Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Door te delen vermenigvuldigt het zich Miniconferentie voor HeartMath-professionals

Dovnload 41.54 Kb.

Door te delen vermenigvuldigt het zich Miniconferentie voor HeartMath-professionalsDatum17.09.2018
Grootte41.54 Kb.

Dovnload 41.54 Kb.

Door te delen vermenigvuldigt het zich

Miniconferentie voor HeartMath-professionals24 januari 2008, Conferentiecentrum Drakenburg in Baarn
Lieve collegae van het hart,
Er is veel vraag naar een vervolgbijeenkomst om de opgebouwde kwaliteit op het gebied van hartcoherentie in Nederland met elkaar te delen, en om de mensen in het onderwijs, die vier jaar ervaring hebben te verbinden met de professionals in stressmanagement, sport en gezondheidszorg.
Om aan deze vraag gehoor te geven organiseert HartFocus een miniconferentie voor HeartMath-professionals. Wij nodigen u hiervoor van harte uit! Wanneer je mensen kent, die qua ervaring hierin passen zijn zij ook van harte welkom.
We zijn tot het volgende programma gekomen:

9.00 uur Ontvangst (bijpraten, nieuwtjes, omhelzingen, thee en koffie)

9.30 uur Energetische coherente start met muziek en beweging en Nieuwjaarswens door

Kees Blase (dagvoorzitter)

10.00 uur Start workshopronde 1 met keuze uit de volgende workshops:


 1. Je adem ervaren als poort tot hartcoherentie’, diepgang met Regine Herbig.

 2. Mensen met leerstoornissen zoals AD(H)D hebben vaak talent om hartcoherent te worden. ‘ Workshopleider: Yvonne van Roosmalen.

 3. Open Space, ingebracht zijn inmiddels: Levensvaardigheden in de

Oudercursus (Annemarie Geelhoed),

12.00 uur Nieuwtjes en creëren Open Space


12.30 uur Lunch
13.30 uur Open Space in minimaal drie ruimtes (oa. Hartcoherentie, spiritualiteit en NLP,

Wibo van Gennip, Motivating the teenage brain, Margriet Schmitz, HeartSmarts,)

14.30 uur Korte overlooppauze

14.45 uur Workshopronde 2 met keuze uit de volgende workshops: 1. HartFocus-bewegingsoefeningen’. Werken met de ervaringen van bewegingsoefeningen, die in het onderwijs hun dienst hebben bewezen.
  Actieve workshop door Nele Verhoeven.

 2. Orgaanopstellingen’ door Inge Maassen. Ervaren hoe de hersenen in het hoofd functioneren, op welke wijze het hart leert, maar ook de functie van de ‘buikhersenen’ in de dunne darm.

 3. Voor wie vanuit Open Space iets wil aanbieden

16.45 uur Feestelijke afsluiting en nieuwjaarsborrel

17.00 uur Napraten met een drankje en hapje tot 18.00 uurInformatie over de workshopleiders
Regine Herbig, schrijfster van het boek ‘De adem- bron van ontspanning en vitaliteit’ is lichaamsgericht therapeut en coach. Ruim 20 jaar had zij in München een eigen praktijk met als zwaartepunt psychosomatiek en stressmanagement en was als docente lichaamswerk verbonden aan het conservatorium. Sinds 1999 werkt zij in Nederland. Zij heeft nu een praktijk in De Bilt, geeft trainingen en is als gastdocente verbonden aan verschillende hogescholen. In haar twee nieuwe boeken ‘Van weerstand naar aanvaarding’ (Ankh Hermes) en ‘Zorg je alleen voor ander of ook voor jezelf?’ (De Toorts) staat hetzelfde thema centraal: leven vanuit je hart. Regine integreert in haar benadering lichaamswerk, psychologie en spiritualiteit.
Yvonne van Roosmalen geeft leiding aan de Bossche Orthopedagogische Praktijk. Zij heeft drie jaar ervaring met de Heartmath-methode bij kinderen en volwassenen met o.a. AD(H)D, NLD, PDD-NOS, dyslexie, aandachtsproblemen en zij wil graag haar bevindingen delen.
Inge Maasen is taoistisch leraar sinds 1992. Zij heeft de orgaanopstellingen in Nederland ontwikkeld. Vanuit de idee van de Familieopstellingen van Bert Hellinger, kunnen ook organen ingevoeld en ‘gespeeld’ worden. In de workshop kan een ieder zo aan den lijve ervaren hoe de hersenen in het hoofd functioneren, op welke wijze het hart leert, maar ook de functie van de ‘buikhersenen’ in de dunne darm. Alle hebben ze een totaal eigen manier om bewust of minder bewust, oordelend of neutraler, vermengd met het persoonlijke verleden of niet, te functioneren.
Nele Verhoeven, sociaal wetenschapper en gecertificeerd HeartMath/HartFocus-trainer, is vanuit haar eigen bedrijf Hartenvrouw Producties werkzaam als trajectcoach voor jonge mensen, docent Body&Brain in Balance, HartFocus-trainer en kernlid van het SpelAtelier.
Werken vanuit het hart en het faciliteren van verbindingsprocessen zijn kenmerkend voor haar. Nele geeft HartFocus introductietrainingen en heeft meegewerkt aan de productie van de HartFocus bewegingsoefeningen van het APS.
Kees Blase heeft in 2000 de HeartMath methodiek naar Nederland gebracht. Eerst in het onderwijs, en in 2005 in samenwerking met Robert Erdbrink naar gezondheidszorg, overheid en bedrijfsleven. Behalve introductietrainingen, professionals trainingen en opleiding heeft hij regelmatig HeartMath lezingen gegeven op wetenschappelijke congressen en conferenties in Nederland, Belgie, Duitsland, Engeland, Oostenrijk en Nw Zeeland. Hij schreef 10 artikelen in onderwijsbladen, schreef hoofdstukken in drie handboeken, namelijk Leerlingbegeleiding, Orthopedagogiek en SolutionFocused Management. Hij is geinterviewd, gefilmd en betrokken bij televisieuitzendingen van de AVRO in 2004 en CNN in 2005 en vijf magazines buiten het onderwijs. Hij was coordinator van de wereldconferentie Emotionele Intelligentie in 2005.

 

 • Je adem ervaren als poort tot hartcoherentie’
 • HartFocus-bewegingsoefeningen’
 • Yvonne van Roosmalen
 • Nele Verhoeven

 • Dovnload 41.54 Kb.