Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Finance & Risk Traineeship

Dovnload 9.05 Kb.

Finance & Risk TraineeshipDatum02.05.2017
Grootte9.05 Kb.

Dovnload 9.05 Kb.

Finance & Risk Traineeship

Wij zijn op zoek naar talenten die de uitdaging aan willen gaan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. Heb jij het lef om als Finance & Risk trainee het verschil te maken?


Over onze bank
De Volksbank N.V. gaat met de merken SNS, de ASN Bank, RegioBank, BLG Wonen de uitdaging aan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. Samen willen wij het huidige bankenlandschap in Nederland opnieuw vormgeven en oprecht de belangen van onze klanten voorop zetten. Met zo’n 3.000 collega’s zijn we vol vertrouwen en optimisme bezig om deze ambitie te verwezenlijken. Heb jij het lef om mee te werken aan een omslag in de bankenwereld? Kom meebouwen aan onze nieuwe bank èn maak het verschil voor onze klanten.

Finance & Risk als strategische asset 
Finance & Risk levert een belangrijke bijdrage aan de besturing van de Volksbank en het realiseren van haar strategische doelstellingen. We dragen zorg voor het inventariseren en beheersen van financiële risico’s, stellen financiële planningen en rapportages op en onderhouden contacten met toezichthouders. We managen de balans zowel aangaande client producten als naar de financiële markten. We adviseren andere afdelingen proactief en we dragen zorg voor de validatie van modellen. We zoeken talenten voor ons Finance & Risk traineeship om hier aan bij te dragen. 

Over het Finance & Risk Traineeship
Tijdens het Finance & Risk traineeship werk je 2 jaar aan je professionele ontwikkeling én aan jezelf. Wij bieden hiervoor een passend individueel traject. Het bestaat uit 4 opdrachten van ieder 6 maanden die je zelf vormgeeft, maar natuurlijk wel aansluiten bij jouw leerdoelen.

Binnen het traineeship leer je alles over de werking van de bank, het bankenlandschap binnen Europa en de interactie met de nationale en internationale toezichthouder (ECB). Je richt je op het versterken van onze finance & risk expertise binnen de bank. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Financial Risk, Model Ontwikkeling, Model Validatie, Control, Accounting & Reporting, Balance Sheet Management, Financial Markets, etc.Over jouw ontwikkeling
Bij de start krijg je een mentor toegewezen uit het hoger management binnen de Volksbank.

Je mentor ondersteunt je zowel bij je persoonlijke als inhoudelijke ontwikkeling en helpt je een netwerk op te bouwen binnen onze organisatie. Daarnaast word je begeleid door een traineecoördinator die eerste aanspreekpunt is en je helpt bij allerlei praktische zaken zoals arbeidsvoorwaarden, beoordeling en opleidingen. Bij iedere opdracht zorgt de opdrachtgever binnen de afdeling voor de noodzakelijke begeleiding. Verder krijg je nog een buddy toegewezen. Dit is een trainee van de voorgaande lichting die je in de introductiefase zal helpen met praktische zaken en die je kunt gebruiken als vraagbaak voor ervaringen binnen de Volksbank.

Voor je persoonlijke ontwikkeling doorloop je een extern programma met de andere trainees uit jouw lichting. Tijdens dit programma staat je persoonlijke ontwikkeling centraal en ga je aan de slag met thema's als leiderschap, samenwerken en invloed. Je word uitgedaagd om uit je comfortzone te stappen en te gaan experimenteren met nieuw gedrag.

 

Wat we vragen • Je beschikt over een net afgeronde WO-opleiding, zoals Econometrie, Finance, Risk Management en Economie

 • Je hebt maximaal 1 jaar werkervaring

 • Je hebt een brede interesse en wilt je verdiepen in de werking van een bank (van financiële markten, marketing tot IT)

 • Je bent ambitieus en wil een bijdrage leveren aan het terugbrengen van de menselijke maat in bankieren

 • Je wilt graag je persoonlijke effectiviteit en zelfbewustzijn vergroten


Je competenties
We zoeken ondernemende kandidaten die doortastend en doelgericht zijn. Je bent gedreven en kunt goed anticiperen op toekomstige ontwikkelingen. Je hebt een open en directe benadering. Daarnaast ben je leergierig, enthousiast en beschik je over een gezonde dosis lef.
 

Wat we bieden
Uiteraard krijg je aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden; een tweejarig trainee contract voor 40 uur in de week en een 13e maand. Maar er is meer om je op te verheugen: een goede balans tussen werk en vrije tijd (Het Nieuwe Werken), flexibele werktijden, aantrekkelijke kortingen op onze producten & aandacht voor gezondheid. De Volksbank is gevestigd op loopafstand van het Centraal Station van Utrecht en daarmee goed bereikbaar.
 

Solliciteren? 
De selectieprocedure bestaat uit een aantal stappen om jou beter te leren kennen. Allereerst reageer je op deze vacature door op de "sollicitatie button" te klikken. Stuur je CV en motivatiebrief in het Nederlands en geef daarbij antwoord op vragen zoals; waarom werken bij de Volksbank? En waarom binnen het traineeship? Wat kan jij toevoegen als trainee? Als wij een match zien, krijg je een uitnodiging voor het maken van een online assessment. Indien je deze test positief afrond, kom je op gesprek bij ons op kantoor. Zijn we daarna beiden positief dan word je uitgenodigd voor de selectiedag.
Als jij tijdens deze dag laat zien dat jij bij de Volksbank hoort, dan bieden we je meteen een contract aan en mag je aan de slag als trainee!

Het traineeship start op 1 mei 2017.Vragen?
Voor vragen over het traineeship en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Nancy van de Wiel via campusrecruitment@devolksbank.nl of via 06 - 12744063.   

 • Finance Risk als strategische asset
 • Over het Finance Risk Traineeship
 • Over jouw ontwikkeling
 • Wat we vragen
 • Je competenties
 • Wat we bieden
 • Solliciteren

 • Dovnload 9.05 Kb.