Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Early Bird-tickets Museumnacht010 nu verkrijgbaar! Op = op

Dovnload 144.57 Kb.

Early Bird-tickets Museumnacht010 nu verkrijgbaar! Op = opDatum25.10.2017
Grootte144.57 Kb.

Dovnload 144.57 Kb.Persbericht: Rotterdam, 9 januari 2017
Tot laat naar het museum? Dan kun je er maar beter vroeg bij zijn.

Early Bird-tickets Museumnacht010 nu verkrijgbaar!

OP = OP
De online ticketverkoop van Museumnacht010 is gestart! Bezoekers die er vroeg bij zijn, krijgen vijf euro korting op hun passe-partout (€12,50 i.p.v. €17,50). Met dat ticket krijg je op zaterdag 4 maart 2017 van 20:00 tot 01:00 uur toegang tot ruim 40 locaties door heel Rotterdam. Met dit jaar meer dan 10 nieuwe deelnemers met speciaal programma: van haka-dans en boulderen met échte mariniers tot verkleden als je favoriete stripheld of schaken met levende stukken. Kijk op www.museumnacht010.nl en bemachtig een Early Bird-ticket!
Tijdens Museumnacht010 zie je de mooiste tentoonstellingen, unieke collecties, te gekke projecten en bizarre performances bij musea en culturele instellingen door de hele stad. Samen gooien ze hun deuren open, zodat je in één avond kennis kan maken met het rijke aanbod aan kunst en cultuur in Rotterdam en uitgebreid kan rondneuzen op nieuwe plekken. Met een speciaal programma zorgen de deelnemers voor een uniek feestje, waarbij je ook meteen je kunst- en cultuurkennis kunt bijschaven.Fotograaf: Aad Hoogendoorn

Tipje van de sluier

Het volledige programma is op www.museumnacht010.nl te bekijken en belooft ook deze editie veel goeds voor een breed publiek: Huis Sonneveld verandert in een huisopera met spannende soundtracks, waar bezoekers zich als ware acteurs doorheen bewegen. In TENT is Roodkapje te gast en proberen performers te ontsnappen uit een bizarre kooi van schuim. Bij de Kunsthal Rotterdam draait het allemaal om REALITY: schilder er een levensecht gebakken ei, dans in de Virtual Disco en bekijk hyperrealistische schilderkunst in de tentoonstelling: Hyperrealisme. 50 jaar schilderkunst. In het kader van de nieuwe tentoonstelling KLIM!, kun je bij het Mariniersmuseum met echte mariniers tot ongekende hoogtes klimmen en in één avond leren boulderen als een pro. Of reis af naar Zuid waar nachtegaaltjes kunnen meedoen aan een Karaokeshow bij het Nederlands Fotomuseum.


Nieuw dit jaar zijn o.a. het Strips! Museum voor het beeldverhaal waar je verkleed als je favoriete stripheld op de foto kan gaan met levensgrote illustraties, het Dutch Pinball Museum op Katendrecht waar je aan je highscore kan werken en het Schaakstukkenmuseum, waar de Koningin en Toren tot leven komen.
Programma per wijk

Deze editie breidt het Museumnacht010-gebied zich flink uit – tot aan Katendrecht, Noord en het Hoogkwartier – en is het programma handig per wijk ingedeeld. Zo hoef je niet per se je route strategisch uit te stippelen, maar kun je ook ter plekke bekijken welke programma’s er allemaal in de buurt zijn. De meeste locaties bereik je gemakkelijk gewoon lopend of per fiets, maar natuurlijk is er ook speciaal Museumnachtvervoer om je naar iets verdere oorden te brengen. Je passe-partout geldt hiervoor als je vervoersbewijs.


Houd de website in de gaten voor het laatste programmanieuws!

Informatie

Wat: Museumnacht010
Waar: Diverse locaties in heel Rotterdam
Wanneer: 4 maart 2017, van 20:00 tot 01:00 uur
Prijzen: Passe-partout: € 17,50 | Early Birds € 12,50 OP = OP!
Website: www.museumnacht010.nl
Deelnemende locaties
Aboriginal Art Gallery, Assembled by Root, BARPLUS, Belasting- en Douanemuseum, Chabot Museum, Deelen Art, Dutch Pinball Museum, Flowerdales, FLTR Projectspace, Foundation Mesh, Galerie Christian Ouwens, Galerie Frank Taal, Galerie Atelier Herenplaats, Galerie Rianne Groen, Galerie Vivid, Garage Rotterdam, Goethe-Institut, GROOS, JOEY RAMONE, Kunsthal Rotterdam, Kunstuitleen, Mariniersmuseum, Maritiem Museum Rotterdam, Museum Boijmans Van Beuningen, Museumwoning Huis Sonneveld, Natuurhistorisch Museum Rotterdam, Nederlands Fotomuseum, Het Nieuwe Instituut, Het Oogziekenhuis, PHOEBUS, Schaakstukkenmuseum, Showroom MAMA, Sober Collective, Strips! Museum voor het beeldverhaal, TENT, V2, Verhalenhuis Belvédère, Wereldmuseum, Witte de With Center for Contemporary Art, WORM
Noot voor de redactie: neem voor meer informatie en/of beeldmateriaal contact op met Jessica de Jong via jessica@creatievekwesties.nl of 06-50260649.

  • Early Bird-tickets Museumnacht010 nu verkrijgbaar! OP = OP
  • Tipje van de sluier
  • Programma per wijk
  • Deelnemende locaties

  • Dovnload 144.57 Kb.