Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Burgemeester Jan Hamming van de gemeente Heusden heeft een deel van het pand aan de Vimmerik 2M in Nieuwkuijk gesloten. In het pand werden op 27 maart jl materialen en grondstoffen voor de productie van synthetische drugs gevonden

Dovnload 4.09 Kb.

Burgemeester Jan Hamming van de gemeente Heusden heeft een deel van het pand aan de Vimmerik 2M in Nieuwkuijk gesloten. In het pand werden op 27 maart jl materialen en grondstoffen voor de productie van synthetische drugs gevondenDatum24.04.2017
Grootte4.09 Kb.

Dovnload 4.09 Kb.


Burgemeester Hamming sluit deel pand Vimmerik 2M

 

Burgemeester Jan Hamming van de gemeente Heusden heeft een deel van het pand aan de Vimmerik 2M in Nieuwkuijk gesloten. In het pand werden op 27 maart jl. materialen en grondstoffen voor de productie van synthetische drugs gevonden. De sluiting geldt voor een halfjaar.

 

Bij de sluiting baseert de burgemeester van Heusden zich op artikel 174 en 174a van de Gemeentewet en op artikel 17 van Woningwet. Daarin wordt de burgemeester de mogelijkheid geboden om een pand te sluiten als daar activiteiten plaatsvinden die de openbare orde, veiligheid en de volksgezondheid rond dat pand ernstig kunnen verstoren. 

Grondstoffen

Bij sluitingen van andere panden waarin drugsgerelateerde activiteiten plaatsvonden, kon de burgemeester zich steeds baseren op artikel 13b van de Opiumwet. Volgens dat artikel kan een pand gesloten worden als er daadwerkelijk drugs gevonden worden. Aangezien in dit geval alleen grondstoffen en productiefaciliteiten werden aangetroffen, kon op dit artikel geen beroep worden gedaan. Burgemeester Hamming is onlangs een lobby gestart om de wet zodanig aan te passen dat een pand gesloten kan worden als er alleen grondstoffen voor de productie van drugs worden aangetroffen. 

Bij de inval op 27 maart trof de politie chemicaliën voor de productie van drugs aan, waaronder zoutzuur, formamide, apaan en BMK. Daarnaast bevonden zich in het pand faciliteiten voor de productie van drugs, die zorgden voor een zeer brandgevaarlijke situatie in en om het pand. Alle materialen zijn destijds uit het pand verwijderd. Op korte afstand van het pand is een kinderdagverblijf gevestigd en bevindt zich een woonwijk. 

Halfjaar

De sluiting heeft betrekking op de winkel op de begane grond en de gehele eerste verdieping van het pand. De loods aan de achterzijde – in gebruik door een ander – hoeft niet gesloten te worden. De sluiting van het pand gaat in op 31 juli 2014 en duurt een halfjaar.

  • Grondstoffen

  • Dovnload 4.09 Kb.