Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


De donkere middeleeuwen

Dovnload 0.69 Mb.

De donkere middeleeuwenPagina1/9
Datum10.06.2018
Grootte0.69 Mb.

Dovnload 0.69 Mb.
  1   2   3   4   5   6   7   8   9

De donkere middeleeuwenInleidingDe middeleeuwen worden ook wel de donkere eeuwen genoemd. Waarom waren ze donker? Er was natuurlijk geen elektriciteit. Maar bij de Romeinen was ook geen elektriciteit. Waarom heten de middeleeuwen nou donker en de Romeinse tijd niet?

Ontdek met deze zoektocht waarom de middeleeuwen donker genoemd worden en huiver...

Wees blij dat je in de 21e eeuw leeft of zou je er wel eens een kijkje willen nemen?

Veel plezier bij het dwalen door de middeleeuwen


De ridder

Een ridder was in de __________________ een bereden en bepantserde soldaat (________ ) Ridders behoorden tot de adellijke klasse en voor niet-adellijke mannen was het vrijwel onmogelijk de ridderslag te ontvangen. In de hoge en late middeleeuwen werden de concepten van ridderlijkheid en adel steeds meer met elkaar vervlochten.

Vechten

Het werk van de ridder was het vechten met andere ridders. Ze bleven daardoor vaak heel lang weg, soms wel jaren. Ze moesten voor hun baas, die toen een __________ genoemd werd, vechten in oorlogen. Ook vochten ridders hun eigen twisten uit. Als je namelijk een heel machtige ridder was, kon je altijd wel een reden vinden om ruzie te maken. Als je bijvoorbeeld een stuk land van iemand wilde inpikken, dan ging je met hem vechten, de ridder die het gevecht won, mocht het stuk land dan hebben. De manier waarop je iemand kon uitdagen was door hem je handschoen toe te werpen. Daarmee daagde je hem uit tot een ______________.Je probeerde natuurlijk altijd een gevecht te winnen, maar om goed te leren vechten, moest je wel oefenen. Dat werd gedaan door middel van een 

  1   2   3   4   5   6   7   8   9

  • De ridder
  • ______________

  • Dovnload 0.69 Mb.