Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Beste menschen, 03-03-2004

Dovnload 178.75 Kb.

Beste menschen, 03-03-2004Pagina1/5
Datum04.04.2017
Grootte178.75 Kb.

Dovnload 178.75 Kb.
  1   2   3   4   5

Beste menschen,                                                                                   03-03-2004
Ik ben Sjakie en ik studeer bedrijfskundige informatica (BI) op de Christelijke Hogeschool Windesheim te Zwolle. Samen met mijn studie maatje, Stefan R, ga ik de uitdaging aan om buitenlandse stage te volgen in Johannesburg / Zuid Afrika!!!

Waarom Zuid-Afrika? In 2000 heb ik drieëneenhalve maand stage gevolgd in de carribean: Curaçao! Aangezien dit de mooiste tijd/ervaring van mijn leven is geweest (tot nu toe), was ik vastbesloten om weer een buitenlandse stage te volgen.

In eerste instantie zou ik graag naar Australië willen, maar al gauw kwam het bedrijf Globaltrack te Johannesburg / Zuid Afrika aan het licht. We hebben er niet lang over na hoeven te denken! Want wat is er nu mooier dan stage volgen in een land dat niet voor niets “de wereld in een land” wordt genoemd? Ja… het land kent veel criminaliteit, dat is een nadeel, Johannesburg is in 1993 zelfs uitgeroepen tot crimineelste stad van de wereld?! Maar het land is daardoor wel toegankelijk, in sommige gebieden moet je oplettend zijn…
Enfin, op dit moment heb ik alles geregeld (visum, inentingen, vliegticket, stage overeenkomst enz. enz.) en ik ben klaar voor vertrek, helaas moet ik nog even wachten om daadwerkelijk af te reizen naar Zuid Afrika! Op 13-04-2004 zullen we vertrekken richting Johannesburg en op 02-08-2004 landen we weer op Schiphol.

Op 19 april begint onze stage, die zou voortduren tot 25 juni! Dan hebben we 5 weken vakantie om te genieten van Zuid Afrika! We willen ook graag een 7 daagse rondreis door Botswana, Zambia maken! Hierbij is het ook de bedoeling om de Victoria watervallen een bezoekje te brengen. De planning van de rest van de vakantie is hieronder weergegeven:
Vertrek datum:

Vanuit:

Naar / richting:

Aankomst datum:

7 juli

Johannesburg

Kimberly

7 juli

8 juli

Kimberly

Kaapstad

8 / 9 juli

+/- 14 juli

Kaapstad

Hermanus

+/- 14 juli

15 juli

Hermanus

Port Elizabeth

15 juli

18 juli

Port Elizabeth

Durban

+/- 21 juli

23 juli

Durban

St. Lucia / Sodwana Bay

23 juli

24 juli

St. Lucia / Sodwana Bay

Swaziland

24 juli

26 juli

Swaziland

Krügerpark

26 juli

28 juli

Krügerpark

Johannesburg

28 juli

1 augustus

Johannesburg

Londen

2 augustus

2 augustus

Londen

Amsterdam

2 augustus

Uiteraard zal ik mijn avonturen met jullie delen; de verhalen/foto’s kun je hieronder lezen/zien! Onderaan de site zie je nuttige links die ik gelezen/gebruikt heb tijdens mijn voorbereidingen.

Tot slot wil ik u mede delen dat u me hier kunt mailen en hier kunt u de foto's van Johannesburg/Zuid-Afrika bewonderen!!!

maandag, augustus 02, 2004

Na een wat vermoeide vlucht, zijn we weer veilig aangekomen in Nederland.


Mijn ouders (en de rest van de familie) waren uiteraard erg blij dat ik weer thuis was. Mijn kameraden hadden ook een warm onthaal voor me, ze stonden namelijk op een brug op de A1 met een spandoek: Zulu Sjakie welkom thuis.
PRACHTIG!

Na dit warme onthaal is het natuurlijk ook wel weer leuk om thuis te zijn, maar tegelijke tijd had ik ook nog wel een paar maandjes langer willen blijven in South-Africa....


Ach ja, er is een tijd van komen en een tijd van gaan, zo nuchter ben ik nu ook wel weer.
zondag, augustus 01, 2004

De dag van vertrek naar Nederland. We hebben ’s middags nog ff geluncht bij Moyo in Melrose. Moyo is een typisch Afrikaans restaurant, dit was dus wel een leuke afsluiter van ons avontuur in Zuid-Afrika.

Ik had nog wat moeite met het afscheid op het vliegveld, maar na zo'n mooie/bijzondere tijd is dat denk ik ook niet zo gek.

Iedereen bedankt!


zaterdag, juli 31, 2004

Vandaag hadden we onze afscheidsbraai georganiseerd. We (Stefan en ik) hadden van te voren flink wat vlees en bier gehaald; dus dat was alvast een garantie voor een goed feest. Na onze geweldige braai zijn we nog wezen stappen bij 69 in Fourways. Daar kwamen we de Zuid-Afrikaanse vrienden van de vorige avond ook nog weer tegen.


Het was erg gezellig ;-)
vrijdag, juli 30, 2004

Vandaag hebben we (ter vergeefs) onze auto proberen te verkopen in Jules Street. Dit is een straat waar meer dan 50 autohandelaren zitten. Maar de meeste vonden onze auto te oud. Dus moeten we ‘m waarschijnlijk particulier verkopen. Maarten zal deze taak op zich nemen.


’s Avonds zijn we uit eten geweest bij de Chinees in Rivonia. Na het eten hebben de karaoke-machine weer even misbruikt. Toen we moe en voldaan waren zijn ook nog maar ff naar Billy the Bum’s geweest. We kwamen daar weer een aantal (Zuid-Afrikaanse) oude bekenden tegen en we hebben ons vermaakt tot in de kleine uurtjes.


donderdag, juli 29, 2004

Vandaag kwamen Maarten en Hans zijn ouders aan. Ik heb ze samen met Maarten en Hans opgehaald. Direct even de tickets bevestigd voor onze vlucht. ’s Avonds hebben we gegeten bij Rhapsody’s in Rivonia. Daarna zijn we voor de laatste keer naar Monte Casino geweest. En als afsluiter zijn we nog weer even naar Cobblestone geweest.


Het was erg gezellig.

woensdag, juli 28, 2004

Vandaag lekker uitgeslapen. Ik moet zeggen dat ik daar wel aan toe was. We zijn vandaag eerst naar de bank geweest om geld op te halen dat we nog van Globaltrack te goed hadden. Vervolgens wilden we naar de garage om onze achterlichten te laten maken. Maar toen kregen we eerst nog een boete van een agent die vond dat wij de weg blokkeerden. Eerst zei hij dat het 500,- Rand was, vervolgens zei hij 1000,- Rand en uiteindelijk kwamen we uit op 200,- Rand. En die 200,- stopt ie waarschijnlijk gewoon in eigen zak…


Achterlicht laten maken was alleen een kwestie van lampjes vervangen dus dat kosten ons maar 20,- Rand (2,70 Euro). Verder loopt de auto nu nog steeds als een trein. Het is nu alleen nog hopen dat we hem een beetje goed kunnen verkopen.


Tegen het einde van de middag zijn Stefan en ik met Hans en Maarten wezen bowlen. Na het bowlen zijn Maarten en Marcel en ik gaan hockeyen met de “Old Dutch”. Dat is een hockeyelftal met Nederlanders die in Johannesburg wonen.
’s Avonds zijn we weer naar Cobblestone geweest. Dit was wederom uitermate gezellig. Lindsay trad daar weer op met haar bandje en uiteraard kregen we weer een speciale behandeling van onze persoonlijke serveerster Melanie. Haha.
dinsdag, juli 27, 2004

Vanochtend hebben we samen met Maarten en Hans eerst nog rondgereden in het park. We hadden nog even goede hoop om een cheeta en een luipaard te zijn. Maar helaas, het zat er niet in voor ons. We hebben wel 2 neushoorns van heel dichtbij (3 meter v/d auto) gezien.


’s Middags zijn we (Martin en ik) terug gereden naar Johannesburg. Het rondtrekken zit er voor ons nu op. Nog een paar daagjes en dan moeten we weer terug naar Nederland.


’s Avonds hebben we lekker een pizza besteld en zijn we op tijd naar bed gegaan.


maandag, juli 26, 2004

Vandaag kwamen Maarten en zijn broertje Hans ook naar ons toe in het Krügerpark. Hans komt hier voor 4 weken bij Maarten op bezoek. Nu wilde Maarten hem wel wat van Zuid-Afrika laten zien, en omdat wij ook in ’t Krügerpark waren zijn zij daar ook maar heen gegaan.


’s Ochtends hebben we eerst een beetje rondgereden in het park. Onderweg kwamen we vooral heel veel impala’s (752 om precies te zijn), olifanten en zebra’s tegen.


’s Middags hebben we een walksafari gedaan. Hierbij ga je lopend door het park. Dit kan alleen bij daglicht, want anders ben je ten dode opgeschreven. Want bij daglicht vallen de dieren normaal gesproken bijna geen mensen aan. Er waren daarom wel enige randvoorwaarden: we moesten in een lange rij lopen, er mocht niet gepraat worden en we liepen tegen de wind in. Voorop liepen 2 rangers met geweren voor het geval dat we werden aangevallen. Tijdens de safari hebben we bijna geen dieren gezien, maar hij heeft ons wel heel veel uitgelegd over het gedrag van bepaalde dieren en we hebben bepaalde sporen gezien. Ondanks dat we bijna geen dieren hebben gezien, vond ik het toch wel interessant.

´s Avonds hebben we met Maarten en Hans gebraaid. Dit was zeer gezellig. Alleen de stroom op de camping viel constant uit. Met als gevolg dat we regelmatig in het pikke donker zaten.zondag, juli 25, 2004

Nog een weekje en dan moeten we alweer terug naar Nederland. Om eerlijk te zijn had ik graag langer willen blijven, maar nu je weet dat je over een week wel naar huis heen moet, is het toch wel leuk; weer lekkere koffie, lekker bedje en bier drinken met mijn kameraden in m’n stamkroeg.


Vandaag zijn we op tijd (rond 8.00 uur) opgestaan en naar Krügerpark gereden. Onderweg (vooral bij de grenspost) waren er vrij veel mensen die belangstelling hadden voor onze auto. We hebben nu van die papieren met ‘FOR SALE’ op de ramen zitten en dat werkt wel redelijk.


In het Krügerpark hebben we ’s middags nog niet heel veel gezien. Vooral veel impala’s. Maar ook neushoorns. Giraffen, hippo’s, krokodil, grote roofvogels enz.

Aan ’t einde van de middag (om 17.00 uur) hebben Martin en ik een nachtsafari gedaan. Ja dat kan omdat het hier al om 18.00 uur donker is (het is hier nu winter). Tijdens de safari hebben we vooral veel impala’s, zebra’s, wilde beesten, Jackhals en een aantal hyena’s gezien. Vooral in het donker was het wel mooi om al die reflecterende oogjes te zien (we moesten met grote schijnwerpers naar dieren zoeken).


zaterdag, juli 24, 2004

Vandaag hebben we een mountainbike tour gedaan in de buurt van Manzini. We hebben dit samen met 2 anderen die ook in onze backpackers verblijven gedaan. De Engelse Susanna en de Duitse Christopher. Die afspraak met hun hadden we de vorige avond in de kleine uurtjes gemaakt. En iedereen heeft woord gehouden, dus dat was wel netjes.


Ik moet zeggen dat de heuveltjes hier een stuk steiler zijn dan in Nederland… Er was een bergje die zo steil was dat je er tegenop moest lopen. Onderweg zijn we nog gestopt bij een museum, een waterval en een cultural village. In de cultural village hebben ook nog een dansshow bekeken. Weer een typische Afrikaanse dans met veel trommels en geschreeuw.


’s Middags was er een Nederlandse invasie bij de backpakkers. Aan het einde van de middag waren met ongeveer 13 Nederlanders (de backpakkers heeft een capaciteit 20 personen…). Dus je kunt wel nagaan dat het gezellig was tot in de kleine uurtjes.


vrijdag, juli 23, 2004

Vandaag zijn we naar Swaziland gereisd (ja, wederom een stempeltje erbij in m’n paspoort). Dit is net als Lesotho een klein landje binnen Zuid-Afrika. We zijn naar Manzini gegaan en we hebben overnacht bij Swaziland Backpackers. Wel een gezellige backpakkers met mensen van over de hele wereld (Nederland, Engeland, Australië, Schotland, Duitsland, België en Canada). Ook hier was de bar weer zeer gezellig. Misschien komt het door ons ;-) maar in elke backpakkers is een gezellige bar.


donderdag, juli 22, 2004

Vandaag ben ik 5 uur opgestaan om 2 duiken te maken in Sodwana Bay. Dit was volgens de duikmaster maar 1,5 uur rijden van St. Lucia, echter was het met 140km op de teller meer dan 2 uur rijden….


Stefan is niet mee geweest, het was ook wel erg vroeg als je zelf niet gaat duiken, hij heeft zich nog lekker een paar keer omgedraaid en lekker uitgeslapen.

Sodwana Bay behoort ook tot de top 10 van de wereld, wat duikplek betreft. Toch was deze duik heel anders dan in Durban. Wat ik in Durban gezien heb wat vis betreft was mooier, maar de kleuren en het koraal in Sodwana Bay was veel beter. De kleuren en koraal in Sodwana Bay doet veel lijken op dat in Curaçao. De schitterende duiken in Curaçao deden weer herleven. Schitterend. Dat duiken is en blijft één van mijn mooiste hobby’s.


’s Avonds zijn we wederom naar het strand gegaan om een kampvuur te maken. Deze keer met een groep van zo’n 20 personen. Dit was echt gezellig en na die tijd heb we uiteraard weer de nodige uurtjes aan de bar door gebracht (tot 3.00 uur).


woensdag, juli 21, 2004

Vandaag zijn we naar Hluhluwe & Umfolozi Game Reserve vlakbij St. Lucia geweest. We hadden allemaal goede verhalen gehoord over dit park. Maar achteraf gezien vond ik het een beetje tegenvallen. Het was gewoon een beetje hetzelfde als al die andere wildparken.


’s Avonds hebben we even aan de bar gezeten, maar deze keer niet tot 4.00 uur.
dinsdag, juli 20, 2004

Ik ben vandaag half 6 opgestaan om te duiken, 60 km onder Durban. Deze duikplek behoord tot de top 10 van de wereld. Een kerel haalde me netjes op tijd op en ik kon vervolgens in alle rust mijn duikuitrusting bij de duikshop aanpassen. De eerste duik viel me erg tegen….. weinig kleuren en koraal en de vissen die ik zag had ik allemaal al wel een keer gezien. Echter maakte de tweede duik alles meer dan goed. Een Regged shark, Manta Ray, reuze schildpad en dolfijnen gezien. De haai was naar schatting een kleine drie meter en kwam erg dicht bij me. Mijn lucht ging op dit moment wel wat sneller. De Manta was zo groot als een tafel, een doorsnee van meer dan 2 meter, ongelofelijk, het lijkt net een vliegtuig in het water, prachtig. Hetzelfde geldt voor de reuze schildpad, erg mooi. Ook heb ik nog gesnorkeld met dolfijnen, dit is erg leuk. Dolfijnen kun je horen “praten” onder water. De laatste duik was onvergetelijk, hier gaat het allemaal om tijdens het duiken.


Daarna zijn we naar St. Lucia gereisd. Dit is een klein plaatsje aan de kust waar heel mooi kunt duiken en waar je een heel mooi wildpark hebt. Echt een heel relaxed plaatsje waar je ’s avonds zonder gevaar over straat kunt lopen. Ik moet zeggen dat dat wel weer een lekker gevoel is. Want Johannesburg en Durban zijn beide behoorlijk crimineel, en je kunt daar dan ook niet zomaar lopend over straat.


’s Avonds zijn we met 2 lui van de backpakkers (Bib’s Backpakkers) en 2 Engelse meiden (Lizzy en Sally) naar het strand geweest en daar hebben een gezellig kampvuur gemaakt. Daarna hebben we nog tot 4 uur ’s ochtends aan de bar gehangen.

maandag, juli 19, 2004

Vandaag was echt ’n rustdag voor ons. We hebben de hele dag lekker aan ’t strand gelegen. Wat ons daar vooral opviel was dat er heel veel negers waren. In de provincie waar we nu zitten, Kwazulu Natal, is ongeveer 80% van de bevolking gekleurd. Maar er waren ook moslimvrouwen die met hun burka aan de zee ingingen… Echt belachelijk om te zien.


Op het strand hebben nog gevoetbald tegen 2 Zuid-Afrikanen (met een fles water die geraakt moest worden). Het eerste potje liepen wij een beetje te klooien en die verloren we dan ook terecht met 4-5. Maar het 2e potje ging vrij eenvoudig met 5-3 naar ons.


’s Avonds hebben we lekker in de bar gehangen van Banana Backpakkers. Het was hier wel goed vertoeven, want deze backpakkers zat voor de verandering wel redelijk vol.


zondag, juli 18, 2004

Vandaag zijn we om 8.00 uur vertrokken naar Durban. Dat was weer ritje van zo’n kleine 1000 kilometer. Zo rond 17.30 kwamen we aan bij Banana Backpakkers in Durban. Na zo’n lange rit ben je behoorlijk moe, dus na even in de bar te hebben gezeten zijn we maar vroeg naar bed gegaan.


zaterdag, juli 17, 2004

Vandaag zijn we naar Jeffrey’s Bay geweest. Daar is op dit moment het wereldkampioenschap surfen aan de gang. Dit was echt leuk om een keer te zien. Bovendien was het goed vertoeven in de zon met een biertje erbij en natuurlijk het nodige vrouwelijk schoon wat daar te bewonderen was.


vrijdag, juli 16, 2004

Vandaag weer ’n nieuw avontuur: sandboarden. Dat is ongeveer hetzelfde als snowboarden maar dan in de duinen. Dit was echt gaaf om te doen. Het is alleen we jammer dat je elke keer weer helemaal naar boven moet lopen. En omdat het in de brandende zon is, is dat best wel vermoeiend. Maar het was echt een super leuke ervaring. Na het sandboarden is Yuri weer terug gegaan richting Gordon’s Bay. Vanaf nu zullen we dus weer met z’n 2-en verder reizen.


’s Avonds hebben Martin en ik bij een Chinees restaurant gegeten. Daarna zijn we naar de film Walking Tall geweest. Een actiefilm met de nodige humor. Na de film zijn we nog even naar het casino geweest.


donderdag, juli 15, 2004

Vandaag hebben we het Addo Elephant National Park bezocht. Dit is een park waar ongeveer 275 olifanten lopen. Maar vanaf 10.30 uur tot 14.00 uur hadden we nog geen olifant gezien. Maar daarna kwamen ze allemaal ineens te voorschijn. Echt super veel. Op een gegeven moment liepen ze zelfs op 1 meter afstand van de auto. Echt waanzinnig kort bij, als ze 1 stap opzij gezet hadden dan was onze auto plat geweest…


Echt bijzonder.

’s Avonds hebben we net als gister gegeten bij The Ranch. Een goed restaurant met buitengewoon aardige en lekkere serveersters… ’s Nachts hebben we wederom overnacht bij PE Backpakkers.
woensdag, juli 14, 2004

Vandaag zijn we wezen schieten op een shooting range. We hebben daar geschoten met 8 verschillende geweren / pistolen. Voor de kenners onder ons, we hebben onder andere geschoten met een AK 47, UZI, Magnum en een shot-gun.


’s Middags zijn we naar Bloukrans gereden. Bloukrans staat bekend om zijn hoge brug. Vanaf die brug kun je bungee-jumpen; de hoogste ter wereld. 216 meter! (Zie Guinness Book of Records) En aangezien we altijd wel te vinden zijn voor een beetje avontuur hebben Stefan en ik allebei gesprongen. Dit was echt super! Je maakt een vrije val van bijna 6 seconden dat is echt waanzinnig en de adrenaline spuit dan door je lichaam. Toen het adrenaline-pijl weer een beetje was afgezakt zijn we naar Port Elizabeth gereden. We hebben daar overnacht bij PE Backpakkers.


Wat een avontuurlijke (en dure) dag.


dinsdag, juli 13, 2004

Vandaag zijn we naar het gamepark Botlierskop geweest. We hebben daar op een quad (een soort crossmotor op 4 wielen) door dat park heen gereden. Dit was echt super gaaf. Dat ging super mooi, maar al snel werd Stefan een beetje overmoedig. Stefan nam een heuveltje met iets te hoge snelheid, maar ik had niet gezien dat de weg daarna afboog naar rechts. Door die hoge snelheid kwam ik los van de grond en toen was er geen houden meer aan. Met als gevolg dat ik samen met de quad 10 meter een klein ravijn inviel… Maar gelukkig ben ik er met een paar blauwe plekken vanaf gekomen. Iets later kwamen we een hele grote groep buffels tegen. Die waren echt mega dichtbij, dan praat ik over zo´n 10 meter!!!. Achteraf had dit absoluut anders af kunnen lopen…


Vandaag had zowel ik als Yuri weer last van het eten van de vorige avond. We waren beide aan de diaree en dat is niet echt fijn tijdens het rijden op een quad. Maar Stefan als lachende derde had wederom nergens last van. Maar ja, wij hadden beide spaghetti bolognese gehad en Stefan had lasagne gegeten…

Toen we terugreden naar Mossel Bay om onze auto op te halen (we waren met 1 auto naar dat wildpark gereden) zijn we nog even bij een locomotief opslagdepot gereden. Daar stonden bij elkaar wel 50 locs.


We hebben daarna onze reis vervolgd in richting van Knysna. Maar voordat we in Knysna aankwamen zijn we eerst nog even langs de Wildlife Cheeta Ranch geweest in Oudtshoorn. Dit was meer een soort dierentuin, dus dit was voor ons niet echt interessant meer om te bekijken.


In Knysna hebben we overnacht bij Peregrin Backpakkers. Dit was echt een gezellige backpakkers. Alle muren hingen daar vol met foto’s van de afgelopen 10 jaar. Bovendien was de eigenaar (Antoinne; een super toffe gast) het ex-vriendje van Yvonne Jaspers (bekend van TV; oa het Klokhuis). Er hingen dan ook vrij veel foto’s van haar aan de muur. Yvonne is overigens best hot.


maandag, juli 12, 2004

’s Ochtends vroeg (om 7.30 uur) vertrokken richting Gans Bay. In Gansbaai heb ik met big white sharkes gedoken. Ik heb in totaal 8 verschillende haaien gezien, variërend van 2,5 meter tot 4 meter. Wat een actie en een power hebben deze haaien! En je maakt het allemaal mee op een dikke meter afstand in de kooi. Echt werelds. Deze gebeurtenis stond hoog op mijn lijstje hier in Z. Afrika en achteraf meer dan terecht!! De reden dat hier zoveel big whites sharkes zitten is, omdat er 2 eilanden voor Gansbaai liggen met ontelbaar veel robben (Seals). Robben is het hoofdgerecht voor de big white shark, net zoals mijn hoofdgerecht Chinees is, haha.


Stefan en Yuri hebben tijdens mijn avontuur in de stad gehangen. Nadat ik klaar was met duiken zijn we naar Mossel Bay gegaan. We hebben daar overnacht bij Park House Backpakkers. Wel een gezellige en sfeervolle backpakkers.


zondag, juli 11, 2004

Vandaag hebben we maar weer eens lekker uitgeslapen. Om een beetje wakker te worden heb ik een stukje langs het strand en de pier van Gordon’s Bay gelopen.


Verder ben ik ´s middags alleen langs de kust getrokken om de omgeving van Gordon´s Bay te bekijken. Stefan en Yuri bleven relax thuis. Ik heb nog enkele robben/pinguïns gezien en bekeken, verder genoten van de natuur.


Tegen het einde van de middag hebben we gebraaid op het strand van Koeël Bay. Dit was zeer gezellig; zeker nadat we in gesprek raakten met een paar Zuid-Afrikanen. Toen we ’s avonds terug kwamen had ik weer eens last van z’n maag. En Yuri moest ’s nachts na onze geweldige braai zelfs overgeven. Maar Stefan had nergens last van.


zaterdag, juli 10, 2004

Vandaag zijn we naar Hermanus geweest. Hermanus staat bekend als de walvishoofdstad van de wereld. We hebben daar dan ook een Whale-cruise gedaan. We gingen met een mooi speedbootje de Indische oceaan op. Na een half uurtje varen hadden we raak; 7 walvissen. Echt super grote beesten. Sommige waren wel 17 meter lang…


Dit was echt een wens van me en ben super blij dat ik dit heb meegemaakt, een ongelooflijke mooie ervaring om niet meer te vergeten! Wat een bijzonder mooie dieren!

Op de terugweg vanaf Hermanus zijn we even langs de stageplek van Yuri geweest. Hij werkt daar op een college waar kansarme kinderen een ‘vak’ wordt geleerd. Hij heeft daar het netwerk verbeterd. We zijn daar ff op internet geweest zodat we ff wat mailtjes enz konden versturen.Vandaag zijn we naar Hermanus geweest. Hermanus staat bekend als de walvishoofdstad van de wereld. We hebben daar dan ook een Whale-cruise gedaan. We gingen met een mooi speedbootje de Indische oceaan op. Na een half uurtje varen hadden we raak; 7 walvissen. Echt super grote beesten. Sommige waren wel 17 meter lang…


Dit was echt een wens van me en ben super blij dat ik dit heb meegemaakt, een ongelooflijke mooie ervaring om niet meer te vergeten! Wat een bijzonder mooie dieren!

Op de terugweg vanaf Hermanus zijn we even langs de stageplek van Yuri geweest. Hij werkt daar op een college waar kansarme kinderen een ‘vak’ wordt geleerd. Hij heeft daar het netwerk verbeterd. We zijn daar ff op internet geweest zodat we ff wat mailtjes enz konden versturen.

  1   2   3   4   5

  • Vertrek datum: Vanuit: Naar / richting: Aankomst datum

  • Dovnload 178.75 Kb.