Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Clubkampioenschappen Schermvereniging Trefpunt

Dovnload 4.78 Kb.

Clubkampioenschappen Schermvereniging TrefpuntDatum14.03.2019
Grootte4.78 Kb.

Dovnload 4.78 Kb.

Clubkampioenschappen Schermvereniging Trefpunt
Jan Buijsse
Op de dag van de verkiezingen in België werd bij SV Trefpunt gestreden om de eer van de clubkampioenschappen. Tijdens het jaar konden de schermers in competities punten verdienen die bij het afsluitende toernooi meetelden. De verschuivingen, vooral op sabel, waren dan wel niet zo groot als bij de zuiderburen, toch waren de uitkomsten soms verrassend.
In de jongste groep was het evenwel geen verrassing wie eerste zou worden. Frank Beukers stond vooraan in de competitie en die voorsprong gaf hij niet gewonnen bij het toernooi. Hij mag zich dus Clubkampioen 2009/2010 noemen. Fay Duivenvoorden en Jordy van der Hout wisselden van plaats: Fay werd tweede en Jordy derde. De kleinste schermer, Glenn Duivenvoorden, wierp zich letterlijk fanatiek in de strijd en wist daarmee twee partijen te winnen.
Ook bij de gevorderde jeugd waren er geen grote verschuivingen. Jamie Tirion verzamelde gedurende het jaar 13 punten, nipt gevolgd door Nick van Grevenhof, clubkampioen 2008/2009, met 11 punten. In het toernooi vergrootte Jamie zijn voorsprong. Met 30 punten werd hij Clubkampioen 2009/2010, gevolgd door Nick van Grevenhof met 25 punten en Froylan Aguilar met 17 punten. Froylan verdrong daarmee Bram Kloppers, clubkampioen beginners 2008/2009, van de derde plaats.
Bij senioren degen bleef de rangorde van de eerste twee plaatsen onveranderd. Martijn van Alphen moest er hard aan trekken om zijn eerste plaats te behouden; hij verloor zijn partij tegen Pepijn Nierop met 5-1. Maar hij wist Koos Beke, tweede in de competitie, achter zich te houden. Daarmee werd Martijn van Alphen Clubkampioen 2009/2010, gevolgd door een goede tweede Koos Beke en nummer drie Pepijn Nierop, die deze plaats in de competitie overnam van Charissa Overgoor.
De seniorsabelschermers gooiden het veld volledig om. Véronique Veen stond in de competitie op de eerste plaats, gevolgd door achtereenvolgens Angeline Schoor, Ton van Tricht en Milan Boom. Na het afsluitende toernooi was het opgeschudde veld: Clubkampioen 2009/2010 Angeline Schoor, tweede Ton van Tricht en derde Milan Boom. Véronique Veen moest uiteindelijk genoegen nemen met de vijfde plaats.


Dovnload 4.78 Kb.