Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Apollo 03 Update Juni 2006

Dovnload 16.98 Kb.

Apollo 03 Update Juni 2006Datum12.03.2017
Grootte16.98 Kb.

Dovnload 16.98 Kb.


Installatie handleiding


Apollo 4.03

Update Juni 2006
Geachte Apollo-gebruik(st)er,
Bij deze ontvangt u van ons de allernieuwste versie van het Apollo-systeem. Deze update zorgt ervoor dat uw Apollo programma versie 3.10/3.10SP2/3.20/3.21/4.00/4.01 en 4.02 geupdate wordt naar 4.03. Lees over alle toegevoegde of gewijzigde onderdelen in Apollo bij Help – Release Notes.
Hoe u deze nieuwe versie van Apollo moet installeren, is afhankelijk van uw configuratie:


 • U gebruikt Windows 2000 Terminal Server. Deze nieuwe versie van Apollo moet vanaf de server geïnstalleerd worden. Ga naar Installatie via de server...
 • U gebruikt Windows 2000 of 2003 Server, Windows XP Professional of een andere Windows versie. Deze nieuwe versie van Apollo moet vanaf een werkstation geïnstalleerd worden. Ga naar Installatie via een werkstation...Update uitvoeren: Installatie via de server

Alvorens te beginnen met het uitvoeren van de update is het volgende zeer belangrijk:


 • U dient volledige toegang tot de server te hebben bij het updaten van Apollo.

 • Het installeren van een nieuwe versie duurt normaal zo’n 10 – 20 minuten, afhankelijk van de grootte van uw gegevensbestand, etc. Wij raden u aan deze update op een rustig moment, uit te voeren. Onderbreek de installatie alleen indien dit door onze helpdesk gevraagd wordt!

 • U dient een volledige back-up van uw gegevens te hebben.

 • Uw server moet van te voren opnieuw opgestart worden, om te voorkomen dat er nog bestanden open gehouden worden door Windows.
 1. Zorg dat op geen enkele computer in het netwerk Apollo opgestart is. Wij raden u aan om alle computers in het netwerk, behalve de server, uit te schakelen.

 2. Start op de server Apollo een keer op. Op deze manier weet het installatieprogramma welke Apollo versie hij moet gaan updaten.

 3. Sluit op de server Apollo weer af.

 4. Ga naar het start menu in Windows, kies of , en vervolgens of .

 5. In het configuratiescherm klik u op het icoontje of .

 6. Kies links de tweede optie: of . (Zie afbeelding 1).

 7. Klik rechts op de bovenste knop . Er verschijnt een dialoog voor het installeren van nieuwe programma’s. (Zie afbeelding 1).

 8. Stop de cd-rom in uw cd-rom station en druk op . Windows zoekt nu naar het installatieprogramma van Apollo.

 9. Op het laatste scherm in dit dialoog staat bij : x:\setup.exe, waarbij x de stationsaanduiding van uw cd-romspeler is. Klik op . Als er bij niks ingevuld staat, dan heeft Windows het installatieprogramma niet kunnen vinden. Typ bij in: x:\setup.exe, waar “x” de stationsaanduiding van uw cd-romspeler is. Klik vervolgens op . De setup wordt gestart. (Zie afbeelding 2).

 10. U krijgt een welkomspagina te zien. Druk onderaan op . 1. U kunt nu een keuze maken voor het installeren van de update of Optiplaza (OCS 6.0). Indien u ook deze nieuwe versie van Optiplaza/OCS wilt installeren dient u de update 2 maal uit te voeren. De tweede keer kiest u dan voor de installatie van Optiplaza. Let wel! U dient na deze installatie nog in Apollo beheer aan te geven of u gebruikt maakt van OCS 6.0!! Vraag vooraf aan uw glasleverancier of deze volledig kan werken met OCS 6.0! Na uw keuze drukt u op –volgende-.

 2. Op het eind verschijnt er een schermpje met de mededeling dat de installatie met succes uitgevoerd is. Druk onderaan op .

 3. Start de server opnieuw op.Update uitvoeren: Installatie via een werkstation

Alvorens te beginnen met het uitvoeren van de update is het volgende zeer belangrijk:


 • U dient volledige toegang tot de server te hebben bij het updaten van Apollo.

 • Het installeren van een nieuwe versie duurt normaal zo’n 10 – 20 minuten, afhankelijk van de grootte van uw gegevensbestand, etc. Wij raden u aan deze update op een rustig moment, bijvoorbeeld ’s avonds of op maandag, uit te voeren. Onderbreek de installatie alleen indien dit door onze helpdesk gevraagd wordt!

 • U dient een volledige backup van uw gegevens te hebben.

 • Uw server moet van te voren opnieuw opgestart worden, om te voorkomen dat er nog bestanden open gehouden worden door Windows.
 1. Zorg dat op geen enkele computer in het netwerk Apollo opgestart is. Wij raden u aan om alle computers in het netwerk, behalve de server en één werkstation, uit te schakelen.

 2. Start op het werkstation van waar u de installatie gaat uitvoeren, Apollo een keer op. Op deze manier weet het installatieprogramma welke Apollo versie hij moet gaan updaten.

 3. Sluit op het werkstation van waar u de installatie gaat uitvoeren Apollo weer af.

 4. Stop de cd-rom in de cd-rom speler op het betreffende werkstation. De installatie wordt nu automatisch gestart. Ga verder naar punt 5. Mocht het installatieprogramma niet automatisch opgestart worden, ga dan naar het start menu in Windows, kies uitvoeren en typ in: x:\setup.exe, waar “x” de stationsaanduiding van uw cd-romspeler is. Klik vervolgens op .

 5. U krijgt een welkomspagina te zien. Druk onderaan op .

 6. Vul u bedrijfsgegevens in en druk op de knop .

 7. U kunt nu een keuze maken voor het installeren van de update of Optiplaza (OCS 6.0). Indien u ook deze nieuwe versie van Optiplaza/OCS wilt installeren dient u de update 2 maal uit te voeren. De tweede keer kiest u dan voor de installatie van Optiplaza. Let wel! U dient na deze installatie nog in Apollo beheer aan te geven of u gebruikt maakt van OCS 6.0!! Vraag vooraf aan uw glasleverancier of deze volledig kan werken met OCS 6.0! Na uw keuze drukt u op –volgende-.

 8. Op het eind verschijnt er een schermpje met de mededeling dat de installatie met succes uitgevoerd is. Druk onderaan op .

 9. Start de server opnieuw op.

Mocht u tijdens het uitvoeren van deze update een foutmelding krijgen, noteer dan de foutmelding die op het scherm verschijnt en neem contact op met onze helpdesk. Het telefoonnummer van onze helpdesk is 0412-629113.


Wij vertrouwen erop dat deze update uw gebruikersplezier verder zal vergroten. Met vriendelijke groet,

Namens B&F Optics,

Edwin HeymannHoofd Ontwikkeling & Techniek

Afbeelding 1

Stap 6

Stap 7

Afbeelding 2


 • Update uitvoeren: Installatie via de server
 • Update uitvoeren: Installatie via een werkstation
 • Namens BF Optics

 • Dovnload 16.98 Kb.