Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Eerste brouwer die gezuiverd afvalwater hergebruikt in productieproces

Dovnload 69.58 Kb.

Eerste brouwer die gezuiverd afvalwater hergebruikt in productieprocesDatum02.01.2019
Grootte69.58 Kb.

Dovnload 69.58 Kb.PERSBERICHT
HUYGHE ZORGT OP WERELDWATERDAG (22 MAART) VOOR BELGISCHE PRIMEUR:
EERSTE BROUWER DIE GEZUIVERD AFVALWATER HERGEBRUIKT IN PRODUCTIEPROCES
Melle, 22 maart 2016 - Al jaren timmert brouwerij Huyghe aan de weg om de groenste brouwer van België te worden. In het verleden werden al tal van energiebesparende en groene maatregelen doorgevoerd en nu gaat de brouwerij nog een stapje verder. Op 22 maart – Wereldwaterdag – zal de brouwerij een nieuwe waterzuiveringsinstallatie – geïnstalleerd door de specialisten van Pantarein - in gebruik nemen, waarmee het circa 70% van het afvalwater zal kunnen hergebruiken in het productieproces. Hiermee zorgt Huyghe alvast voor een Belgische primeur.
Zonder water geen bier. Voor een brouwerij is water is van levensbelang, vandaar dat brouwerij Huyghe – met kernbieren als Delirium Tremens, Averbode en la Guillotine – duurzaam waterbeheer absoluut in acht neemt. Zo kon het waterverbuik dankzij de nieuwe brouwinstallatie – geïnstalleerd in 2011 – al met 30% teruggedrongen worden. Daarnaast deed de brouwerij reeds in het verleden de nodige inspanningen om te voldoen aan de lozingsnormen voor oppervlaktewater en investeerde de brouwerij in 2012 in een extra waterzuiveringsinstallatie van Pantarein om haar afvalwater te zuiveren. En nu gaat de brouwerij nóg een stapje verder.
Pantarein ontwikkelde een extra installatie op maat van de brouwerij, die het afvalwater nog verder uitzuivert. De nieuwe waterzuiveringsinstallatie maakt gebruik van een membraanfilter, die zowel organische afvalstoffen als het grootste gedeelte van de zouten uit het afvalwater filtert, waardoor het gezuiverde afvalwater nu van drinkwaterkwaliteit is. 70% van het afvalwater zal nu hergebruikt kunnen worden en dit gezuiverde water zal in eerste instantie enkel ingezet worden om de brouwinstallaties te spoelen. Alain De Laet, CEO van de brouwerij, legt uit: “We zouden het gezuiverde water ook perfect kunnen gebruiken om bier te brouwen, maar omdat de consument hier nog niet klaar voor is, wordt die piste voorlopig niet bewandeld. Voor onze brouwerij betekent dit vooral dat we alweer een stapje dichter staan bij onze doelstelling om de groenste brouwer van het land te worden.”
Dankzij het hergebruik van het afvalwater wordt het waterverbruik bij brouwerij Huyghe nog verder terug gedrongen: waar er in 2008 nog 8,6 liter water nodig was om 1 liter bier te brouwen, was dat in 2015 – dankzij de vele duurzame inspanningen van het bedrijf – al terug gebracht tot 5,2 liter en met de ingebruikname van de nieuwe waterzuiveringsinstallatie kan het waterverbruik nu verder gereduceerd worden tot 3 liter per liter geproduceerd bier.
Met de installatie van de nieuwe waterzuivering ging een extra investering gepaard van circa 250.000 Euro, bovenop de eerdere investeringen van ruim 1 miljoen Euro rond waterzuivering.
- Einde persbericht -

Meer info op www.delirium.be


Voor meer persinfo, gelieve contact op te nemen met:

Gloribox


Ann Van Steenkiste

press@gloribox.be0479 98 98 73

  • PERSBERICHT HUYGHE ZORGT OP WERELDWATERDAG (22 MAART) VOOR BELGISCHE PRIMEUR: EERSTE BROUWER DIE GEZUIVERD AFVALWATER HERGEBRUIKT IN PRODUCTIEPROCES

  • Dovnload 69.58 Kb.