Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Damiaanactie: resultaat van bijna 5 miljoen en focus op tuberculose

Dovnload 21.93 Kb.

Damiaanactie: resultaat van bijna 5 miljoen en focus op tuberculoseDatum13.04.2019
Grootte21.93 Kb.

Dovnload 21.93 Kb.Persbericht

Brussel, maart 2015Damiaanactie: resultaat van bijna 5 miljoen en focus op tuberculose

Traditiegetrouw maakt Damiaanactie in maart een eerste balans op van haar jaarlijkse campagne. De huidige tussenstand, van 1 september 2014 - 15 maart 2015, geeft een ingezameld bedrag van bijna 5 miljoen euro weer. 70 procent van deze inkomsten komen uit privé-stortingen. Een resultaat dat de tussenstand van het jubileumjaar (50 jarig bestaan in 2014) evenaart.

Dankzij de financiële steun van de Belgische bevolking kan Damiaanactie de strijd tegen lepra en tuberculose blijven voortzetten. Een welgemeende ‘dank je wel’ aan al de vrijwilligers en donateurs kan dan niet ontbreken. Damiaanactie is zich er ook van bewust dat het nieuwe partnerschap met de Jupiler Pro League +, het juiste kader schiep waarin de campagne gevoerd werd.

Tijdens het campagneweekend in januari legde Damiaanactie de focus voornamelijk op lepra. Een armoedeziekte die ook vandaag nog altijd slachtoffers maakt. Hoewel Damiaanactie de strijd tegen lepra nooit zal opgeven, wordt het grootste deel van haar werkingsmiddelen momenteel ingezet om tuberculose te bestrijden.

In 2014 werden 216.217 tbc-patiënten opgespoord en behandeld en zo’n 1971 patiënten met multiresistente tuberculose (MDR) startte hun behandeling. Damiaanactie specialiseert zich ook meer en meer in de strijd tegen MDR, door de bouw en renovatie van gespecialiseerde ziekenhuizen voor MDR-patiënten o.a. in Nigeria en Congo.

Voor Wereldtuberculosedag - dinsdag 24 maart - slaan JBC en Damiaanactie voor de tweede keer op rij de handen in elkaar. Na de sjaal van de hoop in 2014 introduceren ze twee kleine latjes met een slogan van hoop: ‘Make good things happen’ en ‘Miracles  do happen’.De latjes zijn te koop aan de kassa’s en de e-shop van JBC en dit voor 3 euro per stuk. Elk verkocht latje helpt Damiaanactie verder om patiënten in 13 projectlanden te genezen en hoop te geven op een betere toekomst. Want samenwerken maakt sterker. Daar geloven beide partijen in.

Het Belgische JBC laat zien dat ze niet onverschillig is voor armoedeziektes en wil elke tuberculosepatiënt hoop bieden op genezing. En dat is waar Damiaanactie voor gaat. Daarmee laten we ook zien dat hoop bieden niet altijd gaat over grote daden, maar een klein gebaar echt een wereld van verschil kan maken.

Meer informatie

Carla Reynders, Directeur Communicatie

gsm 0495 26 83 31

carla.reynders@damiaanactie.be

www.damiaanactie.be

Foto’s  en visuals (vrij van rechten) https://www.dropbox.com/sh/9c72ojn4f4719gr/AABgt2zqUa1hLPxetK2_nAFEa?dl=0Facts and figures tb https://magic.piktochart.com/output/5094680-tbc_nl


  • Damiaanactie: resultaat van bijna 5 miljoen en focus op tuberculose
  • Meer informatie

  • Dovnload 21.93 Kb.