Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Beleidsplan 2014 2017 'Vreugde brengen aan een wereld in nood'

Dovnload 5.84 Kb.

Beleidsplan 2014 2017 'Vreugde brengen aan een wereld in nood'Datum12.05.2019
Grootte5.84 Kb.

Dovnload 5.84 Kb.

Beleidsplan 2014 - 2017

'Vreugde brengen aan een wereld in nood'

Het idee van de oprichting van de stichting is geboren, toen in 1993 het grootste Gospel Concert georganiseerd werd van Europa in Schiedam. Dit was een uniek evenement, omdat alle kerken in Schiedam hierbij hun medewerking verleenden. De stichting werd opgericht om er zo voor te zorgen dat er niet alleen in Schiedam maar in heel Nederland meer van dit soort evenementen georganiseerd konden worden. Het doel was om via deze evenementen mensen in aanraking te laten komen met het evangelie door middel van moderne gospel muziek en er op die manier voor te zorgen dat christelijke muzikanten hun talenten konden gebruiken. Marcello Stewart, de bedenker van het Gospel Concert, is sindsdien in heel Nederland door diverse kerken en culturele organisaties gevraagd te helpen bij het organiseren van evenementen. Het doel van de stichting is om alle culturen bekend te maken met het evangelie door middel van cabaret, comedy en gospelmuziek en zo taboes te doorbreken. In 2003 is Marcello Stewart, namens de stichting naar de landelijke ChristenUnie gegaan, om hen ervan te overtuigen dat er veel christelijke allochtonen zijn in Nederland die niet of nauwelijks stemmen. De stichting heeft toen meegeholpen met het organiseren van speciale dagen om christelijke allochtonen te betrekken bij de politiek. Dit heeft erin geresulteerd dat vele allochtonen voor het eerst hun stem uitbrachten op een politieke partij en zij zo meer betrokken werden bij de maatschappij. De stichting is zeer actief op cultureel gebied. Zowel in het samenwerken met diverse culturele stichtingen als in het uitvoeren van muziek, cabaret, theater en entertainment van hoog niveau. De activiteiten van stichting Tabernakel Gospel Centrum zijn in de jaren gegroeid in de belangstelling in heel Nederland.

Speerpunten voor de komende vier jaar:


1. Over de grenzen het evangelie verspreiden.
2. Comedy en cabaret in het evangelie.
3. Kerken ondersteunen in hun evangelisatie-evenementen.

1. Over de grenzen het evangelie verspreiden.
In de komende vier jaar wil de stichting zich meer gaan richten op het verspreiden van het evangelie in andere landen. Tot nu toe is de stichting betrokken in het buitenland bij korte projecten in IJsland, Suriname, Amerika en Belgiƫ. In de komende periode wordt contact gezocht met diverse kerken en contacten die al zijn gelegd in de afgelopen jaren met de intentie dit keer grotere projecten op te zetten.

2. Comedy en cabaret in het evangelie.
In de komende vier jaar wil de stichting zich meer gaan richten op comedy en cabaret in het evangelie, omdat hier een taboe op ligt bij veel christelijke organisaties. Stichting Tabernakel Gospel Centrum wil hier in proberen verandering te brengen. Bij de medewerking aan alle evenementen tot nu toe is bij mensen opgevallen dat er in onze werkwijze nooit gebruik wordt gemaakt van vloekwoorden of dubbelzinnige grappen. De stichting heeft al diverse contacten gelegd met organisatoren van comedy avonden en zal proberen een groter netwerk op te bouwen.

3. Kerken ondersteunen in hun evangelisatie-evenementen.
Ook heeft de stichting tot doel om de komende vier jaar, kerken te helpen bij het uitvoeren van hun evangelisatie doelstellingen. De stichting heeft gemerkt dat kerken het moeilijk vinden om vooral jongeren te interesseren voor de kerk. De stichting praat met de diverse kerken en maakt samen met hen een plan van aanpak en kijkt hoe een sprankelend programma gemaakt kan worden, waar de jongeren nog lang over na zullen praten en uitgedaagd worden na te denken over de Bijbel en over God.

Stichting Tabernakel Gospel Centrum,
Marcello Stewart
voorzitter


Dovnload 5.84 Kb.