Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Cause it’s Christmas The Once

Dovnload 23.82 Kb.

Cause it’s Christmas The OnceDatum12.03.2017
Grootte23.82 Kb.

Dovnload 23.82 Kb.

Ons Grenzenlose kerstrepertoire.

Cause it’s Christmas The Once

Ook dit jaar vertolken wij het lied ‘Cause it’s Christmas’ van de Ierse band The Once. Rian zingt de solo en het koor valt haar tijdens het eerste couplet bij. Het lied is heerlijk om te zingen vanwege de fijne cadans. Het is bijna niet mogelijk om niet mee te deinen. Het geeft des te meer de essentie van onze drive aan; we zingen graag en helemaal in deze tijd; So come there with me cause it’s christmas tonight’!
Onderweg Boudewijn de Groot

Het lied ‘Onderweg’ is gearrangeerd door Marieke van Diepen (voormalig dwarsfluitiste), op 07-12-1997, zo verraad de partituur. Het is een gedragen, meerstemmig kerstnummer wat wij graag vertolken. Onze mannen hebben een leidende rol in dit lied. De tekst over sterren en sneeuw brengt ons altijd direct in de kerststemming.


Mag ik dan bij jou Claudia de Breij

Deze compositie van Claudia de Breij is goed aangeslagen bij een grote groep Nederlanders. Het verscheen in 2009 in de Radio 2 top 2000 en dit jaar steeg zij zelfs naar de vierde plek in deze lijst. Zo ook sloeg het aan bij ons! De prachtige tekst doet er elke dag toe. Het betreft dan ook niet een specifiek kerstnummer maar is oh zo toepasselijk in deze tijd van onrust en dreiging, overal ter wereld. ‘Mag ik dan bij jou schuilen als het nergens anders kan’ is de eerste regel van het refrein. De prachtige solo van onze dwarsfluitiste Marcella zorgt voor het echte ‘kippenvel’.


A christmas song Shawn Philips

Onze uitvoering van ‘a christmas song’ is gearrangeerd door onze voormalig dirigent Peter van Diepen. Het is een vrolijk lied met heel veel tekst. Dat was pittig repeteren.

Klaas zingt de solo, afgewisseld met de inbreng van bassen en tenoren. Maar ook de dames moesten geloven aan twee lange coupletten tekst. Het is uiteindelijk een leuke aanwinst van ons repertoire geworden met een spetterend einde.
Have yourself a merry little Christmas Judy Garland

Dit lied is geïntroduceerd in 1944 door Judy Garland voor de musical ‘Meet Me in St. Louis. 

Het is één van de meest voorgedragen kerstliedjes, door veel verschillende artiesten.

Het lied heeft een prachtige harmonie en is in 2003 geïntroduceerd in ons koor.
And so it goes Billy Joel

Dit lied is favoriet bij onze nieuwe dirigent Martijn. Het lied is geschreven door Billy Joel naar aanleiding van een dramatische relatie met een veel jongere schone. ‘And so it goes’ is een prachtig lyrisch gedicht. Het bezingt het kleinste plekje van je hart dat je misschien voor iedereen gesloten wilt houden, behalve voor die ene hele speciale persoon…. ‘And so it goes, and so will you soon I suppose’.The Angel Gabriël Edgar Pettman

The Angel Gabriël wordt a capella en uitsluitend door de dames gezongen. Het lied gaat over de boodschap die de Engel Gabriel brengt aan de maagd Maria. Zij zal de moeder van het kindje Jezus worden. Het duidt de bijbelse betekenis van deze gebeurtenis met de volgende openingszinnen (Lukas, hoofdstuk 1, versen 26-28 en 46-55):The angel Gabriel from heaven came,

his wings as drifted snow, his eyes as flame;

"All hail", said he, "thou lowly maiden Mary,

most highly favoured lady", Gloria.

Het is van origine een Baskisch lied (basque christmas folk carrol).

Het lied is gearrangeerd door Edgar Pettman en gepubliceerd in zijn boek ‘Modern Christmas Carols’ uit 1892.
Koppangen Pererik Moraeus

Oorspronkelijk is dit lied geschreven voor de viool. De componist werd geïnspireerd door een prachtig natuurgebied in Zweden; Koppangen. Er is later een Engelse en een Zweedse tekst op geschreven. Wij hebben het arrangement welke werd uitgevoerd door de Zweedse Helen Sjoholm als voorbeeld genomen. De alten nemen ons mee in een prachtig verhaal over ‘de vredige stemming in de kerk en het delen van dromen en verlangens die we hebben om onze bestemming te bereiken’. Omdat onze uitspraak van de Zweedse taal niet zo erg in orde was, hebben we besloten om het lied dit jaar in het Engels te vertolken. Wat wel heel erg in orde is, is het prachtige gitaarspel van Rob!Eeuwen geleden

Eeuwen geleden is al een heel oud nummer, uit 1842, dat via Denemarken en Zweden in Nederland terecht is gekomen. En dan moet u zich voorstellen dat op kerstavond het hele gezin met elkaar om tafel zat en gezamenlijk meerstemmige liederen zong. Het betreft een vierstemmig a capella lied. De dwarsfluit heeft een groot aandeel in zowel het voorspel als het tussenspel. Over de oorsprong van dit lied gaan vele verhalen. Wij raden u aan om een prachtig verhaal daarover te lezen op internet. Dan kunt u uiteindelijk zelf ontrafelen wie verantwoordelijk is voor de Nederlandse versie van dit eeuwenoude kerstlied!Iedereen is van de wereld Thé Lau (The Scene)

Dit bekende poplied is juist op dit moment weer erg actueel. Het lied is niet voor de kerst geschreven is, maar het verhaal is eigenlijk alles omvattend. Juist in deze tijd waar men geneigd is om mensen te vergeten, te negeren of zelfs te weigeren is, “Iedereen is van de wereld” van Thé Lau in een kerstconcert volledig op zijn plek. Wij hebben gebruik gemaakt van een arrangement van de bekende koordirigent Jetse Bremer.Leun op mij Ruth Jacott

Ook voor dit nummer geldt dat het geen kerstnummer is. Het hele jaar door zingen wij ‘Leun op mij’ van Ruth Jacott uit 1999. En altijd bezorgt de fraaie tekst kippenvel. Marion verzorgt de solo en de gepaste percussie maakt het geheel compleet.Oh come Emanuel Venice

Venice is een band uit Amerika en staat vooral bekend om de prachtige harmonieën die zij gebruiken in hun muziek. Veel van onze (oud)leden zijn groot fan van deze groep en hebben al meerdere concerten bezocht. Daardoor is dit kerstlied geïntroduceerd in ons grenzenloze repertoire. De eerste regels worden a capella gezongen daar Arjen, waarna er een prachtig rol voor de gitaar is weggelegd.


Eau D’enebome Jerney Kate

Dit vrolijke nummer is geschreven en op de plaat gezet door Jerney Kate. Jerney komt uit onze mooie regio en is, na het doorlopen van het conservatorium, werkzaam als lead- en backingvocaliste bij verschillende muzikale projecten, variërend van eigen werk- tot coverbands, van jingles tot theaterproducties. Omdat wij haar netjes toestemming hebben gevraagd voor het maken van een arrangement van dit super vrolijke kerstlied, kwamen wij in contact met haar. En tot onze grote verbazing was Jerney aanwezig tijdens onze uitvoering van dit lied op 20 december 2014. Hoe spannend was dat. Later hoorden we dat het ook voor haar spannend was! Gelukkig kon het haar waardering krijgen en we waren allemaal erg blij met het resultaat. Vermeldenswaardig is zeker dat onze eigen Rob de koorbewerking heeft gemaakt.


I heard the bells Casting Crowns

"I Heard the Bells on Christmas Day" is een kerstlied, gebaseerd op een gedicht uit 1863 ‘Christmas Bells’’, welk werd geschreven door de Amerikaanse dichter Henry Wadsworth Longfellow. Hij schreef dit gedicht tegen de achtergrond van de vele burgeroorlogen in Amerika in die tijd.

Het lied gaat over de wanhoop van de verteller, die bij het horen van de Kerstklokken de spot hoort in ‘het lied van vrede’ en ‘de goede wil van de mensen’.

Het lied eindigt met de verwachting dat het geluid van de kerstklokken de klanken dragen van hernieuwde hoop op vrede onder de mensen.

De solo wordt gezongen door Klaas.


Heilige Nacht Robert Ernst Prutz (1816-1872)

Heilige Nacht is een a capella lied, vier stemmig, met een klassieke flair. Een oud Duits lied wat ooit gevonden werd op een kerstmarkt in Keulen. Wij vinden het heerlijk om te zingen. Nou ja, te galmen…. De bassen hebben hier een prominente rol en bepalen met hun lage tonen het tempo van het lied.


Being alone with christmas Miss Montreal

Dit lied is gearrangeerd door onze fluitiste Marcella. Marcella heeft een muziekopleiding gevolgd en daar plukt Grenzenloos met regelmaat de vruchten van.

Door deze opleiding speelt zij niet alleen een behoorlijk aantal instrumenten, maar is zij ook in staat om te dirigeren en te arrangeren. Zo ook dit lied. Het betreft een kersthit van Miss Montreal. Vlot en vrolijk. De strekking van het lied is dat het geen probleem hoeft te zijn, wanneer je de kerst alleen doorbrengt. Je zingt kerstliedjes voor jezelf, drinkt je favoriete borrel en je hoeft van niemand afscheid te nemen.

Eigenlijk best overzichtelijk!

Gelukkig eindigt dit lied met een flinke uithaal: ‘It will be allright!’

En zo is het.


What Christmas means to me Trijntje Oosterhuis (o.a.)

‘What Christmas means to me’ is de naam van een, op meerdere verschillende manieren uitgevoerd, kerstlied. De meest gecoverde versie is geschreven door Allen Story, Anna Gordy Gaye en George Gordy. Het is opgenomen door vele artiesten onder wie Stevie Wonder (1967), Paul Young (1992) en Trijntje Oosterhuis (2010).

Met dit swingende lied bezingen we alles wat betekenis geeft aan het eeuwenoude kerstgevoel. We bouwen de spanning langzaam op totdat we de juiste groove gevonden hebben. Eerst begint de bassist, vervolgens komt er gitaar bij, en dan keyboard en het ritme. En dan het koor. Swingende, korte woordjes vormen de ondersteuning voor Natascha die de solo zingt. Soms als herhaling, soms speciaal voor de groove.

Wanneer iedereen reageert op de kreet ‘clap your hands everybody come on’, kan het dak eraf!


Avond Boudewijn de Groot

Al vele jaren zingt Grenzenloos het prachtige lied ‘Avond’. Het lied is vooral bekend vanwege de tekst van het refrein: ‘ik geloof, ik geloof, in jou en mij’.

De oorspronkelijke versie van dit lied werd geschreven in 1973 door Boudewijn de Groot en Lennard Nijgh.

Nijgh is verantwoordelijk voor de tekst welke hij schreef voor zijn geliefde Anja met wie hij ook getrouwd was in die tijd. Leuk detail is dat Boudewijn de Groot de volgende echtgenoot werd van deze Anja waardoor het lied opnieuw in de belangstelling kwam.

Dit lied was jarenlang het enige Nederlandstalige lied dat in de Top 2000 voorkwam. In 2005 bereikte het zelfs de eerste plek in deze lijst.
Mary did you know Pentatonix

Dit lied stamt uit 1996 en voor de echte Grenzenloos fan is het niet onbekend.

Eerder werd dit lied tijdens onze concerten gezongen door Martijn van ’t Hoff. Martijn wist met zijn prachtige stem een ieder te ontroeren en nam ons moeiteloos mee in het prachtige verhaal van Maria en haar baby.

Onder leiding van onze nieuwe dirigent Martijn Bos hebben we kennis gemaakt met een heel andere uitvoering van dit prachtige kerstlied. Met uitsluitend begeleiding van onze percussionist zingen we de vijfstemmige versie van vocalgroup Pentatonix.Het is voor ons een heel bijzonder lied!

 • Onderweg Boudewijn de Groot
 • Mag ik dan bij jou Claudia de Breij
 • A christmas song Shawn Philips
 • Have yourself a merry little Christmas Judy Garland
 • And so it goes Billy Joel
 • The Angel Gabriël Edgar Pettman
 • Koppangen Pererik Moraeus
 • Iedereen is van de wereld Thé Lau (The Scene)
 • Eau D’enebome Jerney Kate
 • I heard the bells Casting Crowns
 • Heilige Nacht Robert Ernst Prutz (1816-1872)
 • Being alone with christmas Miss Montreal
 • What Christmas means to me Trijntje Oosterhuis (o.a.)
 • Avond Boudewijn de Groot
 • Mary did you know Pentatonix

 • Dovnload 23.82 Kb.