Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


'Droogte Somalië ergste humanitaire ramp ter wereld'

Dovnload 89.63 Kb.

'Droogte Somalië ergste humanitaire ramp ter wereld'Pagina1/2
Datum10.10.2017
Grootte89.63 Kb.

Dovnload 89.63 Kb.
  1   2

'Droogte Somalië ergste humanitaire ramp ter wereld'

Er is al geruime tijd geen regen gevallen in de Hoorn van Afrika, en de verwachting is dat het nog lang gaat duren voordat het weer gaat regenen. ''Hierdoor worden miljoenen mensen door hongersnood getroffen, de ergste hongersnood in 60 jaar''

Door de droogte mislukken oogsten, sterft het vee en stijgen de voedselprijzen. De hulporganisaties verwachten een ernstige crisis die nog maanden gaat duren. ''Grootschalige en langdurige hulp is nodig.''

De huidige droogte en hongersnood in Somalië is de ''ergste humanitaire ramp in de wereld". Dat heeft de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen bij de VN, António Guterres, maandag gezegd.

Vluchtelingen die van Somalië naar opvangkampen in Ethiopïe en Kenia trekken, zijn soms weken onderweg zonder voedsel. Te drinken hebben ze nauwelijks. Veel mensen sterven onderweg.

De Hoorn van Afrika is getroffen door de ergste droogte in 60 jaar tijd. Per dag vluchten 1700 Somaliërs naar Ethiopië en 1400 naar KeniaJij kunt iets doen!
Abdi Bashir, Racing Club Gent Atletiek en Sportaround willen graag deze mensen helpen. Wil jij ons helpen om centjes in te zamelen zodat Bashir daar ter plaatse eten en water kan kopen om deze mensen te ondersteunen die lijden door de droogte?

DONEER NU OP BE34 3631 3924 8590 MET ALS MEDEDELING:

CAAWI + U VOLLEDIGE NAAM  1   2

  • Jij kunt iets doen!

  • Dovnload 89.63 Kb.