Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Cm2rc een route naar betrouwbare

Dovnload 136.82 Kb.

Cm2rc een route naar betrouwbarePagina1/2
Datum20.01.2019
Grootte136.82 Kb.

Dovnload 136.82 Kb.
  1   2
Cm2RC

Een route naar betrouwbare Ketens

I have developed, in course of my career, a personal view on Chain testing. This is my Methodology of Chain management, to hands-on, organize and manage chain testing as Chainmanagement!

flutsch-it

Willem Flutsch

June 2015

Route naar betrouwbare Ketens, een inleidingI have, in course of my career, developed my personal view on Chain Testing. At the moment (may 2015), I'm converting this to a useful methodology of Chain management to, hands-on, organize and manage chain testing.

  • Cm2RC -

’s-Heerenberg, June 2015 –

Hier ga ik nog even over op het Nederlands,

daar mijn "brain drain" ook in het Nederlands gaat.

Later, als ik tevreden ben, en mijn reviewers ;), zal dit vertaald worden in het Engels!

Momenteel(June 2015) ben ik begonnen mijn visie hieromtrent in boekvorm te bundelen; mijn voortgang kunt u hier downloaden, evenals op mijn LinkedIn pagina.

Ook zal ik u verwijzen, middels een Link op de pagina: "goed om te weten", naar artikelen, waarvan ik denk dat ze belangrijk kunnen zijn voor u om te komen tot, wat ik noem: Een "Route naar betrouwbare Ketens!" Cm2RC; zaken die ik ook zal benoemen en voorzien van tips in mijn boek met dezelfde naam.

Mijn methodiek lijkt op het volgen van een route, of dat nu per fiets, wandelend of met de motor is. Je hebt 2 soorten routes, 1 die loopt van A naar B, en 1 die loopt van A naar A waarbij je dus uitkomt waar je begonnen bent.

Deze laatste categorie gebruik ik ook in mijn methodiek om chainmanagement uit te voeren, daar het niet altijd mogelijk is te beginnen bij het echte begin, maar je dus wel de ronde kunt voltooien en dus alsnog kunt uitkomen waar je begonnen bent!

Hiervoor is het iets minder belangrijk welke testmethode u kiest, dat kan per organisatie verschillen!

Ik ga u misschien teleurstellen als u iets heel nieuws van mij denk te horen, sorry! De afgelopen 15 jaar heb ik veel ervaring opgedaan en door veel leeswerk en zelfstudie ben ik tot de slotsom gekomen dat, “het Ketendenken” om te zetten in een praktische methodiek waar u wat aan heeft.

Er is veel theorie te vinden, die, bij de juiste selectie, een heel werkbare en betrouwbare werkwijze opleveren.

Het enige wat ontbreekt, is een juiste methodiek. Ik heb er geen kunnen vinden, anders dan mijn methodiek, die ik zelf ook wel "Common Sense" noem en als zodanig ook al een aantal jaren in mijn CV heb opgenomen. Je kunt het ook pragmatisme noemen.

Het punt is namelijk dat ik vaak in een programma en/ of project stap, vaak Prince2, waarbij “het Ketendenken” wel bekend is, en ook wel onderkend wordt binnen het programma/project, maar (nog) niet volledig door de organisatie. Dat is, volgens mij, geen onwil maar onder meer een gebrek aan de juiste methodiek. Daarbij spelen natuurlijk nog wel meer zaken zoals wegebbende kennis, outsourcing, het inzetten van mij en mijn collega's ;) en de techniek, om er maar een paar te noemen. Op de techniek kom ik nog uitgebreid terug, daar dit een van de grootste veroorzakers is van het groeien van de Ketens. Ook zal ik dieper ingaan op de huidige project management methoden, waar best wel iets over testen gezegd moet worden(Prince2, het product/deliverable MTP(Master Test Plan)). Daar mag je over het algemeen niet afwijken van de gebruikelijke testmethode binnen de organisatie, maar als er geen planning in staat, is deze niet volledig en wordt dan ook niet geaccepteerd. “Gebaseerd op wat”, is dan steevast mijn vraag, er moet zelfs nog maar een begin gemaakt worden met het eerste functioneel ontwerp? Dit is waardoor ik redelijk vaak met natte vingers zit. ;)

Hier gaat mijn methodiek Cm2RC, “Chainmanagement to reliable Chains” u bij helpen!

Ik ben normaliter niet iemand die met een handboek door het testleven gaat. Niet dat ik vind dat theorie er niet toe zou doen, maar als ik moet kiezen tussen een theoretisch tester of een tester uit de praktijk, dan zou ik gaan voor de laatste. Een boek is snel gepakt, daarentegen praktijkervaring moet je gewoon opdoen!

Dus ga ik in deze methodiek, mijn praktische kennis koppelen aan de theorie en zal van elke, bij mij bekende, theorie die ik in de praktijk ben tegen gekomen het beste en/of bruikbaarste onderdeel lenen(uiteraard zal ik overal de bron vermelden!).  • Tot zover mijn inleiding op dit moment, June 2015.

Mijn planning is, per maand, één hoofdstuk(samenvatting) te publiceren!

Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben, mij af willen schieten(ik ga geen enkele discussie uit de weg!) of een mogelijke positieve bijdrage willen leveren, kijkt u op mijn sites: www.chainmanagement.eu, www.cm2rc.eu of www.flutsch-it.eu, om hier nog wat extra informatie over mij te vinden. Daar kunt u ook uw mening aan mij mailen.

De sites hierboven genoemd zijn nu nog aan elkaar gelinkt, maar zullen gaandeweg dit jaar los van elkaar, hun eigen gezicht en inhoud krijgen!

Uiteraard mag dat ook direct, via: contactme@flutsch-it.eu

Ik hoor graag wat u er van vindt, zowel positief als negatief.

  1   2


Dovnload 136.82 Kb.