Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Een greep uit de activiteiten in 2016: Jeugd en jongeren

Dovnload 32.15 Kb.

Een greep uit de activiteiten in 2016: Jeugd en jongerenDatum21.09.2017
Grootte32.15 Kb.

Dovnload 32.15 Kb.

Een greep uit de activiteiten in 2016:
Jeugd en jongeren

Zie ook de totaalcijfers op pagina 6.


De Kampanje ontplooide ook in 2016 - naast de vele op jongeren gerichte theatervoorstellingen - activiteiten voor jeugd en jongeren, zoals het peuterfestival, het kinderboekenfeest, de Pietenfabriek en tal van andere activiteiten in de Stadshal. Kracht van deze activiteiten is mede het samenwerken met diverse Helderse organisaties.
De Kampanje ontplooit activiteiten voor allerlei doelgroepen, maar levert ook een bijdrage aan initiatieven van andere organisaties in Den Helder. Zo ook in 2016. Kracht is het samenwerken met diverse Helderse organisaties.
Panna Knock Out

Voor het zesde jaar is het Panna Knock Out toernooi georganiseerd in de Port of Den Helder Stadshal. De cultuur van de straat is te zien in hét huis van cultuur. Er wordt samengewerkt met Stichting Paranti, Sportservice Den Helder en Jongerenwerk Den Helder.

Doel:


 • Het bereiken van een nieuwe doelgroep;

 • De straatcultuur associëren met de cultuuruitingen in De Kampanje; vele onderdelen van de straatcultuur zijn tegenwoordig te zien bij voorstellingen.

Er komt een groot publiek kijken naar de wedstrijden en de demo’s. Jongeren kunnen meedoen aan diverse workshops zoals freerunnen, klimmen en tokkelen. De Kampanje organiseert dit toernooi met de diverse partners en heeft hierin de regie.
Rondje Cultuur

Rondje Cultuur is gericht op het voortgezet onderwijs voor leerlingen van 15-16 jaar. De leerlingen maken kennis met diverse culturele instellingen zoals Triade, Reddingmuseum, Zevenskoop, de Kunstuitleen, Marinemuseum en De Kampanje. Doel is dat door het Rondje Cultuur de drempel voor jongeren om de instellingen te bezoeken lager wordt. Hoewel dat niet exact meetbaar is, hebben we sterk de indruk dat in de vele jaren dat het Rondje Cultuur bestaat – een Helderse uitvinding die veel navolging heeft – het vruchten afwerpt. De Kampanje verzorgt ieder jaar de slotvoorstelling van de dag.


Voorstellingen voortgezet onderwijs

De samenwerking met de middelbare scholen in Den Helder en omgeving betreft het inkopen van voorstellingen. De Kampanje koopt in opdracht van de scholen voorstellingen in en clustert de scholen. De voorstellingen vinden plaats in het theater. Het kan ook zijn dat Triade de voorstelling inkoopt en dat De Kampanje faciliterend is in de ruimte en de techniek.


Schoolvoorstellingen basisonderwijs

De Kampanje stelt voor deze door Triade georganiseerde voorstellingen de zalen beschikbaar en neemt de gehele (theater)technische ondersteuning voor zijn rekening.


Kindertheater Gerard Woestenburg

De kleinste zaal, de KeyKegzaal, biedt in de schoolvakanties plaats voor de Helderse kinderentertainer Gerard Woestenburg en zijn assistente Ilona. De voorstellingen zijn voor kinderen vanaf 3 jaar. De Kampanje stelt, op basis van een oude afspraak met de gemeenteraad, het theater gratis ter beschikking.


Pietenfabriek

In november houdt De Kampanje de Pietenfabriek. In samenwerking met de Gouden Mijter en bakkerij Dunselman is er ’s ochtend een peutereditie georganiseerd. Later op de dag zijn er twee edities voor kinderen vanaf 4 jaar. Al jaren is dit een goed lopende activiteit waar veel kinderen komen.


Kinderboekenweekfeest

Het grote slotfeest van de Kinderboekenweek vindt jaarlijks plaats in de stadshal. Een samenwerking tussen de Kopgroep bibliotheken, het Reddingmuseum, het Marinemuseum, De Helderse Vallei en Triade. Een feest dat georganiseerd en uitgevoerd wordt door de gezamenlijke instellingen. De Kampanje regelt de kaartverkoop, stelt de hal ter beschikking en verzorgt een deel van de publiciteit.


Lunchvoorstellingen en lunchconcerten

De afgelopen seizoenen is een aantal lunchvoorstellingen en lunchconcerten geprogrammeerd op de zondagmiddag. De bezoekers starten om 12.00 uur met een lunch in het theaterrestaurant met aansluitend om 14.00 uur een lunchvoorstelling. De lunch is niet een verplicht onderdeel, bezoekers kunnen ook alleen een kaartje voor de voorstelling reserveren.

Deze voorstellingen zijn gericht op een breed publiek en kunnen zich verheugen in een groeiend bezoekersaantal.
ZomerDromen

Op de eerste zondag van september wordt ZomerDromen gehouden in het Timorpark. Vanaf 12.00 uur zijn de bezoekers welkom voor een markt, diverse proeverijen en muziek. De dag wordt technisch ondersteund door De Kampanje. Het Maanlichtconcert is verzorgd door Niels Geusebroek. De Kampanje is betrokken bij de organisatie, programmering en technische ondersteuning.

Doel:

- Promotie van De Kampanje;- Iedereen gratis kennis laten maken met deze vorm van cultuur, de populaire muziek;

- Participatie en saamhorigheid.


WinterDromen

Als aanvulling op het succesvolle ZomerDromen organiseert De Kampanje voor de vierde keer WinterDromen. WinterDromen bestaat net als de zomereditie uit meerdere onderdelen. Er is een Wintermarkt met 45 verschillende kramen, kinderactiviteiten en gratis kindervoorstellingen door Mister Geraldi. Straattheater door artiesten uit Den Helder zoals Saam Entertainment en de Inzide Dancers. Er is ook een Foodmarkt voor Helderse ondernemers.


Openluchttheater

Samen met stichting Openluchttheater Mariëndal organiseert en programmeert De Kampanje de optredens in het Openluchttheater bij De Helderse Vallei. Op vier momenten in het jaar bieden we gezamenlijk het publiek een gratis voorstelling aan. Dit vindt plaats in de zomermaanden. Van verteltheater tot muziekvoorstellingen. Alles is denkbaar in het openluchttheater. Doel is om het publiek kennis te laten maken met diverse vormen van theater. Ook krijgen amateurverenigingen de mogelijkheid hier op te treden. Bij slecht weer fungeert De Kampanje als uitwijk-podium.LEF-project

Triade en De Kampanje verzorgen het LEF-project. Wat komt er eigenlijk kijken bij een voorstelling? Het LEF project laat kinderen hiermee kennis maken en - nóg belangrijker - ook zelf ervaren. Zelf op het podium staan, daar is lef voor nodig. Maar er komt veel meer bij kijken dan lef. Hoe zit het met licht en geluid, waar komen de kostuums vandaan, wat zijn coulissen, hoe en waar moet je het toneel opgaan? Alle aspecten van het theater zoals dans, zang en acteren (voor de camera!) komen aan bod in de acht weken dat de leerlingen van diverse basisscholen twee keer per week oefenen.


Dancing Sunday

In samenwerking met Stichting Vrijwaard is er een muzikale Highwine georganiseerd voor senioren. De Kampanje levert de faciliteiten, de ruimte, de kaartverkoop, PR en horeca.


Muziektent Timorpark

De Kampanje programmeert de optredens in de muziektent in het Timorpark. Er worden jaarlijks drie voorstellingen geprogrammeerd en georganiseerd voor diverse doelgroepen. De Kampanje verzorgt ook de techniek. De Helderse serviceclubs bekostigen de optredens.


Vrienden van De Kampanje

Sinds 1997 heeft De Kampanje een vriendenkring. Vrienden stellen zich veelal op als ambassadeur van De Kampanje. Gedurende het hele seizoen organiseert De Kampanje diverse extra’s voor de vrienden. Ook worden zij uitgenodigd voor diverse voorstellingen en activiteiten.

In 2016 heeft De Kampanje 499 vrienden (in 2015 waren dit er 428).
Voor de Vrienden van De Kampanje worden jaarlijks culturele excursies georganiseerd, zoals naar bijzondere voorstellingen elders in het land. Tevens financieren de Vrienden van De Kampanje, door middel van de jaarlijkse contributie, de diverse inleidingen voorafgaand aan voorstellingen. Deze inleidingen zijn daardoor gratis te bezoeken.
Adoptieschool

Om meer kinderen uit Den Helder en de regio kennis te laten maken met theater in De Kampanje is in 2016 een pilotproject “ De Kampanje adoptieschool” opgestart met de De Vlieberg.

Als de pilot slaagt kunnen basisscholen aan het einde van het schooljaar kenbaar maken dat ze in het volgende schooljaar in aanmerking willen komen als adoptieschool en waarom. De Kampanje kiest dan één nieuwe school voor dat komende theaterseizoen.
Wat wordt de adoptieschool aangeboden?


 • Alle groepen mogen gezamenlijk een kindervoorstelling in De Kampanje bezoeken. Dit zijn voorstellingen uit het reguliere aanbod. Ouders komen in aanmerking voor een reductiekaart.

 • De Kampanje geeft rondleidingen aan de groepen.

 • Groep 8 mag de eindmusical geven in één van de theaterzalen.

 • Er bestaat een mogelijkheid om interviews te houden met medewerkers van het theater en indien mogelijk met acteurs.

Wat biedt de adoptieschool De Kampanje?

 • In school wordt reclame gemaakt voor De Kampanje d.m.v. posters;

 • Er wordt gedurende het schooljaar aandacht besteed aan de bezoeken in bijvoorbeeld de nieuwsbrief of schoolkrant;

 • Er wordt in de nieuwsbrief aandacht besteed aan de (kinder)voorstellingen die in De Kampanje te zien zijn.

Waarom doet De Kampanje dit?

 • De betrokkenheid met kinderen vergroten. De jeugd is immers de toekomst.

 • De Kampanje laat kinderen kennis maken met theater. Kinderen moeten zich uiteraard nog veel ontwikkelen en daarom is het belangrijk hun fantasie te verrijken. Een speelse manier om creativiteit te ontwikkelen is theater.

 • Helaas is een bezoek aan het theater niet voor iedereen financieel mogelijk. Hiermee komen alle kinderen in het theater, ook voor kinderen waarvoor theaterbezoek minder vanzelfsprekend is.

Kampanje Business Club

De Kampanje Business Club is voor bedrijven die cultuur en De Kampanje een warm hart toedragen. Door middel van het lidmaatschap wordt een bijzondere band opgebouwd met De Kampanje. Het is een uiting van loyaliteit aan cultuur. De Businessclub heeft 60 leden.

De Kampanje heeft hierdoor goede contacten met het bedrijfsleven in Den Helder en kan ook daar peilen wat er op cultureel gebied speelt.
Friday Night Out

In seizoen 2015-2016 is gestart met een nieuw initiatief: Friday Night Out. Vooraf even lekker borrelen, dan een laagdrempelige voorstelling, na afloop mogelijkheid om na te praten in het theatercafé. Friday Night Out is een complete avond uit waarmee De Kampanje een nieuwe doelgroep probeert binnen te halen.


Eenakterfestival

De Kampanje heeft een lange traditie met het eenakterfestival. Toneelgroepen uit Den Helder en de regio kunnen tijdens dit festival gratis hun eenakter ten toneel brengen.


Community College

De Kampanje is één van de partners van het Community College van Scholen aan Zee. Hoe mooi is het om als leerling buiten de school je culturele talenten te demonstreren, in debat te gaan, een musical uit te voeren in een echt theater, met je band op een stoer podium te staan, je sector- of profielwerkstuk te presenteren voor publiek. Het Community College van Scholen aan Zee wil binnen- en buitenschools leren verbinden en zoekt de samenwerking met de maatschappelijke omgeving. De Kampanje draagt hier graag aan bij en stelt het theater open voor leerlingen van Scholen aan Zee en programmeert dit theaterjaar in samenwerking met Het Community College meerdere activiteiten. Deze activiteiten zijn gratis voor publiek. Dit jaar was er een presentatie van de (profiel)werkstukken, Open podium avond en een World Poetry Day.


Rondo Musica/Rondje kleinkunst vrienden van Den Helder

De Kampanje is een van de locaties voor Rondo Musica en het Rondje Kleinkunst, een initiatief van de Vrienden van Den Helder. De Kampanje stelt gratis de locatie en techniek ter beschikking.


Dag van de Muziek

Tijdens de Dag van de Muziek ondersteunen de technici van De Kampanje het evenement.
Evenementenmarkt

De jaarlijkse Evenementenmarkt vindt plaats in de Stadshal. De Kampanje faciliteert en ondersteunt met onder meer de technische faciliteiten.


Seniorenserie

De Kampanje heeft een seniorenserie. Op drie dinsdagmiddagen worden voorstellingen gehouden. Omdat bekend is dat veel senioren liever ’s avonds niet meer de deur uitgaan, is dit een mooi alternatief voor degenen die anders niet meer ons theater bezoeken.


Tour de Lasalle

De Kampanje stelt de stadshal ter beschikking als permanence voor de wielrenners van de Tour de Lasalle.


Korenfestival

In 2016 was de derde editie van het Korenfestival een feit. Ruim twintig koren uit Den Helder en de regio hebben van zich laten horen. De Kampanje organiseert en faciliteert dit muzikale festijn.


Zomerproject WO I Achter de Hollandse Waterlinie

Ab Gietelink en Theater Nomade hebben in het verleden vaker locatieprojecten gedaan. In 2016 is een fascinerend muziek- en filmtheaterproject over de 2e Wereldoorlog op de forten van de Stelling van Amsterdam en de Waterlinie georganiseerd. Een voorstelling op Willemsoord, in De Kampanje, mocht daarom niet uitblijven.


Pubquiz

In 2016 is in het KeyKegcafé gestart met een serie pubquizen. In een gezellige sfeer kan iedereen tegen een kleine vergoeding meedoen. Met deze quiz hopen we een nieuwe doelgroep naar De Kampanje te trekken.


Bierproeverij/Wijnproeverij/Whiskeyproeverij

In het KeyKegcafé is in 2016 gestart met diverse proeverijen. Hier is een samenwerking met diverse leveranciers. Door enorme belangstelling zijn er proeverijen zelfs naar de KeyKegzaal verplaatst om meer deelnemers te kunnen toelaten. Met de proeverijen wordt gemikt op een nieuwe doelgroep.


Amateurverenigingen uit Den Helder en omstreken

De Kampanje biedt tegen een gereduceerd tarief ruimte en faciliteiten aan amateurverenigingen. In 2016 maken onder meer Toneel Vereniging Nieuw Den Helder, MBSOV, Winnubst, Het Leger des Heils, Amuzement, MSF, Eenakterfestival, Showboat, Balletstudio Chantal, House of Dance en Sportservice gebruik van onze faciliteiten.

Voor De Kampanje betekenen deze verhuringen meer dan alleen de beschikbaarstelling van de zaal. We kunnen de liefde voor het vak overbrengen en in het kielzog van de optredende verenigingen en scholen maken weer nieuwe bezoekers kennis met het theater.
Zakelijke markt

De verhuur van zalen en faciliteiten aan ondernemingen en organisaties brengt extra inkomsten met zich mee en zorgt voor extra bekendheid van De Kampanje en haar activiteiten bij nieuwe doelgroepen. De verhuurmogelijkheden zijn tevens een mogelijkheid om de band tussen De Kampanje en de ondernemers uit de stad te versterken.

Enkele overige activiteiten:

• 55+ informatiebeurs

• Jaarfeest Scholen aan zee

• Kerstfeest Gemeente Den Helder• Jaarfeest ROC Kop van Noord Holland

• Peuterfestival

 • Voorstellingen voortgezet onderwijs
 • Schoolvoorstellingen basisonderwijs
 • Lunchvoorstellingen en lunchconcerten
 • Vrienden van De Kampanje
 • Rondo Musica/Rondje kleinkunst vrienden van Den Helder
 • Tour de Lasalle
 • Zomerproject WO I Achter de Hollandse Waterlinie
 • Bierproeverij/Wijnproeverij/Whiskeyproeverij
 • Amateurverenigingen uit Den Helder en omstreken

 • Dovnload 32.15 Kb.