Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Festival Wereld Humanismedag, 21 juni

Dovnload 5.11 Kb.

Festival Wereld Humanismedag, 21 juniDatum25.09.2018
Grootte5.11 Kb.

Dovnload 5.11 Kb.

HV Bericht Groningen & Assen

Festival Wereld Humanismedag, 21 juni

Op 21 juni vieren humanisten wereldwijd  ‘Wereld-humanisme-dag’. Op deze dag vieren we het leven, mondiale mensenrechten en humanistische waarden.

In Nederland vieren we Wereld-humanisme-dag met een festival dat als titel meekrijgt ‘Mag het licht aan ?’ Tijdens dit festival komt de duurzaamheid van de mens aan de orde, met gelijkheid, vrijheid en wederkerig respect als waarden. Deze waarden zullen op deze dag op een impliciete manier tot uitdrukking komen in de lezingen, films en andere activiteiten. De vragen die centraal staan zijn: wat  hebben flexwerken, job-hoppen, tijdelijk wonen en sociale flexibiliteit voor gevolgen voor ons mens-zijn. Ontstaat er nog duurzame kennis?  Gaan we nog duurzame relaties aan ? Heeft ons werk nog een duurzame impact op onze leefwereld ? Kortom, zijn we nog wel gelukkig? 

Eerbetoon aan de liefde

Tijdens dit festival wordt ook de Van Praagprijs 2015 uitgereikt. Deze prijs is een eerbetoon aan de liefde in een wereld waarin onverschilligheid al te vaak verleidt tot afstandelijkheid en apathie. De prijs wordt uitgereikt aan Adelheid Roosen en over haar heeft de jury gezegd : “zij verbindt en geeft een stem,  aan wat moeilijk te begrijpen valt.”

Omdat het een bijzonder programma is, van 12.00 – 21.00 uur, op een bijzondere locatie, de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord, zie website, beveelt het bestuur van de Afdeling Assen deze dag van harte aan, aan alle leden van de afdelingen Assen en Groningen.

 

Samen reizen naar Amsterdam

Mensen die dit feest met ons en met andere humanisten  willen vieren, vragen wij dit te laten weten aan Johan Meijer, HVAssen@kpnmail.nl, 0592-40 80 63, 06-20 42 61 22, zodat we, indien mogelijk, samen kunnen reizen naar Amsterdam.

 

Voor 1 mei besteld: 5,- korting

Indien u uw kaart per e-mail (http://www.maghetlichtaanfestival.nl/tickets/) besteld voor 1 mei € 12.50, anders € 17.50.

Als er genoeg deelnemers zijn, gaan we een bus huren en delen de kosten, anders eigen kosten openbaar vervoer, of auto. Het Bestuur van de Afdeling Assen e.o.

  • Mag het licht aan ’
  • Eerbetoon aan de liefde
  • Johan Meijer, HVAssen@kpnmail.nl, 0592-40 80 63, 06-20 42 61 22

  • Dovnload 5.11 Kb.