Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Algemene project beschrijving

Dovnload 31.58 Kb.

Algemene project beschrijvingDatum12.03.2017
Grootte31.58 Kb.

Dovnload 31.58 Kb.

Algemene project beschrijving


Amazing Asia Travel is een informatieve website. Op de website vindt je natuurgieden in Azïe die uniek zijn in de wereld. Het is voornamelijk bedoeld voor reizigers, vakantiegangers, en avonturiers die naar Azïe willen gaan of ooit hopen te gaan. De website moet mensen een gevoel en indruk kunnen geven dat Azië werkelijk echt zo prachtig kan zijn.

De geformuleerde doelstellingen en de tussentijdse aanpassingen


Aan het begin van het project zijn een aantal doelstellingen vastgesteld. De doelstellingen zijn hieronder aangegeven met de behaalde resultaten.

 1. Eigen website, binnen 3 maanden willen we 500 bezoekers

Tussentijdse aanpassing: een totaal aantal van 142 bezoekers in 3 maanden tijd.

 1. Facebookpagina, binnen 1 maand 50 likes.

Tussentijdse aanpassing:Het eerste maand kregen we 30 likes en de daarop volgende 2 maanden 20 likes.

 1. Direct mail, door studenten op onze school te mailen over onze informatieve website.

 2. Optimaal communiceren van het merk Amazing Asia

 3. Minimaliseren van internet gerelateerde kosten

 4. Maximaliseren van de online ervaringen en tervredenheid van bezoekers.

De sites


Op www.amazingasiatravel.nl vind je de hoofdpagina. Van daar uit kun je naar verschillende Aziatische landen klikken of gewoon door die land of gebied aan de webadres te plakken bijvoorbeeld: www.amazingasiatravel.nl/japan. Een ander alternatief is om via Google Maps, dat onder aan de website is gevestigd, de locatie te klikken en zo een nieuw tablad voor je wordt geopend.
Bovenin en rechts van de website vind je altijd een Facebook sjabloon. Wanneer je op dit sjabloon klikt wordt je automatisch doorverwezen naar de Facebookpagina van Amazing Asia: https://www.facebook.com/amazingasiatravel.nl
De gekozen strategie
Segmentatie

De doelgroep waar Amazing Asia zich op richt is heel breed. Het bedrijf selecteerd gebieden die bestemd is voor mensen uit de leeftijdscatogorie 18jaar tot en met 65 jaar. Achtien omdat je dan als volwassene overal mag reizen, en tot 65 jaar omdat het meestal gebieden zijn waar je goede benen voor nodig hebt. Uiteraard richt het bedrijf zich op consumenten die geintereseerd zijn in Azië, voor een vakantie of om de wereld te ontdekken.


Positionering

Er is speciaal gekozen voor heel Azië en niet één specifief land omdat er weinig tot geen websites zijn die informatie geeft over natuurgebieden in Azië. We willen een unieke website zijn. Mede daarom wordt er gesproken over unieke natuurgebieden, gebieden die nergens anders ter wereld te zien zijn. Er is dus gekozen voor een differentiatie strategie.

Gekeken naar de concurrentie, zijn het vooral reisorganisaties die we als concurrenten kunnen beschouwen. Websites die vliegtickets en hotels aanbieden of complete reispakketten verkopen. Voor de concurrentiestrategie is er gekozen om costumer intimacy toe te passen. Bij costumer intimacy gaat het om het opbouwen van een vertrouwensband met je klanten, zodat je weet wat er speelt bij je klant en je daarop kunt anticiperen. Het is van belang dat wij als bedrijf een lange termijn klantwaarde creëren zodat bezoeker terugkeren naar onze website en onze pagina’s delen.

Marketing tools


De marketing tools die de afgelopen drie maanden zijn ingezet om de vooraf vastgestelde doelstellingen te kunnen bewerkstelligen:

 1. Website

 2. Facebook

 3. Email marketing

 4. Google Adwords

 5. Search Engine Optimalisation

 6. Google Analytics

 7. Mobiel thema

 8. Meerdere Wordpress plugins

Strategy Map & Internet Score Card
Key Performance Indicators

Financieel


Met de beschikbare € 50,- het maximale aantal bezoekers te genereren.

Klant


 • 500 personen bereikt

 • 200 bezoekers op de website

 • Website/Facebookpagina 10 keer te zijn gedeeld

 • 5 bezoekers reviews

Website

Succesfactor

Indicator

Target

Acties uitgevoerd

Bezoek

Aantal unieke bezoekersAantal page views

Totaal aantal bezoekers
Q in wekenQ1: 22
Q2: 25
Q3: 59
Q4: 142
Q5: 162

Totaal aantal pageviews

Q1: 520
Q2: 628
Q3: 782
Q4: 1056
Q5: 1410

Totaal aantal Likes Facebook

Q1: 44
Q2: 44
Q3: 49
Q4: 50
Q5: 50


 • Unieke website gecreëerd

 • Ingezet op Google Adwords

 • Optimaliseren SEO

 • 13 Facebook posten geplaatst

 • Direct-mail naar studenten op school

 • Mobielversie maken

Retentie

Percentage terugkerende bezoekers

31,6%

Mogelijkheid om natuurgebied op te slaan als favoriet

Engagement

Mate van verspreiding

1 keer gedeeld

Delen via Facebook

Branding

Online branding

Unieke website

Een nieuw logo maken met een Aziatisch tintje

Conversie

Conversieratio per review

0 bezoekers reviews

Een review/deel uw mening gedeelte plaatsen per natuurgebied

Bron: https://amazingasiatravel.wordpress.com/internet-scorecard/


Statistieken en funnelanalyses op basis van eindmeting


Eindmeting op 01-12-2014, periode van 18 oktober 2014 tot en met 01 december 2014

Uit de grafiek van de analyses valt te lezen dat er een zichtbare piek komt naarmate men een bepaalde actie uitvoerd. Op 18 oktober werd de Facebookpagina gelanceerd met een link naar de website. Op dat moment komen er veel nieuwe gebruikers. In de daarop komende periode tot en met ongeveer 16 november werden er weinig promotie activiteiten uitgevoerd. Er werden alleen nieuwe Facebookposten geplaats, met weinig success, omdat mensen nauwelijks doorklikten op de links naar het gebied. Op 17 november is er een direct mail actie uitgevoerd om het aantal bezoekers te verhogen. Studenten op de Hogeschool Tio in Amsterdam kregen alleemaal een mail gestuurd via Mailchamp. Het was een succesvolle actie en de effect daarvan is duidelijk zichtbaar. De mail is verzonden naar ongeveer 550 studenten. De 2 weken erna zijn bijna 70 nieuwe gebruikers bijgekomen voor de website. Er is dus een duidelijke verband.

De maand november is uiteindelijk het beste maand geworden. Uit de tabel hieronder kunt u aflezen de bouncepercentage vrij laag is, het laagste percentage tot nu toe. Dit betekent dat bezoekers van de website een doel hebben, namelijk het rondsnuffelen van de gebieden op de website. Het geeft een goed teken dat de website aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk genoeg is om door te klikken.Funnelanalyse

Uit de hoofpagina zijn er 237 sessies waarvan 140 verlatingen. Dit is toch verassend hoog omdat de bouncepercentage zo laagis . Naarmate mensen doorklikken zijn er in verhouding minder verlatingen. De gebruikerstroom gaat door tot de 12e interactie. De oorzaak dat 10% van de bezoekers uit Amerika komt is omdat de website naam engels.Mobiel


Google Adwords

Nog nooit was de Google Adwords campagne van Amazing Asia zo succesvol geweest. Door slecht 2 woorden toe te voegen ‘’Azië’’ en ‘’Azie’’ zijn er al 7500 vertoningen bijgekomen met 22 clicks. Hier kan er in de toekomst meer op ingespeeld worden. De gemiddelde positie is al vrij hoog, maar er zijn vast mogelijkheden om in de toekomst op de eerste pagina te komen van de Google zoekresultaten. Investersteringen in CPC en het optimaliseren van SEO is cruciaal om succevol te worden.


Facebook


De betrokkenheid van de mensen is erg laag. Vanuit het oogpunt van de klanten zijn de voornaamste redenen waarschijnlijk dat het allemaal te informatief is, weinig variatie in de berichten zijn en omdat het niet veel waarde levert aan mensen. Hiermee wordt bedoelt dat mensen weinig aan de site hebben omdat ze toch geen geld of tijd hebben om op vakantie te gaan, waarom zouden ze het dan moeten bekijken? Ook krijgen ze niet iets voor terug als ze het gaan delen. Een ander reden is dat het publiek dat bestaat uit 50 likes gewoon te klein is. Vrienden hebben de pagina geliked omdat we er om vroegen.

Mailchimp

Op 19 november is een direct mail gestuurd van Amazing Asia naar studenten in Tio Amsterdam. Dit zijn de resultaten daarvan:De mail is gestuurd naar 524 studenten waarvan 6 studenten de link naar Facebook gedrukt hebben en 6 andere studenten op de icoon van de website. Dus 50/50. De mail is in totaal geopend door 190 studenten.

Evaluatie en de vervolgacties


Evaluaties van de doelstellingen

 1. Eigen website, binnen 3 maanden willen we 500 bezoekers

Uit onze resultaat is gebleken dat deze doelstelling niet is gehaald. Het is erg lastig om de juiste publiek te bereiken met weinig financïele middelen.

 1. Facebookpagina, binnen 1 maand 50 likes.

Het resultaat is dat we 50 likes hebben in 3 maanden in plaats van 1 maand.

 1. Direct mail, door studenten op onze school te mailen over onze informatieve website.

Dit is uitgevoerd met succes. Email marketing is een effectieve en goedkope manier om veel mensen te bereiken in een korte tijd.

 1. Optimaal communiceren van het merk Amazing Asia

Er is niet goed genoeg communiceert met het met Amazing Asia. Onze ranking op Google is erg laag. De SEO van het bedrijf is niet goed. Behalve Facebook wordt het nauwelijks communicatiemiddelen ingezet.

 1. Minimaliseren van internet gerelateerde kosten

Doelstelling is behaald. Voor de website is 25 euro betaald en voor Google Adwords was een investering van 100 euro gemoeid.

 1. Maximaliseren van de online ervaringen en tervredenheid van bezoekers.

Hier uit zijn moeilijk conclusies uit te trekken. Bezoekers hebben nooit een review achtergelaten en hebben de pagina’s ook nooit gedeeld. Wel is de bouncepercentage vrij laag en de gemiddelde bezoekersduur vrij hoog: 6min.

Vervolgacties en doelstelling


Wanneer Amazing Asia echt tot een succesvol bedrijf wilt uitgroeien, zal er toch meer moeten worden ingezet in communicatiemiddelen, SEO en Google Adwords. Vervolgactie in de komende maanden kunnen er zo uitzien:

 • Facebookpagina promoten aan mensen buiten je vriendengroep. (betaald)

 • Twitter account aanmaken

 • Pinterest account aanmaken

 • Logo verbeteren

 • SEO beter optimaliseren

 • Inzetten op algemene woorden als ‘’Azië’’ in Google Adwords en woorden als “reizen’’ vermijden omdat het veel kost en de conversieratio laag is.

De doelstellingen van deze vervolgacties is om meer bezoekers te genereren. Wanneer er meer bezoekers zijn wordt de website interessanter voor adverteerders en kan er vervolgende worden gewerkt aan verdienmodellen.

Verdienmodellen


Voor Amazing Asia is het van belang dat er de komende tijd wordt gewerkt aan de volgende verdienmodellen om verder te kunnen investeren en innoveren.

Advertising model
Doordat het hoofddoel van de website is om zoveel mogelijk bezoekers te genereren is de advertising model het meest van toepassing. Wanneer het lukt om veel bezoekers te genereren en de bezoekersduur lang blijft wordt de website automatisch interessant voor adverteerders. Adverteerders kunnen advertenties en banners plaatsen op de website van ons bedrijf.

Affiliate model.
Bij een affiliatemodel proberen we links naar de gebieden op onze site aan te bieden in het netwerk van de partners. De partners ontvangen dan een commissie over het aantal clicks. Bij onze partners zorgen we voor een button of een banner, of via een zoekresultaat ervoor dat de bezoeker iets kan klikken. Zo kan er een voordelige samewerking ontstaan tussen bedrijven met een win-win situatie.

 • De geformuleerde doelstellingen en de tussentijdse aanpassingen
 • De sites
 • Marketing tools
 • Strategy Map Internet Score Card
 • Statistieken en funnelanalyses op basis van eindmeting
 • Vervolgacties en doelstelling
 • Verdienmodellen

 • Dovnload 31.58 Kb.