Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Biografie van Hanneke de Wit

Dovnload 5.7 Kb.

Biografie van Hanneke de WitDatum31.07.2017
Grootte5.7 Kb.

Dovnload 5.7 Kb.

Biografie van Hanneke de Wit

De jonge sopraan Hanneke de Wit (1977) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Thea van der Putten, Rita Dams en Diane Forlano. Zij vervolgde haar studie aan De Nieuwe Opera Academie en sloot die in 2003 summa cum laude af in de rol van Pamina in Mozarts Zauberflöte met onderscheiding voor muzikaliteit.

In 2005 vertolkte Hanneke de Wit de rol van Euridice in Glucks Orfeo ed Euridice bij de Nationale Reisopera en in 2006 de rol van Pamina in Mozarts Zauberflöte in de Amsterdamse RAI o.l.v. Jan Stulen. In augustus 2007 zong zij de rol van La Contessa in Mozarts Le Nozze di Figaro zingen met het Gelders Orkest o.l.v. Martin Sieghart (o.m. in de Robeco Zomerconcerten). In 2008 zingt zij in het Concertgebouw de rol van Eerste Dame in Mozarts Zauberflöte o.l.v. Jan Willem de Vriend.

Hanneke de Wit is zeer actief op het concertpodium met een breed en gevarieerd repertoire. Zo voerde zij in de Rotterdamse Doelen samen met het Doelenkwartet het speciaal voor hen gecomponeerde werk Le Phénix van Micha Hamel uit. Zij trad met dit kwartet ook op tijdens het Gergiev Festival in 2005. Ook gaf zij de laatste jaren vele liedrecitals met de pianist Jaap Kooi.

In juni 2007 maakte Hanneke de Wit haar debuut bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest in Bruckners Derde Mis in f-klein o.l.v. Philippe Herreweghe. Diezelfde maand gaf zij een vervangend recital in het Concertgebouw voor de zieke bariton Thomas Hampson. Ook was zij afgelopen jaar onder meer te horen in de Matthäus Passion met het Brabants Orkest (o.l.v. Jos Vermunt), Ein Deutsches Requiem (Brabantkoor o.l.v. Louis Buskens).

In 2008 zal een tournee maken met het Requiem van Mozart (Combattimento Consort o.l.v. Jan Willem de Vriend) en met de Schöpfung van Haydn (Orkest van de achttiende eeuw o.l.v. Frans Brüggen). Ook geeft zij een liedrecital geven in de serie ‘Jonge Nederlanders’ van het Concertgebouw, begeleid door de Duitse pianist Alexander Schmalcz.

In 2004 won Hanneke de Wit het prestigieuze Cristina Deutekom Opera Concours. Een jaar later won zij tijdens het Vriendenkrans Concours van het Concertgebouw naast een juryprijs ook de publieksprijs. Ook bij het Nederlandse Oratorium Concours won zij in 2005 de publieksprijs. Tijdens het Internationale Vocalisten Concours in Den Bosch in 2006 werd haar de Caroline Kaart Prijs voor de beste Nederlandse zangeres toegekend.

De afgelopen jaren volgde zij masterclasses bij Roberta Alexander, Elly Ameling, Robert Holl, Graham Clarke, Meinard Kraak, Cora Canne Meijer, Jard van Nes, Henk Smit, Mark Tucker en Ian Bostridge. Hanneke de Wit wordt nu begeleid door Margreet Honig en Matthias Goerne.Zij studeerde ook Duitse Taal en Letterkunde aan de Universiteit Leiden. De combinatie met deze studie heeft tot veel concerten met Duitse componisten, gedichten en onderwerpen geleid.

Meer informatie vindt u op www.hannekedewit.nl


Dovnload 5.7 Kb.