Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Christiaan Hof

Dovnload 88.18 Kb.

Christiaan HofDatum12.05.2019
Grootte88.18 Kb.

Dovnload 88.18 Kb.Biografie

Christiaan Hof
Christiaan Hof begon zijn muzikale carriere bij zijn vader in de kerk. Als jochie achter de piano begeleidde hij zichzelf en zijn vader - een dominee - tijdens zijn diensten. Het was deze plek waar Christiaan's enthousiasme voor muziek ontstond en hij de kracht in ging zien van tekst, muziek, melodie en de combinatie daarvan.
In zijn tienerjaren werd Christiaan ernstig ziek en bracht hij zijn dagen grotendeels door in het ziekenhuis. Een zware tijd die zijn stempel drukte op de manier waarop hij tegen muziek aankeek. Met de jaren werd muziek een middel om ellende te vergeten, maar ook anderen te helpen de pijn opzij te zetten. Schrijven werd hiermee naast uitlaatklep ook een medicijn. Autodidact Christiaan Hof heeft sindsdien "carpe diem" als motto en staat hij als positivo bekend.
De eerste stappen in de muziekindustrie deed Christiaan toen hij gevraagd werd een liedje te schrijven voor de film "Volle Maan". Dat uiteindelijk slechts 5 seconden gebruikt zijn in de film deed niet terzake. De kop was eraf en het kon nu alleen maar beter worden.

Een lange reeks aan schrijfopdrachten, studioklussen en zangsessies zou volgen en Christiaan kreeg onderdak in de studio van de Sunclub. Daar leerde hij het producersvak en kwam hij in contact met Alain Clark. Samen startten zij het producersteam The Result en werkten zijn voor Boris, Sita, Bad Candy, Bastiaan Ragas, Dewi, Kinderen voor Kinderen, Men2B en velen anderen. Ook bedachten zij de personage Simon de Vakkenvuller en ontvingen zij gouden en platina platen voor schrijven en produceren voor Men2B en Boris.


Toen de carriere van Alain Clark een vlucht nam, stapte Christiaan op verzoek van Alain in het achtergrondkoor. Christiaan, daarvoor gevangen door podiumvrees, kwam er tijdens het touren achter dat het podium "toch wel heel erg mijn ding" was. Na het contacten van enkele platenmaatschappijen viel zijn keus op EMI. Bij EMI is Christiaan's eerste album onder zijn eigen naam uitgekomen met de titel: "Ze vangt me". Christiaan scoorde een bescheiden hit met "Dit Lichaam Luistert Niet".
Op dit moment is Christiaan een veelgevraagd schrijver voor artiesten en werkt hij met Talpa Music aan zijn schrijverscarrière. Maar zijn artiesten carrière is een even grote prioriteit. De opvolger van 'Ze vangt me' verschijnt in het voorjaar van 2012 bij EMI Music.


page /


  • Christiaan Hof

  • Dovnload 88.18 Kb.