Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Doel bereikt: Chevrolet verlengt wtcc wk-titels!

Dovnload 28.44 Kb.

Doel bereikt: Chevrolet verlengt wtcc wk-titels!Datum10.06.2019
Grootte28.44 Kb.

Dovnload 28.44 Kb.Mechelen, 13 september 2011
Doel bereikt: Chevrolet verlengt WTCC WK-titels!

Chevrolet, dat vorig jaar zijn eerste WK-titels scoorde in een FIA-kampioenschap, heeft met nog drie raceweekenden te gaan nu al de WTCC 2011 wereldkampioenschapstitels veilig gesteld. Het merk onderstreept zijn status van wereldkampioen in zowel het merken- als rijderskampioenschap in het jaar dat het merk zijn 100-jarig bestaan viert.


Dit nieuwe succes in ‘s werelds meest toonaangevende raceklasse voor toerismewagens krijgt nog meer glans door het feit dat de overwinningen werden behaald met een nieuwe versie van de Cruze, die dit jaar is voorzien van een compleet nieuwe 1.6 turbo benzinemotor. Deze motor werd dit jaar geïntroduceerd om te voldoen aan de nieuwe technische reglementen die aan het begin van dit seizoen door de FIA werden ingevoerd.
Chevrolet en zijn technische partner Ray Mallock Limited (RML), de raceorganisatie die verantwoordelijk is voor het WTCC-programma van Chevrolet, ging de uitdaging aan om de nieuwe motor vanaf een blanco papier te ontwerpen, ontwikkelen en testen. Het vergde minder dan negen maanden (van januari tot september 2010) om de nieuwe motor in een raceversie van de Cruze te monteren. Minder dan een jaar later is de nieuwe Cruze, die grondig werd gere-engineered als gevolg van de nieuwe motor, wereldkampioen!
Terwijl het WTCC nu richting de laatste drie races in Azië onderweg is, waar traditioneel het seizoen wordt afgesloten, moet er nog één laatste vraag beantwoord worden: welke piloot pakt de WTCC 2011 wereldtitel? De enige zekerheid is dat het één van de drie Chevrolet-piloten gaat worden, omdat niemand anders rekenkundig gezien nog aanspraak op de titel kan maken. Yvan Muller, Rob Huff en Alain Menu zijn vrij om een gooi naar de titel te doen, omdat er geen teamorders zullen worden gegeven, met uitzondering van die om fair-play te verzekeren.
Racen – een wereldwijde showroom voor Cruze

Chevrolet’s deelname aan het WTCC startte in 2005, zonder enige basis. Sindsdien (eerst met de Nubira van 2005-2008 en sinds 2009 met de Cruze) is er sprake geweest van een constante progressie, tegen sterke en veel ervarener concurrenten. In de eerste vijf WTCC-seizoenen realiseerde Chevrolet een indrukwekkend record van 43 overwinningen, 24 pole positions, 36 snelste ronden en reed het team 490 ronden aan de leiding.


Het WTCC raceprogramma heeft een cruciale rol gespeeld in het opbouwen van het imago van Chevrolet sinds het merk in 2005 in Europa opnieuw werd geïntroduceerd. Sindsdien is het WTCC een prachtig instrument geweest om Chevrolet’s merkwaarden en de kwaliteit van de Chevrolet-producten over te brengen op het publiek, de dealers en de werknemers. Het heeft Chevrolet bovendien de mogelijkheid geboden om een nieuwe link te leggen naar zijn roots in de autosport, die teruggaan tot de beginjaren van de 20e eeuw, toen de Zwitserse oprichter Louis Chevrolet begon met het racen in auto’s die hij zelf bouwde.
De Cruze werd in 2009 in het WTCC geïntroduceerd en vierde in zijn eerste seizoen al grote successen met vier overwinningen. In 2010 veroverde de Cruze de beide WTCC-titels, waarbij Chevrolet als merk het constructeurskampioenschap won en de Fransman Yvan Muller het rijderskampioenschap. Het WTCC-raceprogramma maakt integraal deel uit van het marketingplan voor de introductie van de Cruze op wereldwijd niveau. De race- en straatuitvoering van de Cruze liggen zelfs nog dichter bij elkaar dan wat normaal gesproken het geval is in deze situatie. Het ontwerp en de ontwikkeling van de Cruze werden uitgevoerd met in het achterhoofd zowel de behoeften als de beperkingen van het racen en de ervaringen die in deze waardevolle testomgeving die autosport is, werden opgedaan.
Het World Touring Car Championship (WTCC) is één van de slechts vier FIA Wereldkampioenschappen, naast Formule 1, het WRC en het FIA GT. De auto’s die in het WTCC strijden liggen heel dicht bij de reguliere productiemodellen. Real cars, real racing is de slogan van het kampioenschap die op zeer toepasselijke wijze zowel de geest van het WTCC als van Chevrolet samenvat. Met races op vijf verschillende continenten (Europa, de Amerika’s, Azië en Afrika) en een echt wereldwijd publiek is het WTCC een ideaal platform om zowel een product als de Cruze als de Chevrolet-geest, die zo goed wordt verwoord door Louis Chevrolet’s motto ‘Never give up!’, voor het voetlicht te brengen.
Noot voor de redactie: voor aanvullende informatie:
Eric Nève, Chevrolet Europe

eric.neve@gm.com

Téléphone : + 41 79 681 89 76


Yves De Cauwer, Chevrolet Belgium

Senior Manager Public Affairs

Telefoon:      + 32 (0)15.64.13.82

Mobiel:         + 32 (0)486.43.24.59E-mail:         yves.de.cauwer@gm.com  • Doel bereikt: Chevrolet verlengt WTCC WK-titels!
  • Racen – een wereldwijde showroom voor Cruze

  • Dovnload 28.44 Kb.