Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Andre kuipers leert rotterdamse onderwijzers een lesje

Dovnload 5.25 Kb.

Andre kuipers leert rotterdamse onderwijzers een lesjeDatum12.03.2017
Grootte5.25 Kb.

Dovnload 5.25 Kb.


Rotterdam, 25 september 2015
ANDRE KUIPERS LEERT ROTTERDAMSE ONDERWIJZERS EEN LESJE

Op woensdag 30 september opent wethouder Hugo de Jonge (onderwijs, jeugd en zorg) de Wetenschap en Technologie (W&T) Academie. Doel van het evenement is dat basisschoolleraren uit de regio en studenten van Pabo Hogeschool Rotterdam ideeën opdoen hoe zij wetenschap en technologie op een inspirerende manier tastbaar kunnen maken voor leerlingen. Zij krijgen praktische tips en methodes die ze direct tijdens hun lessen kunnen toepassen. Ter inspiratie geeft astronaut André Kuipers, ambassadeur van het Techniekpact een gastcollege.

Als leerlingen op jonge leeftijd met techniek en wetenschap in aanraking komen, vergoot hun interesse ook op dat gebied en kan het hen stimuleren om op latere leeftijd voor techniek of wetenschap te kiezen. Dat het thema belangrijk is voor deze jonge doelgroep blijkt ook uit het feit dat de Kinderboekenweek dit jaar in het teken staat van Wetenschap & Techniek. Simon van der Geest, schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk ‘Per Ongelukt!, is uitgenodigd voor een lezing. Tijdens workshops leren onderwijzers en studenten hoe met Wetenschap en Techniek ook de taalvaardigheden van leerlingen gestimuleerd kan worden.

De W&T academie vindt plaats in Maassilo te Rotterdam en wordt georganiseerd door Pabo Hogeschool Rotterdam, het Wetenschapsknooppunt Zuid-Holland en het Techniekpact.

Tijdens dit evenement tekent de pabo ook de nieuwe convenanten met Stichting Boor en Wijzer. De scholen die onder deze stichtingen vallen worden opleidingsscholen.


___________________________________________________________________________________________

Noot voor de redactie:

De Wetenschap en Techniek Academie vindt plaats in de Maassilo in Rotterdam, Maashaven Zuidzijde 1-2, 3081 AE Rotterdam. Van 9:00 – 17: 00 uur

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:Evelien Verploegen

Ivl-communicatie@hr.nl

010-794 5104


Dovnload 5.25 Kb.