Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Fiat op het Salon van Genève 2013 Wereldpremière: de 500l trekking

Dovnload 18.59 Kb.

Fiat op het Salon van Genève 2013 Wereldpremière: de 500l trekkingDatum13.03.2017
Grootte18.59 Kb.

Dovnload 18.59 Kb.Fiat op het Salon van Genève 2013

Wereldpremière: de 500L Trekking


 • Offroad-look, hoge bodemvrijheid en specifieke uitrusting voor liefhebbers van sporten en buitenactiviteiten.

 • Tractiecontrole ‘Traction+’ standaard voorzien.

 • Verkrijgbaar met alle motortypes in het gamma, inclusief de nieuwe 105 pk sterke 1.6 MultiJet II turbodiesel.

 • Innovatieve uitrusting: 520 watt sterk hifi-audiosysteem van Beats, ‘Lavazza 500 Espresso Experience’ en ‘City Brake Control’.

 • Vanaf juni verkrijgbaar in heel Europa.De nieuwe Fiat 500L Trekking richt zicht tot liefhebbers van sporten en buitenactiviteiten en combineert een offroad-uitstraling met een intelligente voorwielaandrijving dankzij de ‘Traction+’-technologie. Die innovatieve tractiecontrole verbetert het rijgedrag op moeilijke en gladde terreinen en garandeert zo uitstekende prestaties bij het vertrekken. Dat alles gaat hand in hand met de ruimte en functionaliteit van het 500L-model, de ‘City Lounge’ van Fiat, die plaats biedt aan alle kleine geneugten en grote emoties van het leven: kinderen, vrienden, reizen, muziek en de internetgemeenschap.
De nieuwe 500L Trekking, die vanaf juni in heel Europa zal worden verkocht, zal bijdragen tot de uitmuntende prestaties van Fiats ‘City Lounge’, die op vijf maanden tijd ongeveer 38.000 kopers wist te overtuigen in Europa, waarvan meer dan de helft buiten Italië. In Italië is hij de meest verkochte middelgrote auto en eist hij de tweede plaats op bij de dieselwagens. Bovendien is de Fiat 500L, zelfs al voor het einde van het lanceringsprogramma, het enige model in Europa dat zijn segmentaandeel ondanks de moeilijke economische omstandigheden voortdurend ziet stijgen. Verder mocht de nieuwe Fiat al verscheidene prijzen in ontvangst nemen. Zo verkozen de lezers van het Italiaanse tijdschrift Quattroruote hem onlangs voor de beste Duitse concurrenten tot ‘Nieuw Model van het Jaar 2013’.
Offroad-look, hoge bodemvrijheid en specifiek interieur

Om zijn ‘outdoor’-karakter te benadrukken wordt de 500L Trekking standaard geleverd met specifieke bumpers met bescherming voor een extra gespierde en dynamische uitstraling en met een verhoogde bodemvrijheid om beter het hoofd te bieden aan ruwe terreinen. Eveneens standaard zijn de nieuwe 17” lichtmetalen velgen met gefacetteerde afwerking en M+S-banden, die zelfs bij beperkte grip een onberispelijke wegligging en tractie te verzekeren. Langs de buitenkant onderscheidt hij zich door nieuwe details, die de stijl van deze versie verfraaien, zoals de gepolijste accenten met steeneffect op de vleugels, de gesatineerde handgrepen en de flankstrips in geborsteld staal.

Binnenin onderscheidt de Trekking-versie zich door een nieuwe, hoogtechnologische zetelbekleding met inzetstukken in eco-leder. Klanten krijgen de keuze tussen twee verschillende combinaties: de stof Magnesio-grijs met lederen inzetstukken voor een all-roadsfeer of zwarte stof met witte inzetstukken voor een chiquere uitstraling.

Tot slot is de 500L Trekking verkrijgbaar in zes verschillende koetswerkkleuren: wit, Dark Metallic-grijs, zwart, zand, bordeaux, Dark Metallic-groen en de nieuwe exclusieve kleur Sole-geel, in combinatie met een zwart of wit dak.Traction+-systeem

De voornaamste eigenschap van de nieuwe Fiat 500L Trekking is het ‘Traction+’-systeem, Fiats innovatieve tractiecontrole die de grip op moeilijke en gladde ondergrond verbetert en heel wat minder kost dan een klassieke 4x4-aandrijving.

Het nieuwe ‘Traction+’-systeem gebruikt de geavanceerde technologie van auto’s met ESC-technologie, maar is veel meer dan een gewone uitbreiding van dat ESC-systeem. Dankzij speciale algoritmen om het remsysteem te controleren en beheren, simuleert de elektronische controle-eenheid het gedrag van een zelfvergrendelend elektromechanisch differentieel. Softwarematige optimalisaties en het feit dat de kracht wordt geleverd via het normale (hydraulische) remcircuit maakt dat het systeem progressiever werkt dan de conventionele systemen. Hoewel de prestaties perfect vergelijkbaar zijn, is het systeem bovendien veel lichter. Het wordt ingeschakeld met een toets op het dashboard en kan worden bediend bij snelheden tot 30 km/u.

Zo werkt het: wanneer een aandrijfwiel weinig of geen grip heeft, detecteert het controlesysteem wielslip en geeft het het hydraulische circuit opdracht om het slippende wiel af te remmen, waardoor er meer aandrijfkracht naar het wiel met grip gaat. Dat vergemakkelijkt het rijden, behoudt de richtingsstabiliteit en controle en garandeert de best mogelijke tractie, zelfs op ruwe oppervlakken met een beperkte grip.


Motorgamma

De nieuwe Fiat 500L Trekking wordt naargelang de markt verkrijgbaar met de 95 pk sterke 1.4 16v en de 105 pk sterke 0.9 TwinAir Turbo op benzine en met de 105 pk sterke 1.6 MultiJet II en de 85 pk sterke 1.3 MultiJet II turbodiesel (ook met Dualogic-transmissie). Vooral briljante motoren zoals de nieuwe 1.6 MultiJet II turbodiesel met 105 pk zijn perfect om de 500L Trekking in alle rijomstandigheden aan te drijven, zowel binnen als buiten de stad, door hun rijplezier, uitzonderlijk rijbereik, lage gebruikskosten en grotere onderhoudsintervallen. Met deze motor in het vooronder haalt de nieuwe versie een topsnelheid van 181 km/u en snelt hij in nauwelijks 11,3 seconden van 0 naar 100 km/u. Dat gaat bovendien gepaard met lagere verbruiks- en emissiecijfers: de gegevens die tijdens de homologatiecyclus werden genoteerd, waren 4,5 l/100 km en 117 g/km CO2.

Al even performant is de nieuwe combinatie van de 85 pk sterke MJet met de gerobotiseerde Dualogic-vijfversnellingsbak, die in vergelijking met dezelfde motor met handgeschakelde versnellingsbak minder brandstof slikt en minder CO2 uitstoot: 4,0 in plaats van 4,2 l/100 km (gemengde cyclus) en 105 in plaats van 110 g/km. Met dat laatste cijfer verwerft de 500L een plaats aan de top van zijn segment, ook onder de dieselmotoren. Bij de benzinemotoren vestigt hij met de 105 pk sterke 0.9 TwinAir Turbo zelfs een nieuw CO2-record van 112 g/km.
Uitrusting

De nieuwe Trekking-versie kan schermen met een uitgebreide standaarduitrusting en optielijst. Daarop staan de drie nieuwste voorzieningen die Fiat voor het hele 500L-gamma aanbiedt: het 520 watt sterke hifi-audiosysteem van Beats, de kit ‘Lavazza 500 Espresso Experience’ en het ‘City Brake Control’-systeem.


Beats-hifisysteem met 520 watt

De Fiat 500L is de eerste wagen van Fiat Group Automobiles en de enige Europese auto met een 520 watt sterk hifi-audiosysteem van Beats, het neusje van de zalm inzake audiokwaliteit. Het systeem werd ontwikkeld door de soundingenieurs van de Fiat-Groep en de stichters van Beats: Dr. Dre, de legendarische rapper en producer, en Jimmy Lovine, platenmaker en voorzitter van Interscope Geffen A&M Records.

Het systeem levert een totaal vermogen van 520 watt, verdeeld over twee 80 watt sterke midwoofers, twee tweeters van 40 watt, twee ‘full-range’ luidsprekers van 60 watt en een subwoofer van 80 + 80 watt. De DSP-versterker met acht kanalen gebruikt een geavanceerd equalizer-algoritme ontwikkeld door Beats en ontworpen om het hele klankspectrum weer te geven dat een artiest tijdens zijn of haar studio-opnames gebruikt. Met zijn zuivere HD-klank brengt het Beats-systeem van de Fiat 500L een ware revolutie teweeg in de manier waarop we muziek ervaren in de auto.
Lavazza 500 Espresso Experience

Nog een primeur voor de autowereld is dat de Fiat 500L als eerste seriemodel kan worden uitgerust met een authentieke espressomachine met het ‘A Modo Mio’-podsysteem van Lavazza. De espressomaker werd perfect geïntegreerd in het interieur dankzij een houder die Fiat speciaal daartoe heeft ontworpen. Voor het eerst kunt u dus in uw wagen genieten van de kwalitatieve, rijke smaak, body en romigheid van een echte Italiaanse espresso, en dat in alle comfort en veiligheid en zonder zichtbare kabels. De koffiemaker, die wordt ingeplugd in een 12V-stopcontact in de middenconsole, werkt alleen wanneer de motor draait. Om veiligheidsredenen moet de wagen echter stilstaan. Uw espresso is klaar in minder dan twee minuten. De koffiemaker van de 500L werd in nauwe samenwerking met Lavazza ontwikkeld en is als normale optie te bestellen tegen slechts 249 euro.


'City Brake Control'

De Fiat 500L is een van de veiligste auto’s op de markt, getuige daarvan de prestigieuze vijfsterrenscore van EuroNCAP, met een puntentotaal van 83/100. Betaalbare allround-bescherming, die nu nog wordt aangevuld met het innovatieve ‘City Brake Control’. Dat actieve veiligheidssysteem detecteert obstakels voor de auto en remt automatisch af wanneer de bestuurder niet snel genoeg reageert om botsingen te vermijden.

‘City Brake Control’ is ontworpen voor het stadsverkeer en rijsnelheden tot 30 km/u. Naargelang bepaalde parameters – zoals de rijdynamiek, de stuurhoek, de positie van en druk op het gaspedaal – kan het systeem aanrijdingen volledig vermijden (‘Collision Avoidance’) of de gevolgen van een mogelijke impact beperken (‘Collision Mitigation’).

Bovendien omvat het gesofistikeerde systeem van de Fiat 500L nog drie bijkomende functies: ‘Automatic Emergency Braking’ (AEB), ‘Prefill’ en ‘Brake Assist’. De eerste functie respecteert weliswaar de wensen van de bestuurder en laat de volledige controle in zijn of haar handen, maar wordt geactiveerd door een noodstop wanneer een impact onvermijdelijk blijkt en de bestuurder nog niet heeft gereageerd. Deze functie anticipeert dus op zijn of haar reactie. De ‘Prefill’-functie bereidt het remsysteem voor om sneller te reageren, zowel wanneer ‘Automatic Emergency Braking’ tussenkomt als wanneer de bestuurder zelf remt. ‘Brake Assist’ herkent dan weer noodsituaties en wijzigt de respons van het rempedaal zodat het sneller reageert.


Brussel, 7 maart 2013


Fiat Group Automobiles Belgium

Press & External Relations DepartmentTel. +32 2 705 65 20

www.fiatpress.be

www.fiatpress.com
 • Offroad-look, hoge bodemvrijheid en specifieke uitrusting voor liefhebbers van sporten en buitenactiviteiten. Tractiecontrole ‘Traction+’ standaard voorzien.
 • Innovatieve uitrusting: 520 watt sterk hifi-audiosysteem van Beats, ‘Lavazza 500 Espresso Experience’ en ‘City Brake Control’. Vanaf juni verkrijgbaar in heel Europa.
 • Offroad-look, hoge bodemvrijheid en specifiek interieur
 • Traction+-systeem
 • Beats-hifisysteem met 520 watt
 • Lavazza 500 Espresso Experience
 • City Brake Control
 • Brussel, 7 maart 2013 Fiat

 • Dovnload 18.59 Kb.