Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Beste avonturier!

Dovnload 6.15 Kb.

Beste avonturier!Datum14.09.2017
Grootte6.15 Kb.

Dovnload 6.15 Kb.

Beste avonturier!

Aangezien je dit artikel leest, neem ik aan dat je geïnteresseerd bent in een minor in het buitenland. Gaaf! De tijd en energie die je in het proces gaat steken om naar het buitenland te kunnen gaan, gaat het sowieso waard zijn. In augustus 2015 ben ik naar Canada gevlogen, om mijn minor in Climate Change, Environment and business aan de University of Waterloo te doen. De eerste twee weken heb ik daar lekker vakantie gevierd, inmiddels is het eind september en heb ik de eerste twee weken colleges achter de rug. Met dit verslagje hoop ik je een klein beetje op weg te kunnen helpen met de start van jouw buitenland ervaring.

Als eerste moet je jezelf afvragen waarom jij wel (of juist niet) naar het buitenland wil. Is het omdat je eindelijk een keer op je eigen benen wil staan? Ver weg van alles wat vertrouwd is? En waar wil je dan heen? Denk bijvoorbeeld aan het bezoeken van mooie steden of in mijn geval: het bezoeken van grote nationale parken in Canada. Wat voor een vakken wil je volgen en hoeverre laat je daar je (voorkeurs)universiteiten van af hangen? Ik wou bijvoorbeeld graag klimaatverandering vakken volgen of verdiepende vakken in de richting van Technische Aardwetenschappen. Met behulp van deze vragen ben ik erachter gekomen naar welk land en welke stad mijn voorkeur uit gaat.

Nadat de TU Delft mij de plek gegeven had heb ik nog een TOEFL test gedaan, een test die aangeeft wat jouw Engels spreek-, schrijf-, luister- en leesvaardigheid is. Dit moest voor de University of Waterloo, maar achteraf kwam ik erachter dat op andere faculteiten aan de TU Delft gewoon een verklaring werd gegeven vanuit de faculteit en dit voldeed. Op zich de moeite waard om dit uit te zoeken, aangezien de TOEFL mij 250 euro kostte. Daarnaast is AES inmiddels al een tijdje een Engelstalige opleiding en sommige universiteiten achten een aantal jaar Engelstalig onderwijs ook als voldoende.

Nadat ik aangenomen was aan de University of Waterloo (het krijgen van de exchange plek in Delft betekent niet dat je aangenomen bent aan de partneruniversiteit!) ben ik housing, mijn vakkenpakket en verzekeringen gaan regelen. En natuurlijk een vliegticket!  Sommige landen hebben een strenge douane nadat je geland bent. Als je naar Canada gaat: vergeet niet printjes mee te nemen van a) bewijs dat je aan een universiteit in Canada gaat studeren en b) je retourticket (als je deze al geboekt hebt). Een van de CiTG studenten die voor mij naar Waterloo ging gaf mij deze tip en dat was erg nuttig. Je kunt altijd contact opnemen met deze studenten, ik had deze student een mailtje gestuurd met een paar vragen en ik kreeg een hoop goede tips terug.

Toen ik aankwam op campus kreeg ik het bericht dat 4 van de 5 vakken vervallen waren, onder andere omdat ze afgelast waren, omdat het vak vol zat en exchange studenten als eerste geweigerd worden bij het vak of omdat ik er in de eerste week college al achter kwam dat het vak te veel overlapte met mijn eigen BSc vakken. Soms is dit niet altijd even duidelijk in de studiegids van de desbetreffende universiteit, helemaal als je verdiepende vakken gaat doen en geen verbredende vakken. Voor mijn exchange periode was vrijwel alles geregeld toen de zomervakantie begon, dus ik heb weinig dingen moeten regelen in de zomervakantie. Als je studiejaar pas in september begint is het misschien handig om halverwege de zomer contact op te nemen met de universiteit om te controleren of alle vakken nog aangeboden worden. De examencommissie in Delft vergadert niet elke week, dus ik zou het zeker aanraden om zo weinig mogelijk veranderingen aan te brengen in je vakkenpakket als het collegejaar begonnen is. Dit zorgde voor mij namelijk voor wat lastige situaties, omdat ik nog niet zeker wist welke vakken ik mocht doen toen het jaar al begonnen was.

Zoals je ziet veranderen vakkenpakketten vaak in het buitenland. Wees niet te kieskeurig met het kiezen van vakken en als je dat wel bent, vraag je dan af hoe graag je naar het buitenland wilt. Ik was heel kieskeurig toen ik mijn vakken ging kiezen, maar uiteindelijk volg ik maar 1 vak van mijn allereerste keuze. Toch ben ik erg blij met de vakken die ik nu doe, misschien wel blijer dan dat ik zou zijn met mijn initiële pakket.

De vakken die ik nu volg zijn:  • EARTH260 Applied Geophysics 1

  • ERS370 Corporate Sustainability: Issues and prospects

  • ENBUS102 Introduction to Environment and Business

  • GEOG308 Global Climate Change

  • GEOG309: Phycical Climatology

Als je nog vragen hebt kun je me altijd een mailtje sturen (tgroenewold@tudelft.nl). Succes en veel plezier met het regelen van je exchange!

Talitha Groenewold


Dovnload 6.15 Kb.