Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Artiesten brengen ode aan amsterdamse grachten het alom bekende lied Aan de Amsterdamse grachten

Dovnload 10.63 Kb.

Artiesten brengen ode aan amsterdamse grachten het alom bekende lied Aan de Amsterdamse grachtenDatum31.07.2017
Grootte10.63 Kb.

Dovnload 10.63 Kb.

P E R S B E R I C H T

2 december live op openingsfeest Beurspassage Amsterdam
ARTIESTEN BRENGEN ODE AAN AMSTERDAMSE GRACHTEN

Het alom bekende lied Aan de Amsterdamse grachten staat centraal tijdens de opening van de Beurspassage en het kunstwerk Amsterdam Oersoep op vrijdag 2 december aanstaande. Tijdens het openingsfeest zullen diverse artiesten hun eigen, unieke versie van deze klassieker live ten gehore brengen. Zij worden daarbij begeleid door het Red Limo String Quartet, onder andere bekend als onderdeel van The Kyteman Orchestra en optredens in De Wereld Draait Door.

De artiesten zijn Ruben Annink (singer-songwriter, onder andere bekend van het nummer Zolang jullie nog bij mij zijn met AliB), de veertienjarige zangeres Robin Boersma, het Amsterdamse dak- en thuislozenkoor De Straatklinkers, het Boa Smartkoor uit Amersfoort, de in Amsterdam wonende Engelse folkzanger Ken Parsons, zanger/gitarist Stevie G. , de Haagse bluesband The Aftershock en singer-songwriter Michel van Dijk. Zij deden allen mee aan de wedstrijd ‘Maak je eigen cover van Aan de Amsterdamse grachten’, die naar aanleiding van de opening van de Beurspassage en het kunstwerk Amsterdam Oersoep is uitgeschreven.Interessant materiaal
‘Nooit eerder werd naar mijn weten een populair lied zo divers gecovered’, vindt Jonas Pap van het Red Limo String Quartet en voorzitter van de jury. ‘Wij zagen meteen dat er heel interessant materiaal tussen zat. Op het openingsfeest zullen de artiesten met elkaar optreden en in sommige gevallen improviseren. Dat zal heel mooie en bijzondere vertolkingen opleveren, waar ik nu al naar uitkijk.’

Naast voorzitter Jonas Pap, bestond de jury uit Arno Coenen, Iris Roskam en Hans van Bentem (kunstenaars Amsterdam Oersoep) en Ines van Steenbergen (opdrachtgever Bouwinvest). Alle inzendingen zijn beoordeeld op muzikaliteit, originaliteit en populariteit.

De ingezonden covers zijn te zien en te beluisteren op het YouTube kanaal Beurspassage - Amsterdam Oersoep.

Ode aan de Amsterdamse grachten

Het kunstwerk Amsterdam Oersoep in de Beurspassage is een ode aan de Amsterdamse grachten, waarin onderdelen terug te zien zijn die het verhaal van de grachten vertellen: de penselen van Rembrandt, de talrijke verdronken fietsen, zeemanstattoo's, de symmetrie van de Amsterdamse herenhuizen en nog veel meer. Het plafond, bestaande uit meer dan een miljoen glasmozaiek tegeltjes, wekt de suggestie alsof je in een onderwatertunnel op de bodem van de gracht loopt. De 7 schitterende kroonluchters zijn gemaakt van gerecyclede goudkleurige fietsonderdelen. Ook in de wanden, spiegels en de terrazzo vloer komen elementen terug die verwijzen naar het water als oorsprong van het leven op aarde.

De Beurspassage met het kunstwerk Amsterdam Oersoep is een van de nieuwe iconen voor de stad Amsterdam.
Kroon op herontwikkeling

De nieuwe Beurspassage vormt de kroon op het werk van de herontwikkeling van de panden Damrak 70, 80 en Nieuwendijk 196 van de in 2013 gestartte herontwikkeling.. De afgelopen jaren transformeerde ontwikkelaar Top Vastgoed in opdracht van het Bouwinvest Retail Fund de verouderde panden naar hypermoderne vestigingen van internationale retailers, zoals Zara, JD Sports, C&A en Primark.In totaal omvat het project, dat bekend staat onder de naam Nowadays, 27.500 m2. Een bijzonder omvangrijk project voor het winkelhart van Amsterdam en - voor Nederlandse begrippen - een uitzonderlijk grote en ingrijpende renovatie van winkelvastgoed in de binnenstad. De opening van de Beurspassage vormt het sluitstuk van de oplevering van Nowadays, de laatste stap in een van de grootste Nederlandse binnenstedelijke retailherontwikkelingen van de afgelopen jaren.
Meer informatie over de wedstrijd is te vinden op www.beurspassageamsterdam.nl en www.facebook.com/beurspassageamsterdamoersoep.

-----EINDE PERSBERICHT-----

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Neem voor meer informatie over wedstrijd contact op met
Urban Solutions, Linda Annink
linda@urbansolutions.nl of 06 - 22106924


Neem voor meer informatie over Nowadays en de Beurspassage contact op met
Bouwinvest, Ines van Steenbergen
i.vansteenbergen@bouwinvest.nl of 06 - 51230784

  • Orchestra en optredens in De Wereld Draait Door.
  • Interessant materiaal
  • Ode aan de Amsterdamse grachten
  • Kroon op herontwikkeling
  • -----EINDE PERSBERICHT

  • Dovnload 10.63 Kb.