Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Buckingham Palace

Dovnload 17.79 Kb.

Buckingham PalaceDatum10.10.2017
Grootte17.79 Kb.

Dovnload 17.79 Kb.

Buckingham Palace

Buckingham Palace is de officiele woning van de regerende koning of koningin van Groot Brittannië (op dit moment Queen Elizabeth), bijzonder aan het paleis is onder andere de wachten. Deze wachten mogen zich niet bewegen behalve tijdens de ‘wisseling van de wacht’.


Je kunt Buckingham Palace het makkelijkst bereiken door met de metro uit te stappen bij Victoria en vanaf daar via de Buckingham Palace Road en Buckingham Palace Gate.

Westminster Abbey

Westminster Abbey is een kerk in London waar kroningen en begrafenissen van de Britse vorsten plaatsvinden, daarnaast liggen er ook de lichamen van andere bekende personen zoals Charles Dickens (die je misschien wel kent van Oliver Twist), Isaac Newton (bekend van zijn zwaartekracht-theorie).
De kerk kun je bereiken via een metro station dat dezelfde naam heeft.

British Museum

Dit is het nationaal museum van het Verenigd Koninkrijk, hier kun je veel belangrijk (kunst)voorwerpen uit de geschiedenis van de mens bezichtigen. Zo vind je hier bijvoorbeeld de Rosetta Stone (een belangrijk ‘tekst’ document waarmee de hiërogliefen konden worden ontcijferd), een groot aantal Egyptische mumies en ga zo maar door.
Als je met de metro uitstapt op Tottenham Court Road is het nog maar ongeveer 10 minuutjes lopen.
Entree is gratis, behalve voor de bijzondere tentoonstelling die hier een aantal keren per jaar gehouden worden.

Tower of London

De Tower of London is een ‘verzameling’ van gebouwen, gebouwd in opdracht van William I. Vanaf 1078 tot nu heeft het veel verschillende functies gehad, van koninklijk paleis tot staatsgevangenis, van fort tot garnizoen (plaats om soldaten te stationeren / plaatsen), op dit moment is het voornamelijk een museum waar je heel wat op kunt steken of de geschiedenis van de Britse vorsten.
Als je ‘of London’ uit de naam van deze bezienswaardigheid vervangt door ‘Hill’ krijg je de naam van het Metro station waar je het beste uit kunt stappen.

St Paul’s Cathedral

Saint Paul’s Cathedral is een heel bekende Londonse kathedraal van 108 meter hoog. Je kunt, naast een bezoek te brengen aan een van de drie gallerijen kun je ook naar het hoogste puntje toe met de trap, waar je van een prachtig uitzicht over London kunt genieten.
Om bij de kathedraal te komen kun je het beste uitstappen bij het gelijknamige Metro station.

London Eye

Het London Eye is misschien wel een van de bekendste bezienswaardigheden in London. Het reuzerad is 135 meter hoog en heeft 32 cabines. Het rad werd gebouwd ter gelegenheid van de millenniumwisseling in 2000, op dat moment was het het grootste reuzerad ter wereld.
Om bij het London Eye te komen is uitstappen bij Waterloo (op de kaart staan 3 stipjes: dit is 1 station: Waterloo) het handigst.
Voor kinderen tussen de 4 en 15 jaar kost een ‘ritje’ in dit enorme reuzenrad 9,50 pond, wat neerkomt op iets minder dan 12 euro.

Madame Tussauds

Als je eventjes geen cultuur meer wilt snuiven, maar gewoon graag op de foto met allerlei bekende internationale artiesten en beroemdheden, dan kun je altijd uitstappen bij Baker Street, alwaar Madame Tussauds gevestigd is. Madame Tussauds is, net als in Amsterdam, een wassenbeeldenmuseum.
Voor kinderen van 4 tot 15 jaar kost een kaartje aan de deur 21, 46 pond (zo’n 25 a 26 euro) maar als je online, van te voren een kaartje koopt is dit 18,90 pond.

Overzicht:

Buckingham Palace – Victoria

Westminster Abbey – Westminster

British Museum – Tottenham Court Road

Tower of London – Tower Hill

St Paul’s Cathedral – St Paul’s

London Eye – Waterlooµ

Madame Tussauds – Baker Street


Route 1:

Circle


Victoria Line Central Line

Jubilee Line

District Line

Route 2


Bakerloo Line

Jubilee Line

Jubilee Line & Central Line

Bakerloo Line

Route 3

Central LineCircle Line / District Line

Victoria Line & Jubilee Line

Central Line


Route 1

1. Je hotel staat vlak bij het Metro station Earl’s Court (District Line), van hieruit wil je graag naar Buckingham Palace, maar je gaat NIET met de district line, welke neem je wel?

2. Vanaf Buckingham Palace wil je graag naar Saint Paul’s Cathedral, je neemt in ieder geval NIET de District of de Circle Line, Welke twee lijnen neem je wel en waar stap je over?

3. Na de kathedraal te hebben bezocht besluit je om eens van het uitzicht van de London Eye te gaan genieten. Je neemt de Central Line in westelijke richting, maar waar stap je dan over? En op welke lijn? Zorg ervoor dat je maar 1 keer over hoeft te stappen en toch een zo kort mogelijke route kiest.

4. Als laatste besluit je om nog even naar de Westminster Abbey te gaan met de Jubilee Line, waarna je weer terug gaan naar je hotel, maar NIET met de Circle Line, welke wel?

Als het goed is heb je nu 5 verschillende lijnen opgeschreven, zoek nu bij iedere lijn het juiste getal / de juiste letter en ga met je code naar de juf toe, zij zal controleren of jullie de juiste oplossing hebben gevonden. Als je alles goed hebt, krijgen jullie allebei een leuke verrassing ;).

Route 2

1 Je hotel staat in de buurt van het station Oxford Circus, als eerste besluit je om vanaf daar het London Eye te bezoeken. Welke lijn brengt je daar direct naar toe? (let op: het station bij het London Eye is gekoppeld met twee andere ‘stipjes’ op de kaart)

2. Vervolgens besluit je om de Westminster Abbey te gaan bekijken. Welke lijn neem je?

3. Na de Westminster Abbey te hebben bezocht, ga je eventjes een pasje voor een speciaale tentoonstelling in het British Museum, dit pasje moet je ophalen op Bond Street, welke 2 lijnen neem je om van de Westminster Abbey uiteindelijk bij het British Museum te komen?

4. Na het British Museum te hebben bezocht ga je naar het hotel van een vriend die in de buurt van Embankment verblijft. Welke lijn gaat er direct naar dit station (op de kaart zit er een stukje tussen Embankment en het punt waar je uitstapt, dit is WEL gewoon 1 en hetzelfde station)

Als het goed is heb je nu 5 verschillende lijnen opgeschreven, zoek nu bij iedere lijn het juiste getal / de juiste letter en ga met je code naar de juf toe, zij zal controleren of jullie de juiste oplossing hebben gevonden. Als je alles goed hebt, krijgen jullie allebei een leuke verrassing ;).

Route 3

1. Je hotel staat bij Shepherd’s Bush en het eerste wat je vandaag wilt gaan bezoeken is de St Paul’s Cathedral, welke lijn gaat hier rechtstreeks heen?

2. Na St Paul’s cathedral besluiten jullie om naar de Tower of London te gaan lopen, even een beetje frisse lucht. Na de Tower of London te hebben bezocht gaan jullie op weg naar Buckingham Palace, welke lijn neem je vanaf de Tower of London? (twee mogelijkheden)

3. Na eventjes wat gegeten te hebben in een restaurantje een paar honderd meter van Buckingham Palace is het tijd om naar Madame Tussauds te gaan, dit is wat lastig omdat het station moeilijk te bereiken LIJKT, Baker Street is op de kaart 2 bolletjes die aan elkaar zijn gekoppeld. Let op: je kiest er voor om NIET met de Bakerloo Line te reizen. Welke twee lijnen neem je wel?


4. Een flink aantal bezienswaardigheden hebben jullie nu al gezien en je besluit dat het genoeg is voor vandaag. Je pakt de Jubilee Line en stapt over, welke lijn heb je nog nodig om bij je hotel te komen?
Dovnload 17.79 Kb.