Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


De aborinials leven in australie en zijn de oorspronkelijke bewoners

Dovnload 250.74 Kb.

De aborinials leven in australie en zijn de oorspronkelijke bewonersPagina1/2
Datum25.10.2017
Grootte250.74 Kb.

Dovnload 250.74 Kb.
  1   2
Plannex : aboriginals

De aborinials leven in australie en zijn de oorspronkelijke bewoners.Zij weten zeer goed met de droogte in de woestijn om te gaan.

Zij weten ook precies waar water ligt en waar niet.

Onderwerpen


  1. Britten in Australie

  2. Feiten over de aboriginals

  3. Het motto

  4. Het gereedschap

  5. Wat hebben we gemaakt

6.Ons doel

Britten in australie

Maar vroeger in het jaar 1788 vielen de britten binnen en hebben heel erg veel aborinials vermoord. De eerste Brit in Australië was kaperskapitein William Dampier die in 1688 voet aan wal zette. In die tijd waren er veel negatieve verhalen over Australië waardoor er bij de Britten nauwelijks interesse was in dit nieuwe land. Echter, honderd jaar later was Groot-Brittannië de grootste zeemacht ter wereld en kreeg kapitein James Cook de odpracht om aan land te gaan. Groot brittannie koloniseerden Ausstralie 1 van 1788 tot en met 1901. Sinds toen is australie onafhankelijk.Feiten over de aboriginals

Nu zijn er nog maar 1,5 procent van de australische mensen aboriginals.

Zij hebben 300 tot 500 stammen en ook ongeveer 300 tot 500 talen, nu hebben ze er nog maar twee: Austronesische en Papoea.

De aboriginals waren vroeger nomaden dus als er niet genoeg eten meer was gingen ze ergens anders naartoe. Ze wisten nooit hoever ze moesten lopen dus ze hebben wel een goeie conditie. Dit is de vlag van de Aboriginals. De vlag is ontworpen door De Aboriginal Harold Thomas.Vroeger werden de aboriginal de austraalnegers genoemd.

Gereedschap

De Aboriginals kenden geen pijl en boog, maar gebruikten wel de boemerang en de zogenaamde woomera, een hulpstuk bij het speerwerpen. Ze deden evenmin aan landbouw. . Dit zijn drie aboriginals, van de 1,5%. Het verlies van al hun land heeft sociaal en fysiek een klap gegeven.

Het motto

De naam komt uit het latijn. Het motto van aboringinals: ik bezet geen land, het land bezet mij. Volgens de Aboriginals hangt alles met elkaar samen: het landschap, de dieren die er leven, het weer, hoe mensen zich gedragen, het eten dat je lekker vind.

Ons doel

Wij vinden dat de aboriginals niet mogen uitsterven.

Ons doel is

  1   2


Dovnload 250.74 Kb.