Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


De deelnemers aan de Wereldjongerendagen kunnen rekenen op speciale aflaten

Dovnload 14.53 Kb.

De deelnemers aan de Wereldjongerendagen kunnen rekenen op speciale aflatenDatum05.12.2018
Grootte14.53 Kb.

Dovnload 14.53 Kb.

De deelnemers aan de Wereldjongerendagen kunnen rekenen op speciale aflaten

Dat heeft paus Benedictus XVI beslist. Volgens een maandag gepubliceerd decreet van het Vaticaan kunnen de deelnemers rekenen op "volledige of gedeeltelijke kwijtschelding van hun zonden".

Om van de maatregelen te kunnen genieten, moeten de deelnemers wel met de "vereiste devotie" aan de plechtigheden deelnemen. Ook wie voor de deelnemers bidt en God vraagt dat de jonge christenen zich versterken in het geloof en in het respect voor hun ouders en zich engageren om christelijk te leven, krijgen gedeeltelijke kwijtschelding van hun zonden.


09/08/05 DM

Kom naar Keulen, verdien een aflaat

BRUSSEL - Alle jongeren die volgende week naar Keulen komen voor de Wereldjongerendagen (WJD) en zich daar netjes gedragen, krijgen een aflaat. Dat heeft paus Benedictus XVI zelf beslist.

Wie dacht dat aflaten bij de Middeleeuwen hoorden, heeft het mis. Het Vaticaan heeft gisteren een decreet gepubliceerd waarin wordt aangekondigd dat de WJD-deelnemers een aflaat kunnen krijgen. Voorwaarde is dat ze deelnemen aan de biecht, de communie ontvangen en een gebed bidden voor de paus. Ook wie voor de deelnemers bidt en God vraagt dat de jonge christenen hun geloof versterken en zich engageren om christelijk te leven, krijgen een gedeeltelijke kwijtschelding van hun zonden.Een aflaat was de kwijtschelding van de boete die gedaan moet worden na het vergeven van de zonden. Het principe werd ingevoerd door paus Urbanus II. Hij beloofde zo'n aflaat aan deelnemers aan een kruistocht. Later ontstond de aflaathandel, waartegen vooral Luther fel van leer trok. Het Concilie van Trente (1545-1563) schafte de handel af. Het Tweede Vaticaans Concilie herzag de aflatenleer, maar helemaal afgeschaft is het idee dus nog niet.

09/08/2005 DS


Dovnload 14.53 Kb.