Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Brandveiligheid van groot belang in de bouw Tiel 02-07-2014

Dovnload 9.19 Kb.

Brandveiligheid van groot belang in de bouw Tiel 02-07-2014Datum12.03.2017
Grootte9.19 Kb.

Dovnload 9.19 Kb.

flyer grey header


Brandveiligheid van groot belang in de bouw


Tiel 02-07-2014

Persbericht

Brandveiligheid van gebouwen is van cruciaal belang, niet alleen vanwege het gevaar voor mensenlevens en het risico op milieuvervuiling, maar ook vanwege de economische impact die een brand kan hebben op een bedrijf. Kingspan Insulation ontwikkelt haar producten om de risico’s van een brand zo veel mogelijk te beperken. Kingspan Insulation breidt voortdurend haar kennis over brandveiligheid uit door branden, waar Kingspan-producten betrokken waren, te laten onderzoeken door onafhankelijke partijen.


Op 8 juni 2013 ontstond er een brand in de fabriek van Kloek Pallet in Kampen. Het werd al snel een grote brand, die het miljoenenbedrijf volledig verwoestte. Als gevolg van stralingswarmte van de grote brand vatte ook het dak van Asia Express Food, aan de overkant van Kloek Pallet, vlam. Het platte dak van Asia Express Food is geïsoleerd met 65 mm Kingspan Therma™ TR26 FM PIR-isolatie.
Ondanks dat het dak vlam vatte, brandde Asia Express Food niet af. Ze verloren zelfs geen dag productie, omdat het vuur uit zichzelf doofde voordat er grote schade ontstond. Er waren ook geen gewonden. Kingspan Insulation vroeg Efectis - een gerenommeerd Nederlandse kennis-en onderzoekscentrum op het gebied van brand en brandveiligheid - te onderzoeken waarom de brand op het dak van Asia Express Food zich niet verspreidde en uit zichzelf doofde.
Uit het onderzoek bleek dat het dak van Asia Express Food werd blootgesteld aan een warmtestroom van meer dan 15 kW/m2 en temperaturen van boven de 320 °C voor een langdurige periode. Aangezien de brandontwikkeling op het dak gestopt is zonder interventie van de brandweer concludeerde het onderzoek dat de combinatie van de Kingspan Therma™ TR26 FM isolatie en de PVC dakbedekking niet heeft bijgedragen aan verdere ontwikkeling van de brand. Zodra de warmtestroom van de palletfabriek verminderde, doofde het vuur op het dak onmiddellijk.
Het is duidelijk dat de Kingspan Insulation dakisolatie perfect gepresteerd heeft en een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het feit dat de schade aan Asia Express Food minimaal is gebleven.
Het volledige rapport van Efectis over deze brand kan worden gedownload van de website van Kingspan Insulation. De resultaten van het onderzoek onderstrepen de producteigenschappen van Kingspan Therma™ TR26 FM dakisolatie op het gebied van brandveiligheid. De kennis die voortkomt uit het onderzoek van deze brand draagt bij aan de verbetering van de eigenschappen rondom brandveiligheid van alle producten van Kingspan Insulation.
Over Kingspan Insulation

Kingspan Insulation produceert en verkoopt PIR en Resol hardschuim isolatieplaten voor de woning- en utiliteitsbouw en overige industriële toepassingen. Deze vinden afname in heel Europa onder de merknamen Kooltherm®, Therma™, iSoEasy™ en Selthaan®. Ook levert Kingspan OPTIM-R™ vacuüm isolatie, met een buitengewoon hoge isolerende werking bij extreem dunne isolatiedikte, met een λ-waarde van 0,007 W/m·K. Door te kiezen voor isolatiemateriaal van Kingspan Insulation is de hele bouwkolom verzekerd van duurzame, brandveilige en hoogwaardige isolatie. Kingspan Insulation is onderdeel van de Kingspan Group plc, die haar basis heeft in Ierland.

www.kingspaninsulation.nl

_____________________________________________________________

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Kingspan Insulation Continental Europe

Pierre van der Woude

Technical@kingspaninsulation.eu

+31 (0) 344 675 224  • Over Kingspan Insulation

  • Dovnload 9.19 Kb.