Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Asics beat the sun lancering zoektocht naar hardlopers die mee willen doen aan de ultieme wedstrijd

Dovnload 15.51 Kb.

Asics beat the sun lancering zoektocht naar hardlopers die mee willen doen aan de ultieme wedstrijdDatum01.05.2017
Grootte15.51 Kb.

Dovnload 15.51 Kb.


Contactpersoon: Matt Hocken

Pitch Media

+44 (0)207 494 1616

Matt.Hocken@pitch.co.uk

Persbericht
Hoofddorp, Nederland | 5 Februari 2016


ASICS BEAT THE SUN LANCERING ZOEKTOCHT NAAR HARDLOPERS DIE MEE WILLEN DOEN AAN DE ULTIEME WEDSTRIJD

  • #BeatTheSun community moedigt mensen aan om naar een persoonlijk hardloopdoel toe te werken op 21 juni 2016, de langste dag van het jaar
  • Op de langste dag van het jaar nemen 24 amateur hardlopers de lastigste uitdaging der natuur aan - een wedstrijd tegen de zon rondom de Mont Blanc, tussen zonsopgang en zonsondergang

Vandaag lanceert ASICS haar jaarlijkse wereldwijde zoektocht naar amateur hardlopers om zich aan te sluiten bij de #BeatTheSun community en deel te nemen aan de ‘ASICS Beat the Sunuitdaging, welke op 21 juni 2016 start en finisht in Chamonix.


Om deel te nemen moeten hardlopers zich aanmelden voor de ASICS #BeattheSun online community, een persoonlijk hardloopdoel stellen voor 21 juni en aangeven of zij al dan niet willen deelnemen aan het ‘ASICS Beat the Sun’ evenement.
Tijdens het evenement in Chamonix krijgen amateur hardlopers de kans van hun leven om samen met ervaren hardlopers een unieke estafettewedstrijd te lopen. Tijdens de wedstrijd, die bestaat uit afwisselend terrein, nemen acht intercontinentale teams het rondom de Mont Blanc - de hoogste piek van Europa - tegen elkaar op om het eerste team te worden dat de zon verslaat, geheel tussen zonsopkomst en zonsondergang.
De teams nemen het tegen elkaar en de natuur op en hebben slechts 15 uur, 41 minuten en 35 seconden om de 15km af te leggen. Elke hardloper loopt twee estafettes van tussen de 3km en 19km over verschillend terrein en op verschillende hoogte - inclusief trail, weg en in de bergen - terwijl Frankrijk, Italië en Zwitserland binnen slechts één dag doorkruist worden.
De hardlopers die meedoen aan de #BeattheSun community krijgen toegang tot een exclusief online trainingsprogramma dat door de professionele coaches van ASICS is ontwikkeld en dat erop is gericht om hardlopers te helpen hun doelen te bereiken op 21 juni. De eerste module van het #BeattheSun online trainingsprogramma begint op 1 maart en omvat advies op het gebied van krachttraining, voeding en de trails.
Op 25 april kondigt ASICS de 50 finalisten aan voor het evenement in Chamonix. Deze finalisten zullen vervolgens een toptrainingsprogramma volgen waarmee zij geheel worden voorbereid op het unieke evenement. De deelnemers die niet bij de laatste 50 finalisten horen, krijgen van ASICS alsnog tips en advies voor hun training om ze te helpen hun eigen, persoonlijke uitdaging te kunnen halen op 21 juni.
De laatste 24 hardlopers voor ‘ASICS Beat the Sun’ worden gekozen door een combinatie van online stemmen en een jury en worden op 20 mei aangekondigd. Vervolgens worden de geselecteerde amateurs de laatste maand voor 21 juni gevolgd en ondersteund door een professionele sporter uit hun team en ontvangen ASICS schoenen en uitrusting voor hun training en de dag van de wedstrijd.
Tijdens het evenement op 21 juni wordt de wedstrijd gelopen door acht teams, bestaande uit vijf verschillende continenten. De drie Europese teams worden vertegenwoordigd door amateurs uit het VK, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Noorwegen en Polen, en de twee Amerikaanse teams worden vertegenwoordigd door amateurs uit de VS, Brazilië, Canada en Mexico. Team Zuidoost-Azië bestaat uit twee teams met amateurs uit Japan, Singapore, China, Zuid-Korea, Hong Kong en Australië, en team Afrika heeft amateur hardlopers uit Zuid-Afrika, Kenia en Burundi.
Terwijl hardlopers de lastigste uitdaging der natuur aannemen in Chamonix, wil ASICS de rest van de #BeattheSun community inspireren om hun eigen, persoonlijke hardloopdoelen voor zonsondergang op 21 juni te stellen, waardoor het een wereldwijde hardloopdag wordt en de ultieme wedstrijd van de mens.
Hardlopers die zijn gemotiveerd door de ‘ASICS Beat the Sun’ uitdaging in Chamonix of die willen trainen voor hun eigen, persoonlijke doel op 21 juni 2016, kunnen meer informatie vinden en zich aanmelden op: http://races.asics.com/beatthesun.
#BeatTheSun
Videolink: N.t.b.
Website: http://races.asics.com/beatthesun
-Einde-


Pagina /

Anima Sana In Corpore Sano, wat “een gezonde geest in een gezond lichaam" betekent, is een oud Latijnse gezegde waaraan de naam ASICS is ontleend en het grondbeginsel waarop het merk vandaag de dag nog steeds is gebaseerd ASICS werd meer dan zestig jaar geleden opgericht door Kihachiro Onitsuka en is nu een toonaangevend ontwerper en fabrikant van hardloopschoenen, andere sportschoenen, sportkleding en accessoires. Kijk voor meer informatie op www.asics.com.

Het streepontwerp op de zijkant van ASICS®-schoenen is een handelsmerk van ASICS Corporation en een gedeponeerd handelsmerk in de meeste landen wereldwijd.
  • ASICS BEAT THE SUN LANCERING ZOEKTOCHT NAAR HARDLOPERS DIE MEE WILLEN DOEN AAN DE ULTIEME WEDSTRIJD
  • Op de langste dag van het jaar nemen 24 amateur hardlopers de lastigste uitdaging der natuur aan - een wedstrijd tegen de zon rondom de Mont Blanc, tussen zonsopgang en zonsondergang

  • Dovnload 15.51 Kb.