Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Archief nieuwsberichten

Dovnload 11.48 Kb.

Archief nieuwsberichtenDatum05.12.2018
Grootte11.48 Kb.

Dovnload 11.48 Kb.

Archief nieuwsberichten
februari 2015
De nieuwsbrief met een (financieel) verslag over het jaar 2014 is te vinden op onze site. Klik hier voor meer informatie.
25 augustus 2014
Vandaag is Rosefline Chepngetich kampioene geworden op de 2000m steeple chase tijdens de Youth Olympic Games in Nanjing, China. Bij de laatste waterbak zette ze een beslissende versnelling in, kwam winnend over de streep en maakte zo haar favorietenrol waar.
25 augustus 2014
De digitale nieuwsbrief van augustus 2014 staat voor u klaar om te lezen. Download 'm hier.
27 mei 2014
Naast de voorlichtingsactiviteiten over FGM hebben Ruth en Charles deze maand ceremonies  georganiseerd voor meisjes die niet besneden wilden worden. Door die keuze duidelijk en met elkaar uit te dragen, is de kans op een geïsoleerde positie van de meisjes in hun gemeenschap uitgesloten. Het blijkt ook motiverend te werken voor andere meisjes en hun ouders.
27 mei 2014
We onderzoeken we de mogelijkheid om samen te werken met Pokot County Health Forum, een organisatie die sinds 2010 de toegang tot medische zorg voor gemeenschappen in West Pokot probeert te verbeteren. Ook zij hebben FGM hoog op de agenda staan.
25 mei 2014
Tijdens de World Relays op de Bahama's heeft het Keniaanse team de 4x1500 meter gewonnen in een wereldrecord van 16:33.58. Faith Kipyegon was de tweede loopster van het estafetteteam. Een mooie opsteker voor Faith.


19 mei 2014
De speciale projectaanvraag voor het afbouwen van onze school in Keringet, die Edwin Otto bij het Goede Doelen Fonds van ING heeft ingediend, mag meedoen met de stemronde onder ING-mede-werkers. Hoe meer mensen op ons project stemmen, hoe meer kans we hebben de financiering van het sciencelokaal en stafgebouw voor elkaar te krijgen.
Verzoek aan alle medewerkers van de ING: stem op ons project! Dit kan van maandag 26 mei tot en met vrijdag 6 juni.
18 mei 2014
Tijdens de Diamond League wedstrijd in Shanghai werd Robert Biwott, het talent dat Piet tijdens schoolwedstrijden ontdekte, eerste op de 800 meter. Hij versloeg daarmee de Olympisch kampioen op de 1500 meter, Tarek Makhloufi, die dacht de winst al binnen te hebben. Hij werd vlak voor de finish gepasseerd door Robert, die zijn persoonlijk record met meer dan 2 seconden verbeterde.
17 mei 2014
Michael Mutai won net als vorig jaar de Krakelingenloop van Heukelum. Zijn tijd van 29.13 is een verbetering van zijn eigen parcoursrecord met 3 seconden. Sibu Nzima uit Zuid-Afrika werd tweede. Veron coachte beide mannen tijdens hun verblijf in Nederland. Michael en Sibu hebben ter promotie van de Krake-lingenloop op lokale basisscholen verteld over het leven in Kenia. Ook gaven zij tips om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Het inschrijfgeld van de jeugdloop is bestemd voor onze meisjes-school in Keringet. Mede namens de school: hartelijk bedankt voor de mooie bijdrage!
9 mei 2014
Tijdens de Diamond League wedstrijd in Doha finishte Faith Kipyegon als 3e op de 3 km, met een tijd van 8.23.55. Een prestatie om trots op te zijn, want het was de eerste keer dat Faith deze afstand liep en in de categorie dames uitkwam, in een veld vol wereldtoppers.
Gilbert Kirui werd in Doha 6e op de 3 km heren in 8.11.34, een mooi begin van het nieuwe seizoen.
8 mei 2014
Tijdens de selectiewedstrijden in Nairobi voor de African Youth Games, die van 22-31 mei in Botswana worden gehouden, werd Rosefline Chepngetich eerste op de 2 km steeple in 6.20.99. Amos Kirui werd bij de jongens eerste op de 2 km steeple, in 5.39.30.
april 2014
Cordaid en Stichting Altijd Verder steunen ons project '(Em)power girls', voor het verbeteren van leefomstandigheden van meisjes en jonge vrouwen in het Noord-Westen van Kenia. Zij dragen in de periode mei 2014 -  januari 2015 ieder €7.605,50 bij aan dit project met o.a. voorlichting over meisjesbesnijdenis. Mede namens de projectmedewerkers in Kenia: hartelijk dank! Wij zijn hier heel blij mee.
16 maart 2014
Vandaag is Faith Afrikaans kampioen op de cross geworden. Alice Aprot sleepte de bronzen medaille in de wacht. De andere meiden van onze school behaalden ook goede resultaten: bij de meisjes werd Roseflyne vierde en Beatrice achtste, bij de jongens werd John Langat vierde.
3 maart 2014
Op onze middelbare meisjesschool in Keringet is dit schooljaar de derde klas van start gegaan. Lees hier over de schoolresultaten van afgelopen jaar en onze plannen voor de toekomst.


16 februari 2014
Tijdens het Keniaanse nationale cross-kampioenschappen is Faith Kipyegon eerste op de 8 km geworden door een sterk vrouwenveld te verslaan. Samen met halfzus Beatrice, die vijfde werd en Alice Aprop, die zevende werd, gaat zij naar de Afrikaanse crosskampioenschappen. Deze worden 16 maart gehouden in Kampala, Oeganda. Bij de meisjes werd Rosefline Chepngetich vijfde. Jammer genoeg moest Mercy Chepbwogen uitstappen met een blessure. Maar we zijn trots met vier afgevaardigden van onze school bij de Afrikaanse crosskampioenschappen!
Bij de jongens werd John Langat, die in Keringet bij Gilbert in huis verblijft, vierde en ook hij mag mee naar Kampala. Gefeliciteerd allemaal met deze prestaties.
januari 2014
In de nieuwsbrief van januari 2014 kun je lezen over de voortgang van diverse projecten en vind je de financiële verantwoording 2013. Download 'm.
december 2013
Voor onze atletes is het cross country seizoen alweer in volle gang. In Embu, op zeven uur rijden van Keringet, vond de vierde van een reeks wedstrijden plaats, die meetellen in een klassement. Mercy Chepwogen werd tweede bij de junioren, bij de dames werd Jackline Chepngeno ook tweede en Beatrice Mutai (de zus van Faith) derde. Op de goede weg dus! Piet en Charles waren mee ter begeleiding.
november 2013
Vanaf nu kun je de stichting steunen door ansichtkaarten te kopen. Een pakketje met acht kaarten van 13x18cm kost € 8,50. Portokosten zijn inbegrepen. De opbrengst gaat naar de projecten in Kenia.
Je kunt de kaarten bestellen door een email met je naam en adres en het aantal pakjes kaarten aan ons te sturen.  Dank!
november 2013
Local Heroes heeft 3000 euro ter beschikking gesteld voor schoolboeken en -banken voor de Winners Girls Highschool. Dit bedrag hebben zo'n twintig leerlingen en hun begeleiders van het Segbroeck College bij elkaar gefietst tijdens een tocht van meer dan 300 kilometer van Maastricht naar Den Haag. Op basis van een aanvraag van Local Heroes heeft  Cordaid dit bedrag aangevuld tot 8000 euro. Local Heroes, Segbroeck College en Cordaid: hartelijk dank!
oktober 2013
Na lang wikken en wegen hebben we voor Charles en Ruth van het informatieteam meisjesbesnijdenis  een gezamenlijke brommer aangeschaft, zodat zij de afgelegen dorpen in de Masoll Hills beter kunnen bereiken. Het is efficiënter dan het telkens inhuren van een brommertaxi.


Dovnload 11.48 Kb.