Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Apple staakt productie iPad 2’

Dovnload 190.27 Kb.

Apple staakt productie iPad 2’Pagina1/5
Datum04.04.2017
Grootte190.27 Kb.

Dovnload 190.27 Kb.
  1   2   3   4   5

Apple staakt productie iPad 2’
Na bijna drie jaar trekt Apple binnenkort de stekker uit de productie van de populaire iPad 2. Consumenten geven volgens de Amerikaanse technologieproducent de voorkeur aan een moderne iPad met retinascherm.
Dat zeggen anonieme, maar welingelichte bronnen die bekend zijn met Apple’s plannen tegenover het doorgaans betrouwbare Apple Insider.
Retina

In maart 2011 introduceerde de inmiddels overleden oud-topman Steve Jobs de iPad 2. De tablet bleek een regelrecht succes. De iPad 2 was een innovatieve tablet tegenover zijn voorganger: het was de eerste tablet van Apple met een camera op de voorzijde. Daarnaast was het de eerste tablet die compatible was met de magnetische Smart Cover en die naast zwart ook in het wit verkrijgbaar was.


Een jaar later introduceerde Apple de derde generatie iPad, officieel ‘The New iPad’ genaamd. Het was Apple’s eerste tablet met een retinascherm. In september 2012 lanceerde Apple nog twee iPads met retinaschermen: de vierde generatie (iPad with Retina) en de iPad Mini. Afgelopen herfst voegde Apple daar nog de iPad Air en iPad Mini 2 aan toe.
Volgens de anonieme bronnen geven steeds meer consumenten de voorkeur aan een iPad met een retinascherm. Niet alleen vanwege het haarscherpe beeld, maar tevens vanwege de scherpe prijzen. Sinds vorig jaar september kunnen consumenten een derde generatie iPad met retinascherm kopen voor 369 euro. Dat is nagenoeg dezelfde prijs als Apple momenteel de iPad 2 te koop aanbiedt op zijn website. Daarom kiezen consumenten voor een iPad met retinascherm, die bovendien ook nog eens lichter en compacter is.
Productiestop

Om die redenen staakt Apple de productie van de iPad 2. Op wat voor termijn Apple overgaat tot een productiestop weten de anonieme bronnen niet te vertellen. De geruchten klinken in ieder geval zeer plausibel.
Apple heer en meester op zakelijke tabletmarkt
In het laatste kwartaal van 2013 was 91,4% van alle geactiveerde tablets op de zakelijke markt van Apple. Met een schamele 8,6% staat Android op de tweede plaats. Al met al heeft Apple’s besturingssysteem iOS een aandeel van 73% van alle mobiele apparaten in het bedrijfsleven.
Tablets

Dat blijkt uit cijfers van Good Technology. Het onderzoeksbureau onderzoekt ieder kwartaal wat de populairste tablets en smartphones zijn op de zakelijke markt. Daarvoor keek het bureau naar de activatie van deze mobiele apparaten bij meer dan tweeduizend bedrijven wereldwijd.


De cijfers liegen er niet om: ruim negen op de tien geactiveerde tablets is van Apple. Desalniettemin is dit wel een minder sterke groei van het aantal iPad activeringen: in het derde kwartaal was de groei nog goed voor 22%, in het vierde kwartaal was dat ‘slechts’ 19%. De groei van het aantal geactiveerde Android-tablets bleef constant op 2% in het laatste kwartaal.
Mobiele apparaten

Ook als we kijken naar het totale aantal geactiveerde tablets en smartphones steekt Apple met kop en schouders boven de rest uit: 73% van de geactiveerde mobiele apparaten draait op iOS, 26% op Android en niet meer dan 1% op Windows Phone. Bijna de helft van alle iPad activeringen is toe te dichten aan medewerkers in de financiële dienstensector.


Volgens Good Technology is het succes van Apple te danken aan de lancering van de nieuwe iPhones en iPads aan het begin van het vierde kwartaal. Het aantal activeringen van tablets en smartphones is in 2013 met eenderde (34%) gestegen.


Bellen met de S-Pen op de Galaxy Note?
Iedere tablet en smartphone in de Samsung Galaxy Note-lijn beschikt over een stylus: de S-Pen. Hiermee kun je tekeningen en aantekeningen maken en binnenkort waarschijnlijk ook bellen. Samsung heeft deze maand een patent ingediend die een methode beschrijft om met de S-Pen de tablet te ontsluiten, in staat is om je handschrift te herkennen en telefoontjes te plegen.
Phonearena.com stuitte op de patentaanvraag van het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf. Op de website van het United States Patent & Trademark Office (USPTO) is de volledige beschrijving van de patentaanvraag no. US 20140038557 A1 na te lezen.
Het ontgrendelen van het toestel met de S-Pen is niets nieuws: dat was al mogelijk bij Galaxy Note 2 en 3. Ook heeft de Galaxy Note diverse applicaties ontwikkeld voor stylus zoals Action Memo, Screen Write en S Note.
Bellen

Maar Samsung gaat in de patentaanvraag een stapje verder. Naast de al bestaande toepassingen kun je straks met je S-Pen ook mensen uit je contactlijst bellen. Niet door simpelweg op hun naam te klikken, maar door “Call [name]” op het beeldscherm te schrijven, waarbij [name] staat voor degene die je wilt bellen.


De Galaxy Note hoeft daarvoor niet eerst ontgrendeld te worden. In de patentaanvraag staat dat met de nieuwe techniek de tablet of smartphone uit de lock state gehaald wordt en vervolgens via handschriftherkenning de actie uitvoert die kort daarvoor is ingegeven met de S-Pen. In de patentaanvraag worden naast bellen ook ‘memo’ en ‘map’ als geldige opdrachtregels genoemd.
Handschriftherkenning

Ten slotte vermeldt de patentaanvraag dat gebruikers met de nieuwe techniek het toestel kunnen ontgrendelen met de S-Pen door middel van handschriftherkenning. Daarvoor moet de Galaxy Note eerst je handschrift leren kennen. Uit een van de tekeningen van de patentaanvraag blijkt dat je daarvoor enkele malen een signature moet invoeren.


De kans bestaat dus dat de volgende generatie Galaxy Note deze nieuwe feature bevat. Dat is afhankelijk van de snelheid waarmee de patentaanvraag wordt goedgekeurd door het USPTO en de methode in nieuwe apparaten ingebouwd kan worden.


Specificaties Xperia Z2 Tab uitgelekt
De specificaties van Sony’s nieuwe Xperia Z2 Tab zijn uitgelekt. @evleaks, een bekende twitteraar die geregeld met dergelijke nieuwsbrekende onthullingen komt, zegt op zijn Twitter-account te weten wat er zich onder de motorkap van de nieuwe Z2 Tab bevindt.
Volgens @evleaks is de Xperia Z2 Tab uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 800 quadcore-processor die geklokt is op 2,3 GHz. De tablet heeft een Truliminos-scherm van 10.1 inch met een resolutie van 1920 x 1200 pixels. Verder beschikt de Xperia Z2 Tab volgens de twitteraar over 3 GB aan RAM-geheugen, 16 GB aan opslagruimte die met een microSD-kaart is uit te breiden, een 8 megapixelcamera aan de achterkant en een 2 megapixelcamera aan de voorzijde.
De Xperia Z2 Tab heeft naar verluidt een batterij met een capaciteit van 6000 mAh en zou slechts 6,3 millimeter dik zijn op zijn dikste punt. Daarmee is de Z2 Tab aanzienlijk dunner dan de iPad Air, Apple’s topmodel die 7,5 millimeter dik is. Ten slotte is de Z2 Tab waterdicht, zoals gebruikelijk is bij Sony’s producten uit de Z-lijn, en draait de tablet op de nieuwste versie van Android: KitKat (4.4).
Het is niet bekend wanneer de Sony de Xperia Z2 Tab verkrijgbaar is, maar het is aannemelijk dat het Japanse technologiebedrijf deze tablet volgende week op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona voor het eerst aan het publiek toont. Als dat het geval is hoeven we waarschijnlijk niet lang te wachten totdat deze high-end tablet in de schappen ligt.

Geen iPad 12.9 in de winkels dit jaar’


Apple focust zich op de ontwikkeling en introductie de iPad 12.9 en iWatch, maar de tablet met groter beeldschermformaat zal dit jaar nog niet op de markt worden gebracht. Wel brengt het Amerikaanse technologieconcern een update uit van de iPad Air en iPad Mini 2.
Dat zegt Ming-Chi Kuo van KGI Securities in een onderzoeksnotitie, waar Macrumors de hand op wist te leggen. Daarin schrijft de marktanalist dat hij ervan overtuigd is dat Apple dit jaar enkel een upgrade van de huidige iPad Air en iPad Mini 2 uitbrengt, omdat de verkoopcijfers van deze tablets in het vierde kwartaal van 2013 tegenvielen. Daarnaast versnelt Apple de ontwikkeling van een grotere iPad en iWatch. Hierdoor is er minder geld beschikbaar om dit jaar een nieuwe iPad en iPad Mini te lanceren. Ming-Chi Kuo verwacht dat Apple begin volgend jaar de iPad 12.9 zal introduceren.
Er gaan al enige tijd geruchten rond dat Apple werkt aan een iPad met een groter scherm. The Wall Street Journal schreef vorig jaar juli al een bericht dat Apple met diverse schermformaten aan het experimenteren was voor de iPhone en iPad. Dit gerucht werd enkele maanden later bevestigd door een anonieme bron uit de Aziatische productieketen. En in oktober ten slotte schreef Barclays Equity Research aan investeerders dat Apple in de toekomst grotere iPads op de markt zal brengen om de strijd met pc-fabrikanten aan te gaan.
De vraag is of Apple op tijd komt met een grotere tablet. Sinds afgelopen weekend liggen de Galaxy TabPro 12.2 en Galaxy NotePro 12.2 bij ons in de winkels.

Samsung mag niet A8-processor voor Apple produceren
Samsung vist achter het net als het gaat om het binnenhalen voor een miljoenenorder. Niet het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf, maar concurrent Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) mag de A8-processor voor de volgende generatie iPads en iPhones produceren.
Dat melden bronnen uit de productieketen tegenover Taiwanese media. TSMC is volgens de bronnen in staat om meer A8-processoren te produceren met hun 20 nm productieproces. Samsung kan niet op korte termijn aan de vraag van Apple voldoen voor het gewenste bedrag. Daarom is de volledige order, die goed is voor een miljoenenomzet, toegekend aan TSMC.
Zoals Tabletguide.nl gisteren meldde brengt Apple dit jaar waarschijnlijk geen nieuwe iPads uit. In plaats daarvan zal het Amerikaanse elektronicabedrijf een geüpdatete versie van de iPad Air en iPad Mini 2 lanceren. Deze versies zijn qua specificaties navenant identiek aan de huidige generatie tablets, maar dan voorzien van een nieuwe processor. Met enige zekerheid kunnen we stellen dat de A7-processor in de huidige modellen vervangen wordt door de A8-chip.
Rechtszaak

Ondanks dat Apple en Samsung elkaars grootste concurrenten zijn, doen beide bedrijven al jarenlang zaken met elkaar. Meer dan eens heeft Samsung een deel van de productie van Apple’s processoren en schermen verzorgd.


Maar zoals techliefhebbers wellicht weten is er de afgelopen jaren een haat-liefdeverhouding tussen beide bedrijven ontstaan. Apple en Samsung hebben elkaar de afgelopen jaren al tientallen malen voor de rechter gesleept wegens patentinbreuk en het een-op-een overnemen van unieke designkenmerken in hun producten. Onlangs zaten de topmannen van beide bedrijven nog om de tafel in de hoop tot een schikking te komen, maar zonder succes.
Apple heeft in het recente verleden meer dan eens gesuggereerd om niet langer zaken te doen met Samsung. Tot op heden zijn er echter geen aanwijzingen die daarop wijzen.
A9

Dat Samsung nu de order voor de A8-processor misloopt, wil nog niet zeggen dat het Zuid-Koreaanse bedrijf niet langer op orders van Apple hoeft te rekenen. Naar verluidt wordt de toekomstige A9-processor ontwikkeld met behulp van 16nm / 14 nm technologie, iets waar Samsung al de nodige ervaring mee heeft. Het is dus aannemelijk dat Samsung deze order, of in ieder geval een deel daarvan, zal weten binnen te slepen.
Televisie kijken op tablet niet populair
Steeds meer consumenten gebruiken de tablet en andere mobiele apparaten om televisie op te kijken. Volgens de laatste cijfers is deze groep het afgelopen jaar met 25% gestegen. Desalniettemin gaat het om een zeer bescheiden aandeel van slechts 1,5% van de totale televisiemarkt.
Dat blijkt uit onderzoek van Thinkbox, het marketingbureau voor de Britse commerciële televisie. Volgens de onderzoekers keken we het afgelopen jaar gemiddeld 3 uur en 55 minuten per dag naar onze beeldbuis. Dat is een kleine stijging van 12 minuten per dag ten opzichte van 10 jaar geleden.
Van de bijna 4 uur die we dagelijks spenderen aan tv-kijken, brengen we 98,5% van deze tijd door achter het ‘traditionele’ tv-scherm. De overige 1,5%, goed voor gemiddelde van drie-en-een-halve minuut per persoon per dag, wenden we ons naar onze mobiele apparaten: tablets, smartphones en laptops. In 2012 was dat aandeel nog 1,2%.
Lindsey Clay, Chief Executive bij Thinkbox, stelt dat deze trend de komende jaren niet sterk zal veranderen. “Nieuwe schermen maken tv-kijken voor ons nog aangenamer en bieden nieuwe kansen voor adverteerders. Maar naarmate we meer leren, des te duidelijker het ons wordt dat de televisie voorlopig nog onze favoriete manier van tv-kijken blijft, zeker nu video-on-demand (VOD) diensten steeds meer beschikbaar komen op het grote scherm”, aldus Clay.
VOD

De laatste bevinding is opvallend. Uit een ander onderzoek van Thinkbox blijkt dat VOD-diensten veel vaker op mobiele apparaten worden bekeken dan op de tv. Volgens dat onderzoek kijkt ‘slechts’ 37% van de kijkers VOD op de televisie. Het grootste aandeel, 45%, gebruikt de pc om naar VOD-diensten te kijken, 14% een tablet en 4% hun smartphone.


Nederland

In Nederland experimenteren tv-zenders al enige tijd met een zogeheten ‘tweede scherm’ zoals de tablet ook wel wordt genoemd. Bij entertainmentprogramma’s als The Voice of Holland en De Slimste Mens kunnen kijkers de tablet gebruiken om mee te spelen met de show. Ook opinieprogramma’s zoals Knevel & Van den Brink gebruiken het tweede scherm om de opinie van kijkers te meten omtrent een bepaald onderwerp en in de uitzending te betrekken.
Candy Crush-maker naar de beurs
King Digital Entertainment, het bedrijf achter het razendpopulaire spel Candy Crush, heeft vandaag de eerste stap naar een beursgang gezet. Het bedrijf heeft de benodigde registratiepapieren ingediend bij de Security and Exchange Commission (SEC), de Amerikaanse toezichthouder van effectenbeurzen.
Dat maakt het bedrijf vandaag bekend. King Digital Entertainment wil zijn aandelen uitgeven op de New York Stock Exchange (NYSE). Opvallend is dat het bedrijf niet kiest voor de technologiebeurs Nasdaq. Wellicht dat de keuze op de NYSE is gevallen vanwege de rumoerige beursgang van Facebook in mei 2012. Daar zakten de aandelen in zeer hoog tempo van 38 dollar naar ongeveer 20 dollar. Het duurde maanden voordat de oorspronkelijke introductiekoers weer werd bereikt.
Op dit moment is onbekend hoeveel aandelen het bedrijf wil uitgeven, of welke prijs investeerders straks moeten betalen voor een aandeel. Volgens The New York Times verwacht het in Dublin gevestigde bedrijf een bedrag van 500 miljoen dollar op te halen met de beursgang.
J.P. Morgan Chase, Crédit Suisse en Bank of America Merrill Lynch zullen de beursgang van King Digital Entertainment begeleiden.
Miljoenen

De maker van Candy Crush boekte afgelopen jaar een miljoenenwinst. In 2013 behaalde het bedrijf een omzet van 1,8 miljard dollar en wist het 568 miljoen dollar winst te verzilveren.


De game Candy Crush is in totaal meer dan 500 miljoen keer gedownload sinds de lancering in april 2012. Dagelijks spelen zo’n 93 miljoen gamers het spel.
Naast Candy Crush heeft King Digital Entertainment ook andere populaire spellen uitgebracht, zoals Pet Rescue Saga, Farm Heroes Saga en Bubble Witch Saga.

Kleine tablets in vrije val’


Marktanalisten verwachten dat 7 en 8 inch tablets dit jaar in een vrije val terecht komen. Het afgelopen jaar waren deze tablets nog goed voor 70% van de totale verkopen, dit jaar zal dat aandeel krimpen naar 56%. De tegenvallende verkoopcijfers zijn te wijten aan de toenemende populariteit van ‘phablets’ en de optimistische verwachting van tablets met grote schermen.
Dat meldt de Chinese techwebsite Digitimes.
De voorspelling van de marktanalisten is op z’n minst merkwaardig te noemen. In 2012 verschenen vele tablets met een kleiner scherm op de markt, zoals de iPad Mini (Apple), Nexus 7 (Google), Kindle Fire (Amazon), Galaxy Tab 2 7.0 en 8.0 (Samsung) en Nook Tablet (Barnes & Noble). Het afgelopen jaar zagen tabletfabrikanten de verkoopcijfers van de tablets in dit segment enorm toenemen.
Phablets en tablets

Deze trend zet zich volgens de analisten in 2014 niet voort. Daarvoor wijzen zij twee factoren aan: de toenemende populariteit van ‘phablets’ en de introductie van high-end tablets met een groter scherm (12.2 inch). ‘Phablets’ is een samenstelling van de woorden smartphone en tablet en verwijst naar het formaat van het scherm (tussen de 5 en 7 inch). Het is een hybride toestel met een eigen categorie, omdat het apparaat te groot is voor een smartphone maar te klein voor een tablet. De Nokia Lumia 1520 en Samsung Galaxy Mega zijn daar twee voorbeelden van.


De andere reden waarom analisten verwachten dat consumenten dit jaar minder kleine tablets kopen, heeft te maken met de hooggespannen verwachting van de nieuwe generatie tablets met groter scherm. Samsung lanceerde onlangs twee tabletmodellen in deze categorie: de Galaxy TabPro 12.2 en Galaxy NotePro 12.2. Op de eerste variant geldt momenteel een wachttijd van drie tot vier weken, wat een indicatie is voor de populariteit van deze tablet.
Prognose

De marktanalisten verwachten dat in 2018 ongeveer één op de elf tablets (9%) een schermomvang tussen de 11 en 13.9 inch zal hebben.


De algemene prognose is dat we dit jaar meerdere tablets voorbij zullen zien komen met een groot schermformaat. Deze week meldde Ming-Chi Kuo van KGI Securities nog in een onderzoeksnotitie aan dat hij verwacht dat Apple dit jaar niet een iPad 12.9 gaat lanceren. Misschien dat we volgende week op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona al enkele modellen voorbij zullen zien komen. Tablet Guide is daarbij aanwezig en doet verslag van het evenement.


MWC: HP kondigt Slate 6 en Slate 7 aan
In aanloop naar de start van het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona kondigt HP zijn eerste phablet en tablet aan. Het gaat respectievelijk om de HP Slate 6 en HP Slate 7. Beide apparaten zijn volgens de Amerikaanse fabrikant “binnenkort” in Europa en het Midden-Oosten verkrijgbaar.
Met de Slate 6 en Slate 7 wil HP nadrukkelijk een toestel op de markt brengen die niet alleen geschikt is voor entertainment, maar ook om te bellen. Daarom brengt HP beide apparaten op de markt onder de noemer Voicetab. “Zo biedt het [HP] consumenten een product van hoge kwaliteit en met een grote meerwaarde”, aldus vicepresident van HP EMEA Pascal Bourguet.
Specificaties

De Slate 6 en Slate 7 beschikken over dezelfde specificaties. Beide apparaten zijn voorzien van een quadcore-processor om ervoor te zorgen dat het multitasken, surfen en streamen van video’s probleemloos verloopt. Over het merk van de processor en de kloksnelheid laat HP op dit moment nog niks los. De voorzijde is uitgerust met een 2 megapixelcamera, aan de achterkant is een 5 megapixelcamera verwerkt. Met een microSD-kaart kan het interne geheugen worden uitgebreid tot maximaal 32 GB. De Voicetabs draaien op Android 4.2.2 (Jelly Bean) en komen met een 2G/3G Dual Sim Dual Standby feature. Dat houdt in dat je in beide apparaten twee simkaarten kunt plaatsen.


De Slate 6 en Slate 7 hebben een krasbestendige achterkant en is volgens HP dun genoeg om in een broek- of binnenzak te passen. Naast zilver zijn beide apparaten ook beschikbaar in de kleuren Snow White, Neon Purple, Marine Blue, Neon Pink en Grass Green.
HP DataPass

Met de Slate 7 hebben sommige gebruikers de optie om altijd verbonden te zijn met internet, ook als er geen (openbare) WiFi-punten in de buurt zijn. Met de zogeheten HP DataPass krijgen consumenten zonder bijkomende kosten twee jaar lang toegang tot mobiel internet via 3G+, tot een maximum van 250 MB per maand. Deze dienst is helaas niet beschikbaar voor Nederlandse consumenten.


Beschikbaarheid

Wanneer de Slate 6 en Slate 7 in de Nederlandse winkels liggen laat HP nog in het midden. Hetzelfde geldt voor de adviesprijs van beide apparaten.HP introduceert nieuwe ElitePad en ProPad op MWC
Aan de vooravond van het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona pakt HP flink uit. Naast de Slate 6 en Slate 7 laat het Amerikaanse technologiebedrijf voor het eerst de nieuwe ElitePad 1000 en ProPad 600 aan het grote publiek zien.
Met deze tablets zegt HP het neusje van de zalm te hebben gecreëerd voor de zakelijke markt. Werkgevers en werknemers stellen volgens de tabletfabrikant hoge eisen aan hun mobiele apparaten en dat is precies waar het bedrijf op inspeelt. “Onze tablets en mobiele ecosystemen blijven zich ontwikkelen om de groeiende evolutie van de werkplek te volgen. De scheiding tussen werk en leven is vervaagd met werknemers die steeds meer behoefte hebben aan gebruiksklare, stijlvolle en altijd verbonden mobiele apparaten die niet inleveren op productiviteit, betrouwbaarheid of veiligheid”, zegt Kobi Elbaz, vicepresident Commercial Personal Systems, Printing and Personal Systems Group bij HP.
Specificaties ElitePad 1000

De ElitePad 1000 is uitgerust met een chip met 64-bit capaciteit, zoals bijvoorbeeld ook het geval is bij de iPad Air. Zodoende draait de tablet dan ook op het nieuwste besturingssysteem van Microsoft: Windows 8.1. De ElitePad heeft een 10.1 inch Ultra Extended Graphics Array (WUXGA) scherm met krasbestendige anti-smudge Corning Gorilla Glass 3. Kortom, een scherm dat goed leesbaar, stofafstotend en zeer stevig is. De behuizing is machinaal vervaardigd CNC aluminium unibody. De ElitePad is 9,2 millimeter dik en heeft een gewicht van 680 gram.


Specificaties ProPad 600

De ProPad draait op een Intel Atom quadcore-processor en Windows 8.1. De ProPad is standaard uitgerust met 64 GB aan opslagruimte. Daarnaast heeft de tablet nog een extra microSD-slot waarmee het geheugen met nog eens 32 GB uitgebreid kan worden. Evenals de ElitePad heeft de ProPad een 10.1 inch WUXGA-scherm met Gorilla Glass 3. Daarnaast is hij nog voorzien van de energiezuinige Bluetooth 4.0 en een micro-HDMI aansluiting.


Beschikbaarheid en prijzen

De ElitePad 1000 is vanaf begin april in Nederland verkrijgbaar. De prijs wordt op een later tijdstip bekendgemaakt. Als we uitgaan van de Amerikaanse prijs, dan komt het prijskaartje neer op 739 dollar. Waarschijnlijk dat we het dollarteken door een eurosymbool mogen vervangen voor de adviesprijs van de Nederlandse markt.


De ProPad 600 is vanaf april verkrijgbaar in de VS. Dat betekent dat de tablet waarschijnlijk enkele weken later in ons land verkrijgbaar is. Over de prijs wil HP op dit moment nog niets loslaten.

http://www8.hp.com/us/en/hp-news/press-release.html?id=1575335#.UwqUoHmPJ-Y
Alcatel onthult OneTouch Pop 7S op MWC
Alcatel heeft op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona de nieuwe OneTouch Pop 7S aangekondigd.
Specificaties

De Alcatel OneTouch Pop 7S heeft een 7 inch IPS LCD-scherm met een resolutie van 1024 x 600 pixels en een pixeldichtheid van 170 ppi. Onder de motorkap schuilt een quadcore-processor die geklokt is op een snelheid van 1.2 GHz, die waarschijnlijk afkomstig is van chipfabrikant Qualcomm. De achterzijde heeft een 3 megapixelcamera, de voorkant heeft een VGA-camera van slechts 0,3 megapixel. De tablet is 8,9 millimeter dik en weegt slechts 285 gram. Verder is de OneTouch Pop 7S uitgerust met Bluetooth 2.0 en micro-USB-aansluiting. Op persafbeeldingen is ook nog een microSD-slot te vinden waarmee het interne geheugen kan worden uitgebreid.


Ondanks deze matige specificaties draait de Alcatel OneTouch Pop 7S wel op de nieuwste Android-versie: KitKat (4.4). Een ander opvallend detail is dat de Pop 7S op het 4G-netwerk kan. De tablet is in verschillende kleurrijke uitvoeringen beschikbaar.
Prijs en beschikbaarheid

Over de prijs en beschikbaarheid van de Alcatel OneTouch Pop 7S wilde de Franse fabrikant niets kwijt. Gezien de specificaties zal het wellicht om een zacht prijskaartje gaan.


De Alcatel OneTouch Pop 7S is niet de eerste tablet die het technologiebedrijf op de markt brengt. Afgelopen jaar verschenen onder meer de OneTouch Evo 8 HD en OneTouch Tab 7 HD.
  1   2   3   4   5

 • Apple heer en meester op zakelijke tabletmarkt
 • Bellen met de S-Pen op de Galaxy Note
 • Specificaties Xperia Z2 Tab uitgelekt
 • Geen iPad 12.9 in de winkels dit jaar’
 • Samsung mag niet A8-processor voor Apple produceren
 • Televisie kijken op tablet niet populair
 • Candy Crush-maker naar de beurs
 • Kleine tablets in vrije val’
 • MWC: HP kondigt Slate 6 en Slate 7 aan
 • HP introduceert nieuwe ElitePad en ProPad op MWC
 • Specificaties ElitePad 1000
 • Specificaties ProPad 600
 • Beschikbaarheid en prijzen
 • Alcatel onthult OneTouch Pop 7S op MWC Alcatel heeft op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona de nieuwe OneTouch Pop 7S aangekondigd. Specificaties
 • Prijs en beschikbaarheid

 • Dovnload 190.27 Kb.