Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Bijlage: Bronvermelding en verwijzing volgens apa normen in Microsoft Word

Dovnload 0.51 Mb.

Bijlage: Bronvermelding en verwijzing volgens apa normen in Microsoft WordPagina1/3
Datum13.04.2019
Grootte0.51 Mb.

Dovnload 0.51 Mb.
  1   2   3

Bijlage: Bronvermelding en verwijzing volgens APA normen in Microsoft Word.

Binnen ieder onderzoek is het van groot belang je bronnen te verantwoorden. Aangezien dit niet het favoriete onderdeel is van studenten, heeft Microsoft een aparte APA stijl ontwikkeld om tot de juiste bronvermelding te komen.Alle opties voor bronverwijzing kun je vinden in het menu “verwijzingen” onder citaten en bibliografie.

Een bronvermelding bestaat uit twee onderdelen te weten de verwijzing in de tekst, en de bronvermelding (literatuurlijst) op de laatste pagina van je rapport na de bijlagen.Bronverwijzing in de tekst.

De verwijzing in de tekst is meestal de start van het bronvermelding proces. Alleen je lijstje met bronvermeldingen achterin je rapport is niet voldoende. Ook in de tekst moet naar de bronnen verwezen worden.


Stel je wilt in je tekst verwijzen naar het boek “Dit is onderzoek”.

Kies dan in het tabblad verwijzingen voor “citaat invoegen  nieuwe bron toevoegen”.


Je krijgt dan het volgende scherm:Het gaat om een boek, maar ga na dat je ook naar artikelen of websites kunt verwijzen.


Als voorbeeld nemen we het boek. Voor het boek “Dit is onderzoek!” ziet het ingevulde formulier er als volgt uit.

Klik dan op OK

In de tekst komt te staan: [Baa091]

Stel dat je in de toekomst nog een keer naar dit boek wilt verwijzen, dan klik je weer op bronvermelding invoegen. Je krijgt dan alle tot dan ingevoerde boeken te zien. In onderstaand plaatje zie je dat ik twee boeken ingevoerd heb.

Bronnen beheren.

Heb je al eerder in andere documenten bronnen ingevoerd, dan worden die op je PC bijgehouden. Dit kun je zien onder “Bronnen beheren”. Als ik hierop klik, krijg ik het volgende scherm.Je ziet dat er een hoofdlijst (alle bronnen uit alle rapporten op je PC) en een huidige lijst is (bronnen die alleen in dit document voorkomen). Wil je een bron uit de hoofdlijst verplaatsen naar de huidige lijst, klik dan op de knop “kopiëren” die precies in het midden staat.


Stel er is een nieuwere druk of er staat een foutje in de tekst, dan kun je de bron nog bewerken.
Hoe de bron weergegeven wordt in de bronvermelding achter in je rapport zie je onder “Voorbeeld van een APA”.

Vermelding van alle geraadpleegde bronnen.

Op de laatste pagina van je rapport plaats je de volledige opgave van alle geraadpleegde bronnen. Dit doe je door te kiezen voor óf bibliografie óf geciteerde werken. Je krijgt dan:


  1   2   3

  • Bronverwijzing in de tekst.
  • Bronnen beheren.
  • Vermelding van alle geraadpleegde bronnen.

  • Dovnload 0.51 Mb.