Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Finalist Junior Songfestival 2013, Kim Regasa, bezoekt geboorteland Filipijnen

Dovnload 5.59 Kb.

Finalist Junior Songfestival 2013, Kim Regasa, bezoekt geboorteland FilipijnenDatum17.05.2017
Grootte5.59 Kb.

Dovnload 5.59 Kb.

Persbericht.

“Wat ik hier heb gezien, vind ik heel heftig. Sommige kinderen moeten de hele dag werken en kunnen niet naar school. Ik besef dan ook hoeveel geluk ik heb dat ik in Nederland woon”.

Finalist Junior Songfestival 2013, Kim Regasa, bezoekt geboorteland Filipijnen.

“Ik vind het leuk en spannend om terug te zijn”. De 13 jarige Kim uit Haarlem, werd geboren op de Filipijnen maar kwam met 8 jaar naar Nederland. Vorig jaar zong hij de sterren van de hemel tijdens de finale van het Junior Songfestival, nu is hij voor het eerst terug in zijn geboorteland om het werk van Cordaid Kinderstem en haar lokale partners te bezoeken.

Vanaf zaterdag 13 september barsten de finales van het Junior Songfestival los. Jan Smit presenteert de drie zatedagenavonden. Xander de Buisonjé, Niels Geusebroek en Yvonne Coldeweijer vormen samen de vakjury tijdens de live finales. De vakjury beslist samen met de kinderjury onder leiding van de winnaars van vorig jaar en de kijkers thuis, wie er met een eigen geschreven liedje door mag naar de grote finale.

De kijkers kunnen stemmen op hun favoriet kandidaat door te bellen en te sms-en. De opbrengsten hiervan worden geschonken aan Cordaid Kinderstem. Cordaid Kinderstem helpt hiermee de meest kwetsbare kinderen in de allerarmste landen met een veilige thuisbasis en goed onderwijs. Met het Junior Songfestival laten de Nederlandse kinderen hun stem horen en geven daarmee ook een stem voor de toekomst van kinderen in de allerarmste landen.

Kim heeft samen met zijn moeder in zijn geboorteland een aantal kinderen bezocht die via Cordaid Kinderstem en haar partnerorganisatie steun krijgt zodat ze naar school kunnen. Zo ontmoette hij de 13 Jerilyn Lorica uit Silway West General Santos. Zij moet overdag op haar 3 zusjes en 2 broertjes passen en verkoopt ’s avonds chips om geld te verdienen. Kim: “Ik vind het zo oneerlijk dat zij niet naar school kan”.

De samenwerking tussen Cordaid en het Junior Songfestival van AVROTROS is logisch. Hier kunnen kinderen naar school en kunnen ze meedoen met talentenshows. In veel ontwikkelingslanden hebben de meeste kinderen niet eens de kans om naar school te gaan, laat staan dat er naar hun talenten wordt gekeken.

Cordaid Kinderstem zet zich in voor kinderen in de allerarmste landen die het ‘t hardst nodig hebben. Hulp werkt het beste in een totaalaanpak, dus een stabiele, veilige thuisbasis, goede zorg én goed onderwijs voor de kinderen zodat zij een kans hebben op een betere toekomst.

De finales van het Junior Songfestival worden op zaterdag 13 september om 19.00 uur en op zaterdag 20 september 2014 om 19.00 uur uitgezonden bij AVROTROS op NPO Zapp. Zaterdag 27 september om 19.00 uur is de Grote nationale finaleshow van het Songfestival 2014 bij AVROTROS op NPO Zapp. De winnaar zal Nederland op 15 november vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Malta.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie:Kim is beschikbaar voor interviews. Aanvragen via Cordaid Arjanne van der Bijl abj@cordaid.nl of 06-42771378

Voor meer informatie over Cordaid Kinderstem zie: www.cordaidkinderstem.nl

  • Finalist Junior Songfestival 2013, Kim Regasa, bezoekt geboorteland Filipijnen.

  • Dovnload 5.59 Kb.