Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Debuutalbum 'Beste Singer-Songwriter' Michael Prins

Dovnload 34.99 Kb.

Debuutalbum 'Beste Singer-Songwriter' Michael PrinsDatum12.05.2019
Grootte34.99 Kb.

Dovnload 34.99 Kb.

Stercollecties Nederlands vmbo B3

Debuutalbum 'Beste Singer-Songwriter' Michael Prins

Michael Prins, die afgelopen zomer de tweede editie van De Beste Singer-Songwriter Van Nederland won, komt in oktober met zijn debuutplaat.
 


Foto:  ANP

Het album, dat Rivertown Fairytales gaat heten, wordt op donderdag 23 oktober gepresenteerd in Het Patronaat in Haarlem, de woonplaats van Prins.


De zevenentwintigjarige Prins, die twee maanden lang in de hitlijsten stond met het liedje Close To You, nam zijn album al grotendeels op voordat hij zich inschreef voor het televisieprogramma.

"Het winnen van De Beste Singer-Songwriter heeft de plaat ook niet beïnvloed", zegt de zanger.

"Het is al zo’n ontzettend ‘veeljarenplan’ geweest. Er staat zelfs een liedje op dat ik tien jaar geleden schreef. Ik ben vier keer helemaal opnieuw begonnen, omdat ik niet tevreden was."
Rivertown Fairytales verschijnt bij het kleine Rotterdamse platenlabel Numoonlab, in samenwerking met het Haarlemse B2 Music. Dat is het bedrijf van Daan van Rijsbergen, de ‘ontdekker’ van onder meer Van Dik Hout en Alain Clark. De plaat zal gedistribueerd worden door Sony Music. Het album wordt zowel op cd als op lp leverbaar.

Dieper

De liedjes op zijn debuutalbum gaan voor hem wel wat dieper dan de liedjes die hij schreef voor De Beste Singer-Songwriter Van Nederland, vertelt Prins. "Niets ten nadele van die songs, hoor. Daar sta ik ook nog steeds helemaal achter. Maar de nummers voor mijn album hebben veel langer kunnen rijpen en gaan voor mijn gevoel nog steeds nieuwe kanten op." 


Prins toert vanaf komende donderdag samen met de vijf andere finalisten van het

tv-programma langs zeven grote rockclubs in het hele land. Al die concerten zijn inmiddels uitverkocht.


(Bron: http://www.nu.nl/muziek/3577838/debuutalbum-beste-singer-songwriter-michael-prins.html)


Nederlands| Opdracht: Vrienden en familie | Songteksten


  • Debuutalbum Beste Singer-Songwriter Michael Prins
  • Dieper

  • Dovnload 34.99 Kb.