Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


E19 afgesloten tussen Zemst en ring om Brussel Verkeer in beide richtingen (Antwerpen en Brussel) omgeleid via A12

Dovnload 5.16 Kb.

E19 afgesloten tussen Zemst en ring om Brussel Verkeer in beide richtingen (Antwerpen en Brussel) omgeleid via A12Datum08.12.2018
Grootte5.16 Kb.

Dovnload 5.16 Kb.

E19 afgesloten tussen Zemst en ring om Brussel

Verkeer in beide richtingen (Antwerpen en Brussel) omgeleid via A12
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plaatst een fietsbrug over de E19 in Machelen van 26 juni om 23 uur tot de nacht van zondag 28 juni op maandag 29 juni. De E19 wordt dan in de beide richtingen afgesloten tussen het op- en afrittencomplex van Zemst en de aansluiting met de ring om Brussel. Het verkeer tussen Antwerpen en Brussel zal omgeleid worden via de A12. Ook het verkeer afkomstig van en naar Mechelen wordt omgeleid via de A12.
Als u van Brussel naar Antwerpen of van Antwerpen naar Brussel rijdt, neemt u de A12.

Als u van Brussel naar Mechelen rijdt, neemt u de A12 (richting Willebroek). Op de A12 neemt u dan de afrit ‘Willebroek-Zuid’, en volgt u de N16 (Koning Boudewijnlaan) tot in Mechelen.

Als u van Vilvoorde, Machelen of Steenokkerzeel naar Antwerpen rijdt, neemt u de oprit ‘Vilvoorde-Luchthavenlaan’ van de E19 richting Brussel. Dan neemt u de ring om Brussel tot aan het verkeersknooppunt van Strombeek-Bever, waar u de A12 neemt.

Als u van Brussel naar Zemst rijdt, neemt u op de ring de afrit ‘Machelen-Woluwelaan’ (nr. 5). Daar neemt u de Woluwelaan, en vervolgens neemt u de N1 richting Zemst/Mechelen.


Het vrachtverkeer dat van de cargozone van de luchthaven naar Antwerpen rijdt, neemt de oprit ‘Vilvoorde-Luchthavenlaan’ (nr. 12) van de E19, en neemt dan de ring om Brussel tot aan het verkeersknooppunt van Strombeek-Bever, waar het de A12 neemt.

Het verkeer dat van de Brusselse binnenring naar de cargozone van de luchthaven rijdt, verlaat de binnenring via de afrit ‘Machelen-Woluwelaan’ (nr. 5), en neemt dan de Woluwelaan (R22) en de Haachtsesteenweg (N21).


Waarom wordt de E19 afgesloten?

De fietsinfrastructuur in de luchthavenregio wordt verbeterd in het kader van het project “de Noordelijke Ontsluiting van de Luchthaven”. De fietsbrug met een spanwijdte van ongeveer 200 meter is de parel aan de kroon van een nieuw fietstraject dat de luchthaven bereikbaar moet maken voor fietsverkeer vanuit de omliggende gemeenten (Machelen, Vilvoorde en Peutie).


START (Strategisch Actieplan voor de Reconversie en Tewerkstelling van de Luchthavenregio) is een actieplan voor de sociaal-economische ontwikkeling van de luchthavenregio. Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant is verantwoordelijk voor de vijf infrastructuurprojecten onder de START-koepel. Met die projecten wil de Vlaamse overheid de mobiliteit in de luchthavenregio verbeteren.

  • Waarom wordt de E19 afgesloten
  • START (Strategisch Actieplan voor de Reconversie en Tewerkstelling van de Luchthavenregio)

  • Dovnload 5.16 Kb.