Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Evi1 in acute myeloïde leukemie

Dovnload 8.77 Kb.

Evi1 in acute myeloïde leukemieDatum13.09.2018
Grootte8.77 Kb.

Dovnload 8.77 Kb.

Stellingen bij het proefschrift
EVI1 in acute myeloïde leukemie


 1. Bij acute myeloïde leukemie met een inv(3)/t(3;3) is de breuk tussen MDS1 en EVI1 even essentieel als de fusie tussen EVI1 en RPN1. (dit proefschrift)
 1. Het is noodzakelijk om behalve een EVI1 bepaling ook een kwantitatieve MDS1/EVI1 analyse in te voeren in de moleculaire diagnostiek van acute myeloïde leukemie om zodoende verborgen inv(3)/t(3;3) afwijkingen op het spoor te komen. (dit proefschrift)
 1. Een allogene stam cel transplantatie is zeer gewenst bij acute myeloïde leukemie patiënten met hoge EVI1 expressie. (dit proefschrift)
 1. Abnormale EVI1 expressie bij patiënten met acute myeloïde leukemie veroorzaakt epigenetische dysregulatie van genexpressie. (dit proefschrift)
 1. Met behulp van genoom brede DNA-methylering studies bij patiënten met acute myeloïde leukemie kunnen subtypen worden geïdentificeerd die met moleculaire- en cytogenetische methoden worden gemist. (dit proefschrift)
 1. The important thing in science is not so much to obtain new facts as to discover new ways of thinking about them. (William Bragg)
 1. Statistiek: De enige wetenschap, waarbij het mogelijk is om verschillende conclusies te trekken uit dezelfde figuren.
 1. Een wetenschapper die niet in staat zijn onderzoek eenvoudig uit te leggen, snapt niet waar hij mee bezig is.
 1. Een specialist in opleiding, leert steeds meer over steeds minder totdat hij/zij alles weet over weinig.
 1. Succes is afhankelijk van een nauwkeurige voorbereiding en zonder die voorbereiding is falen een feit. (Confucius)
 1. Een goede arts moet hart hebben voor zijn patiënten en hard zijn voor zich zelf.Sanne Lugthart

Rotterdam, juli 2010


Dovnload 8.77 Kb.