prijzen.

Op 8 december 2009 namen een aantal selectieleden deel aan het kampioenschap voor het District Sassenheim welke werd gehouden op Thialf in Heerenveen. De volgende plaatsen werden gehaald:

Meisjes junioren C: Megan Vollebregt (7e)

Meisjes junioren B: Catja Rotgans (2e), Eveline de Groot (6e), Heleen v.d. Hulst (8e), Miranda Slootweg (9e)

Jongens junioren C: Bastijn Boele (4e), Jeroen Duivenvoorden (5e)

Jongens junioren B: Bram van Schie (2e)

Jongens junioren A: Michael van Lierop (5e)

Niels Boele heeft met 2 PR's een uitstekende prestatie geleverd op het NK pupillen in Groningen! De 500m legde hij af in 50.85 met een volle ronde van 37.5. De 700m mocht hij pas om 17.00 uur rijden. Dat was nog wel even wachten. Toch reed Niels hier ook een PR, 1.12.82. Niels hartstikke goed gedaan! In het eindklassement voor de pupillen B is Niels 23ste van Nederland geworden. Hij heeft daarmee zijn broer, die nu deeluitmaakt van de junioren C selectie van het GewestZuidHolland met 1 plaats verbeterd toen hij pupil B was! Niels traint bij ons in de maandag/vrijdag wedstrijd groep olv Huub en Martin.


Catja Rotgans, Bram van Schie en Bastijn Boele mochten regioselectiewedstrijden rijden voor het Aegon NK Allround voor junioren. Bram plaatste zich hierbij voor de landelijke selectiewedstrijd in Assen. Hij plaatste zich op basis van zijn sterke optreden voor het NK Allround voor B-junioren in Enschede.

In het weekend van 13 en 14 februari vonden in Enschede de Nederlandse Kampioenschappen Allround schaatsen voor junioren plaats. Bram van Schie (16) van de Schaats Trainings Groep Voorschoten (STGV) en lid van de Gewestelijke Selectie van Zuid Holland had zich op basis van zijn prestaties tijdens regionale en landelijke selectiewedstrijden geplaatst voor deze titelstrijd in zijn leeftijdscategorie (junioren B).

Op de 500m klokte hij 39.72, wat hem de 19e tijd opleverde. Op de 1500m liet hij de chrono’s stil staan na 2 minuten en 22 honderdsten wat voldoende was voor de 21ste tijd. Op zondag mocht hij nog aantreden voor een 1000m en deze legde hij af in 1.17.04, een persoonlijk record van bijna 1,5 seconden! Het bleek niet genoeg om deel te nemen aan de afsluitende 3 km, maar Bram kan heel trots zijn op zijn 17de plek in een veld met de 32 beste junioren B van Nederland. Sven Kramer, om maar eens een naam te noemen, eindigde op deze leeftijd ook ronde deze plaats.

Bram deed ook mee aan de Vikingrace, het officieuze Europees Kampioenschap voor de jeugd. Hierbij liep hij helaas een pittige blessure op op de eerste afstand, waarmee zijn seizoen helaas ten einde kwam.

Manouk ’t Mannetje plaatste zich voor de regioselectiewedstrijd voor het NK Supersprint welke als gevolg van het weeralarm (weer sneeuw) werd afgelast. Op basis van haar gereden tijden mocht ze echter alsnog meedoen aan het NK Supersprint in Hoorn. Daar wist zij beslag te leggen op de 18e plaats.

Willem Jan Molleman is donderdag 14 en vrijdag 15 januari 4de geworden tijdens het AEGON NK Masters dat in Breda gehouden werd. Over vier afstanden werd gestreden om de podiumplaatsen. Helaas heeft Willem Jan deze niet behaald, maar toch tevreden. Nog nooit kon hij de laatste afstand rijden op het NK en daardoor heeft hij ook nog nooit een 4de plaats gehaald. Martin Rotgans deed in hetzelfde toernooi mee aan de 3 km afstanden en werd op deze afstand 12de.

Tijdens de 19de Allround Master Games in Baselga di Pine is Willem-Jan Molleman wereldkampioen geworden bij de masters 30+. Samen met Martin Rotgans was hij het weekend van 26 t/m 28 februari in de Italiaanse plaats om te strijden voor de kampioenstitel die hij eerder in 2008 veroverde. Martin eindigde op de 10de plaats in het sterke deelnemersveld van de Masters B met een PR op de 5000 m.

Om het wedstrijdgedeelte van de TC af sluiten mag de naam van Ben Jongejan niet ontbreken. Het afgelopen jaar heeft hij onder de vlag van de commerciële ploeg VPZ mooie resultaten neer weten te zetten. Op 6 en 7 maart deed Ben mee aan het NK Allround en eindigde daar op een 5e plaats.

Kijk voor meer informatie over Ben op zijn eigen website: www.benjongejan.nl.

In verband met wedstrijden op de schaatsbaan van Enschede deed de clubselectie tijdens het Gewestelijk Kampioenschap Marathon op de Uithof niet mee. De volgende resultaten werden bereikt:

Meisjes pupillen: Lotte van Schie 13e

Jongens pupillen: Rick Qualm 3e, Koen Slootweg 5e, Niels Boele 6e, David van Galen 15e

Meisjes junioren: Megan Vollebregt 16e

Heren masters: Hans van Dijk 13e, Koos v.d. Geest 18e


Door de problemen op de Uithof is de finale van de Oomssport-Cup nog niet verreden. De baancommissie is nog aan het nadenken hoe dit volgende seizoen nog in te vullen. Daarom hieronder de tussenstand tot heden:
Meisjes junioren: Miranda Slootweg 3e, Heleen v.d. Hulst 12e, Megan Vollebregt 15e

Dames C: Erna Hilgersom 1e

Heren C1: Raymond v.d. Geest 7e, Dennis Lamboo 15e, Jan Rimmelzwaan 17e

Masters 1: Hans van Dijk 14e, Gertjan Mets 16e

Masters 2: Hans Rodenburg 17e

Op zaterdag 27 februari stond het NK Marathon voor de jeugd op het programma. Aanvankelijk zou deze wedstrijd op onze 'thuisbaan' de Uithof gereden worden, maar vanwege de ammoniaklekkage heeft men op het laatste moment kunnen uitwijken naar de baan in Hoorn. Maar liefst 5 STGV'ers hadden zich geplaatst op basis van hun prestaties tijdens de competitie op de Uithof.

Bij de pupillen B stonden Rik Qualm en Niels Boele aan de start voor hun marathon over 6 ronden. Rik, die 's zomers ook actief is in skeelerwedstrijden, kwam als 2de over de streep. Een prachtige plaats op je eerste NK Marathon. Niels deed ook goed mee en werd 17de. Koen Slootweg, die een jaartje ouder is, had het moeilijk in zijn categorie (pup A) en eindigde op de 31ste plaats na 9 ronden. Naast deze heren had de STGV ook dames aan de start. Megan Vollebregt kwam in actie bij de junioren C en haar marathon ging over 10 ronden. Evenals Niels eindigde ook zij op een welverdiende 17de plaats. Als laatste STGV'er kwam Miranda Slootweg aan de start bij de junioren B (14 ronden). Ze begon erg sterk en reed goed mee voorin. Helaas werd ze in kansrijke positie onderuit gereden, waardoor ze uiteindelijk op plaats 29 eindigde. Wat een pech voor Miranda, maar al met al prestaties om trots op te zijn. Goed gedaan, jongens en meiden!

3.3.3 Overige activiteiten

Op zondagochtend 22 november stond de eerste ‘Cyclocross STGV’ op het programma.

Deelnemers in de diverse leeftijdscategorieën bonden met elkaar de strijd aan op mountainbikes op een parcours dat op en rond de ijsbaan was uitgezet. De deelnemers, o.a. komende uit Voorschoten, Wassenaar, Zoeterwoude, Voorburg en Oegstgeest, startten gezamenlijk om 11.00, waarna de junioren 3 ronden voor de boeg hadden en de senioren 5.

In de eerste ronde bleef de groep nog redelijk compact, maar nadat de eerste hindernissen genomen moesten worden, waarbij men van de fiets moest, viel het veld langzaam uiteen. Vanwege de flinke wind werd het parcours nog zwaarder dan de organisatie van de Schaats Trainings Groep Voorschoten (STGV) had verwacht en bleek het een mooi schouwspel voor het publiek. De jongens junioren hielden het spannend tot de laatste hindernis met de planken, waarbij Bram van Schie als winnaar uit de bus kwam. Vlak daarachter eindigde Jeroen Duivenvoorden en Pascal Vis werd derde. Megan Vollebregt stond op de hoogste trede bij de meisjes. Ook de heren senioren maakten er een spannende wedstrijd van. Nadat Sam Versteegen er in de tweede ronde vandoor ging, moest hij zich even later toch weer terug laten zakken en bleef de uiteindelijke top 3 lang bij elkaar. De hindernis met de stapel pallets bleek hier voor de ontknoping te zorgen, waardoor het podium er als volgt uit kwam te zien: 1. Sam Versteegen 2. Ron van Leeuwen 3. Michael van Lierop. Bij de dames trapte Marjolein Laurens zich naar de 1ste plaats. Volgend jaar, op de derde zondag van november, zal er zeker een herhaling van dit evenement plaatsvinden gezien de enthousiaste reacties van de deelnemers én het publiek.Alle jeugdleden op Leiden en de zaterdag Uithof hebben deelgenomen aan het diplomaschaatsen. Na de start- en remproef, de slalom en de langebaanproef kregen de kinderen aan het eind van de les direct hun diploma mee naar huis. Voor het diplomaschaatsen op de Uithof was het nog even spannend of het wel door kon gaan. Maar gelukkig kon er worden uitgeweken naar de overdekte fun-rink. Het was natuurlijk anders dan op een 400-meter baan, maar het is allemaal goed verlopen en de kinderen hebben hun best gedaan, aangemoedigd door hun ouders.
Aan het eind van het seizoen is er normaal voor alle jeugdleden de mogelijkheid om mee te doen aan de Mini-elfstedentocht op de Uithof. Echter dit is geen normaal seizoen voor de Uithof en de mini-elfstedentocht werd helaas afgelast. Wellicht volgend jaar beter.
Het jeugdkamp werd dit jaar weer gehouden op het landgoed van de familie Duivenvoorden aan de Veurseweg, omdat de landijsbaan nog steeds niet begaanbaar was. Het bleek een uitstekende locatie waar de kinderen een fantastisch weekend hebben beleefd. ’s Nachts werd er een speurtocht gehouden. Welke spannend was. Voor de rest was het ook een heel leuk weekend.
De jaarlijkse gezelligheidsavond op de ijsbaan in Leiden is dit jaar niet gehouden wegens afnemende belangstelling. Daarvoor in de plaats hebben we samen met de evenementencommissie een dooifeest georganiseerd op 9 april. Zie hiervoor het verslag van de Evenementencommissie.
Zo'n 35 scholieren uit Leidschendam-Voorburg hadden zich, net als vorig jaar, weer ingeschreven voor een schaatscursus via buitenschoolse sport, verzorgd door de gemeente en georganiseerd door onze vereniging. Gedurende 6 weken is er hard getraind en zaterdag 9 januari was de laatste les. Ondanks de sneeuwstormen waren de echte "diehards" toch gekomen en konden zij na afloop trots hun schaatsdiploma in ontvangst nemen. Een aantal kinderen is zelfs zo enthousiast geworden, dat zij hebben besloten om gebruik te maken van het introductieabonnement en gezellig op de zaterdagavond blijven schaatsen!

3.3.4 Clubrecords
Ook dit jaar zijn er ondanks dat er minder wedstrijden waren weer vele clubrecords geschaatst.


DAMES

 

 

 

 

 

Afstand

Categorie

Voornaam

Achternaam

Tijd

Datum

 

 

 

 

 

 

1R-L

BJ

LAURA

QUALM

0.30.99

16/01/2010

1R-L

M

BRIT

QUALM

0.25.28

16/01/2010

2R-L

BJ

LAURA

QUALM

1.05.01

06/03/2010

2R-L

M

BRIT

QUALM

0.47.66

12/03/2010

300

M

BRIT

QUALM

0.42.04

13/12/2009

300

W

SANNE

QUALM

0.37.88

24/01/2010

300

S

MANOUK

‘T MANNETJE

0.28.13

29/11/2009

500

M

BRIT

QUALM

1.10.17

07/02/2010

500

W

SANNE

QUALM

1.01.54

24/01/2010

500

B

HELEEN

HULST VD

0.44.35

20/02/2010

500

S

MANOUK

T MANNETJE

0.44.35

04/02/2010

700

C

MEGAN

VOLLEBREGT

1.08.39

29/11/2009

1000

B

HELEEN

HULST VD

1.29.37

23/02/2010

1500

B

CATJA

ROTGANS

2.18.62

17/02/2010

1500

S

ERNA

HILGERSOM

2.16.36

04/02/2010

3000

B

HELEEN

HULST VD

4.52.54

20/02/2010

3000

S

ERNA

HILGERSOM

4.44.33

20/02/2010HEREN

 

 

 

 

 

Afstand

Categorie

Voornaam

Achternaam

Tijd

Datum

500

B

BRAM

SCHIE V

0.39.40

 

06/02/2010

500

S

BEN

JONGEJAN

0.37.10

03/10/2009

1000

C

BASTIJN

BOELE

1.24.20

22/02/2010

1000

B

BRAM

SCHIE V

1.17.04

14/02/2010

1000

V

MARTIN

ROTGANS

1.27.72

31/10/2009

1500

B

BRAM

SCHIE V

1.59.96

06/02/2010

3000

B

BRAM

SCHIE V

4.17.44

31/01/2010

3000

S

BEN

JONGEJAN

3.48.69

19/12/2009

3000

V

MARTIN

ROTGANS

4.37.63

12/12/2009

5000

V

ROTGANS

MARTIN

7.51.56

28/02/2010

10000

S

BEN

JONGEJAN

13.36.21

30/12/2009

 

 

 

 

 

 


3.3.5 Trainers
Dit seizoen is Martin Rotgans gestart met de cursus Trainer/Coach hardrijden op de schaats niveau 4. Helaas door een ernstig ongeluk is het nog onzeker of hij de cursus op korte termijn zal kunnen hervatten. Martin ook van deze kant een voorspoedig herstel toegewenst.

Het verbeteren van het technisch kader blijft een belangrijk punt binnen de TC en de club in het algemeen. Het uitbreiden van het aantal vrijwilligers waaronder trainers is een belangrijk speerpunt. Dit jaar was het lastig trainers te vinden voor alle uren. Het doet ons dan ook veel plezier dat een aantal jonge schaatsers de diverse gaten in het rooster hebben willen opvullen. Het is heel moeilijk om als min of meer onervaren trainer een groep te leiden. Hoe goed je ook kan schaatsen, je moet het maar overbrengen op je groep. Onze dank gaat daarom uit naar Michael, Wesley, Kristiaan, Gydo, Jeffrey en Dieuwe. Klasse mannen!!!

Trainer/Coach Hardrijden op de schaats Niveau 4 Willem Jan Molleman

Trainer Hardrijden op de schaats Niveau 3 Martin Rotgans

Huub van Schie

Trainer schaatsen Niveau 2 Evert Tazelaar

Henk van Akkeren

Carry van der Kley

Ken Ainsworth

Koos van der Geest

Mark Rimmelzwaan

Nico van Lierop

Piet Schroot

Willem Urban

Franny Hilgersom

Janny van der Zwan

Erna Hilgersom

Jan van Schie

Overige trainers

Adri Hendriks

Gydo Hakker

Wesley van Leeuwen

Jaap Kroes

Kristiaan Kuipers

Michael van Lierop

Jan Altenburg

Hans Rodenburg

Jeffrey Ringenier

Erik Ainsworth

Anneke Slootweg  1   2   3   4

  • 2.1 Terugblik
  • 2.2 Financiën
  • De Technische Commissie

  • Dovnload 392.46 Kb.