Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Een hartelijk welkom op deze mensenwereld…

Dovnload 176.25 Kb.

Een hartelijk welkom op deze mensenwereld…Pagina1/4
Datum04.04.2017
Grootte176.25 Kb.

Dovnload 176.25 Kb.
  1   2   3   4

@Nieuwsbrief 2012/08a
aan alle afgestudeerden en cursisten,
leraars, gidsen en gewoon geïnteresseerden...
van/ in de opleiding reisleider / gids
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Rumbeke, 13 augustus 2012

Een hartelijk welkom op deze mensenwereld…
 Aan Sam, zoontje van Kathy Rommelaere. Geboren op 21 juli, en een echte kanjer. Papa Karim, broer Ferre en zus Marthe zullen mama in alles bijstaan. Je vindt Kathy’s adres natuurlijk in de reisleiderspool.
 Aan Ilize, dochter van Bert en Evy Patteeuw, van Reizen Patteeuw uit Moorslede. En sinds 3 augustus is Fiebe is dus grote zus geworden.

Ik ben niet dood moet je weten,


dood ben ik pas als jij mij bent vergeten

 Chris Vanneste verliet dit leven op 27 juli, nog geen maand na zijn 55ste verjaardag. We bieden zijn levenspartner, kinderen en familie ons diepste medeleven aan.

Car & bus magazine & www.car-bus-magazine.be
Leden van de vzw Reisleiders Vlaanderen genieten de uitzonderlijke abonnementsprijs 20 euro; tweemaandelijkse publicatie. Info of verzoek kennismakingsexemplaar info@car-bus-magazine.be, of op 051-22-6060, Annelies Verslype.
www.car-bus-magazine.be: met beroepskalender, ABC, actuele toeristische info, diensten toerisme en hun up-to-date info, nuttige links, het archief van de edito’s (beroepsgeschiedenis en -actualiteit), toerisme-gerelateerde artikelen, enz.

1. BA-POLIS REISLEIDERS


Nee, een gewone BA-polis geldt niet voor een reisleider, werkend in opdracht, en in binnen- of buitenland op stap met groepen. Dus verwijzen we u graag door naar de door de vzw Reisleiders Vlaanderen geregelde BA-polis, waarvan u alle info treft op www.reisleidersvlaanderen.be.
Een lid van de vzw Reisleiders Vlaanderen betaalt 50,93 euro/jaar, een niet-lid 87,93 euro. Lidmaatschap? Info toerismecursussen@telenet.be
De aanvankelijk bij AIG Europe geregelde polis werd overgenomen door het Verzekeringskantoor Van Dessel, met Caroline Massie als uw contact. Begijnenweide 3 te 2800 Mechelen _ 015-459-778 _ caroline.massie@vandessel.be.
Bij ongeval moet de bijstandscentrale van AIG Europe worden gecontacteerd _ noodnummer +32/(0)2-739-9000 en +32/(0)3-253-6916 (doorverbinding).

Binnen de vzw Reisleiders Vlaanderen is Johan Blomme uw contactpersoon voor vragen rond de BA-polis of verzekeringsregelingen voor reisleiders of bij het opstellen van de ongevalsaangifte. U kan Johan contacteren via
johanblomme@skynet.be _ 0496-861-541. Alle administratie blijft evenwel via Van Dessel te regelen, maar Johan zal er u graag bij adviseren. Waarvoor ons aller dank!


2. OPLEIDING, DIVERSE INFO
Beroepskalender
www.car-bus-magazine.be: linkerkant, Kalender, met heel wat toerisme gerelateerde activiteiten en info.

Commissies
Een aantal commissies kwam al goedwerkend op gang, en we hopen dat ook andere groepen het vuur aan de lont steken. Als de geduide voorzitters en/of secretaris van een groep de commissie op gang willen trekken en adressen nodig hebben (zie werkingsblad dat werd verdeeld), laat iets weten en we staan jullie wat graag bij in opstart.

20-10-2012, Travel The Workshop (groepsreizen workshop); Sheraton Brussels airport hotel, 13:30-17:30 uur
De 13de editie van tRaVeL! The Workshop, dé professionele workshop voor groepsreizen in België, is een samenwerkingsverband tussen de toeristische diensten van Frankrijk, Nederland, Groot-Brittannië en Groothertogdom Luxemburg, met als partners NMBS Europe en Accor Hotels. Inschrijven is mogelijk via info@traveltheworkshop.be. Een geactualiseerde lijst van deelnemers, partners en exacte praktische informatie kan je vinden op www.traveltheworkshop.be. Travel2Newsletter 08-06-2012

29-30 december 2012, Parijsweekend as in the good old days, thema “Nieuwigheden”, o.l.v. Luc Glorieux. Wie zich aanmeldt, wordt als geïnteresseerde genoteerd.

VVIA: aan de leden en/of belangstellenden
1) VVIA kan maar werken dank zij de inzet en bijdragen van zijn leden. Lid worden kan altijd. Het bescheiden lidgeld omvat ook een jaarabonnement op het Vlaams-Nederlandse tijdschrift 'Erfgoed van Industrie en Techniek'. Meer info over het VVIA-lidmaatschap op www.vvia.be/lidworden.htm
2) Om de West-Vlaamse afdeling verder uit te bouwen zoeken wij nog enkele vrijwilligers die hun steentje willen bijdragen. Indien U wenst mee te bouwen, ideeën of voorstellen voor activiteiten heeft… contacteer west-vlaanderen@vvia.be
*****Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie vzw
www.vvia.be _ administratie@vvia.be
Postbus 30 Postkantoor Stationswijk, BE-9000 Gent 12
VVIA steunen ? Dat kan ! WORD LID-ABONNEE

3. BELGIE


Verlofdagen
www.sbweb.be/SB/verlof.asp?year=2011

Volkskunde Vlaanderen vzw _ Nieuwsbrief _ http://newsletter.intrasite.be/t/ViewEmail/r/302F12EC7C702094/095586881078C131C67FD2F38AC4859C
info@volkskunde-vlaanderen.be, Sint-Amandstraat 72, 9000 Gent

Evenementen 2012
www.waarnaartoe.be


Brussel telt minder vijfsterrenhotels

31 jul 2012 _ www.express.be/sectors/nl/horeca/brussel-telt-minder-vijfsterrenhotels/173397.htmBrussel telt op dit ogenblik nog tien vijfsterrenhotels.
Op vier jaar tijd hebben zes hotels hun vijfde ster ingeleverd. Dat heeft Brusselsnieuws.be gemeld. Het Sheratonhotel, Renaissance Brussels Hotel, Marriott, Bristol Stéphanie, Plaza Hotel en Warwick Barsey vroegen elk om een devaluatie van vijf naar vier sterren. Die keuze is ingegeven door de economische crisis, die ook bedrijfsleiders ertoe aanzet om hun personeel in viersterrenhotels te laten overnachten. De farmaceutische sector zou als eerste beslist hebben om te kiezen voor viersterrenhotels. Dat zou onder meer zijn ingegeven omwille van het imago bij het grote publiek. Nadien zouden ook de banken, immobiliënsector en andere bedrijven zijn gevolgd. Een verlaging naar de status van viersterrenhotel betekent echter niet altijd dat ook de prijzen van de kamers en de aangeboden diensten goedkoper worden. In Vlaanderen beschikt alleen het Kempinski-hotel in Brugge over vijf sterren. (MH)


Eerste Belgische cocktailacademie ziet het licht
31 juli 2012, 22u50 _ Rolf Schollaert _
Dossier: Zomercocktails _ www.standaard.be/kanaal/index.aspx?kanaalid=2170
Initiatiefnemers Alain Vervoort en Ben Belmans richten samen met Gerard Meylaers en Baudouin Havaux de 'Belgian Bartender Education' op, een vzw die professionele opleidingen aanbiedt voor bartenders.
De bedoeling van de 'Belgian Bartender Education' is uiteindelijk evolueren naar een Belgische versie van het gerenommeerde 'Wine and Spirit Education Trust'-diploma (WSET). De gerenomeerde mixoloog Ben Belmans mocht in 2007 als eerste Belg dit prestigieuze certificaat in ontvangst nemen.
Alain Vervoort is de zoon van de vroegere Meesterbrouwer van brouwerij Belle-Vue, en verdiende zijn sporen bij onder andere AB-Inbev, Jet Import en Bacardi-Martini. Sinds enkele jaren is hij de man achter 'Bar Connector', een bedrijf in Waterloo dat enkele gerenommeerde spirit referenties importeert. Verder is hij ook drijvende kracht bij Monin, een top likeurbedrijf dat dit jaar zijn honderdste verjaardag viert.
Baudouin Havaux is het brein achter 'Megavino', het grootste wijnsalon van de Benelux, Megaspirits, sinds 2009 het salon bij uitstek voor gedistilleerde dranken.
Gerard Meylaers is de Belgische top koffie expert en barista en mocht zich in 2011 vicewereldkampioen 'Coffee in Good Spirits' noemen.
* http://en.wikipedia.org/wiki/Wine_%26_Spirit_Education_Trust
* WSET, Wine & Spirit Education Trust _ www.wsetglobal.com
  1   2   3   4

  • Ik ben niet dood moet je weten, dood ben ik pas als jij mij bent vergeten
  • Evenementen 2012 www.waarnaartoe.be Brussel telt minder vijfsterrenhotels
  • Eerste Belgische cocktailacademie ziet het licht

  • Dovnload 176.25 Kb.